RockStation

Nagyon masszívan betonoznak: Wrong Side Of The Wall – Collapse Or Escape EP (2013)

2013. február 04. - sunthatneversets

WSOTWCollapse.jpgA Wrong Side Of The Wall annak idején egy 140 címre keresztelt három számos EP-vel rajtolt el, melyen általános elképedésre valami elképesztően fogós és ordas riffektől hála istennek nem mentes dalok foglaltak helyet. Egy évre rá már a zenekar nevét viselő nagylemez is megjelent, mely logikusan vitte tovább a megkezdett vonalat. Azóta viszont csak egy Dinner At Your Place című EP-vel jelentkezett, az évek óta viszonylag állandó felállásban muzsikáló zenekar. Eddig.

Január 1-jén ugyanis újabb 3 számos EP látott napvilágot, mely a zenekar bandcamp oldaláról ráadásul ingyen letöltető. A zenekar most jóval harapósabb cuccot pakolt az asztalra, melynek produkciós munkáit felvételeit és keverését a TrashHill stúdióban Szűcs Szabolcs és Csobánczi Péter végezte.

Ha valaki a 140 EP-vel szerette meg a WSOTW-t az most dörzsölheti a tenyerét, hiszen most is azt csinálják amihez a legjobban értenek: groove-os alapokra, fogós énektémák vannak pakolva. Lendület, erő jellemzi ezt a három dalt. Talán a WSOTW az egyetlen olyan hazai banda, aki úgy hozza ezt a picit amerikai típusú, a grunge elemeit bátran használó stílust, hogy abszolút saját ízekkel rendelkezik a végeredmény.

WSOTW2011.jpg

Tónusában hasonló az EP-n helyet foglaló három szerzemény. A Say Hi a málházósabb szaggatást preferálja a refrén pedig nagyon is ragadós. A két gitáros, Szabó László  és Kőműves Zsolt nagyon masszívan betonoznak egyébként végig. A három dal közül nekem személyes kedvencem a kettes Feed’n’grow, melyben nagyon nagy flesh van, kezdve a recsegősre vett gitártémáktól, a dalban lakozó lendülettől, Knapp Oszi ultrafogós énektémáiig. Az EP-t a Standby Your Soul zárja, mely némileg az első dalra hajaz.

A zenekar egyébiránt február 8-án tartja az EP bemutatóját a ShowBarlangban, az Apey & The Pea, a Plastic Bitch és a Random Chords társaságában, érdemes elmenni.

Ha valaki meghallgatná a 3 dalt, csak tessék!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr875058494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum