RockStation

Ilyen lesz a koncert-tavasz a Concerto Musicnál

2013. február 05. - sunthatneversets

Slash20123.jpg

Bár még a télben vagyunk, így csalóka a cím, de a múlt év második feléhez hasonlóan most is górcső alá vesszük, hogy a hazai rockzenei koncertszervezők – a teljesség igénye nélkül - kiket hoznak el nektek az elkövetkező hónapok folyamán. A sort Concerto Music-kal kezdjük.

A Concerto pár nap múlva indítja a tavaszt egy bőven téli koncerttel, na de milyennel! Február 7-én a Petőfi Csarnokot kinőve, a Budapest Sportarénában koncertezik az ex-Guns 'N Roses gitáros Slash és szólócsapata, a mikrofonnál Myles Kennedyvel. Bár Slash neve hallatán sokaknak a mai napig a Guns N' Roses jut eszébe, az elmúlt 20 évben a gitáros bizonyította: egy 100 millió albumot eladott zenekar után is lehet keresnivalód a rockzenében. Koncertje kétség kívül az év egyik legnagyobb hazai rockzenei bulija lehet. A koncertet az utóbbi idők legnagyobb hazai rockzenei sikertörténetét bemutató Leander Rising nyitja.

A Japánból érkező Mono budapesti koncertje az idei év egyik első igazi zenei különlegességének ígérkezik február 9-én, a budapesti A38 Hajón. A visszatérő zenekar elsöprő energiájú instrumentális rockzenét játszik, és a szigetország egyik legsúlyosabb zenei exportcikke, amely öt kontinensen turnézik. Vendégként egy belga gitáros, Dirk Serries mutatja be egyszemélyes ambient-drone projektjét, Microphonics név alatt.

Stratovarius_2013_600x270.jpg

Legfrissebb albumát mutatja be március 23-án a szimfonikus elemeket is felvonultató, szélvészgyors power metal leghíresebb finn képviselője, a Stratovarius. A Club 202-be érkező turné másik fő attrakciója a dán-svéd Amaranthe koncertje lesz, akik szintén most megjelenő albumukat hozzák; az estét pedig egy floridai banda, a Seven Kingdoms fellépése teszi majd teljessé.

Akusztikus turnéra indul áprilisban a progresszív rockzenei egyik koronázatlan királya a svéd Pain Of Salvation. Ennek keretében Budapestre is ellátogatnak és április 7-én a csapat a Club 202 vendége lesz. Ha ez önmagában nem volna elég jó hír, akkor fokozzuk tovább: a turné vendége az egykori Gathering énekesnő, a tavaly nálunk szintén megfordult Anneke Van Giersbergen lesz, valamint egy izlandi akusztikus formáció, az Árstíðir. A Pain Of Salvation akusztikus turnéja nem véletlen, hiszen tavasszal klasszikus dalaik akusztikus verziója lemezen is megjelenik.

Pain Of Salvation2013.jpg

Április 24-én a God Of The Mountain turné keretében ismét hazánkba látogat és a Club 202-ben lép fel a '70-es évek egyik legendás hard rock csapata, a skót Nazareth. Az előzenekar a Tri State Corner lesz.

Egyelőre ennyit tudunk a Concerto Music első féléves bejelentett koncertjeiről, de szinte biztosal vagyunk benne, hogy a lista még bővülni foga a közeli jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr875062972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum