RockStation

Hogy megismerjük: Mors Invictus - Felismerések EP (2013)

2013. február 26. - sebiszabi

mors_invictus_band.jpgA zenei blogírás egyik legjobb része, hogy egy csomó újdonsággal ismerkedhet az ember. Új stílusok, új zenekarok és ha ezeket az újdonságokat magyar zenészek szállítják, még nagyobb az öröm. Jelen esetünkben a szigetvári Mors Invictus szolgáltatta a témát a mostanában megjelent első kislemezükkel, a Felismerések-kel. A kislemez öt dalt (vagyis inkább négyet meg egy intrót) tartalmaz és a zenekar saját bevallása dallamos metált játszik death- és black beütésekkel.

A bevezetőben vázolt stílusok mindegyikét valóban magán hordozza a zenekar. Egyetlen apró problémám az egésszel csak annyi, hogy ezek a hatások nem egy sajátos összképpé állnak össze, hanem az egyes dalokon érződnek ez a „beütések”. Ettől aztán talán egy picit zavaros lesz a lemez íve. Persze ez egy bemutatkozó anyag és nem kell, hogy koncept-album legyen és az apró negatívum ellenére nagyon bizakodó vagyok a zenekart illetően. Színvonalas, kemény és kellően összetett zenét pakoltak össze, remek szólókkal és zúzós riffekkel. Jól szól az egész lemez, a hangszerek összhangja kiváló, külön kiemelendő a dobok részletgazdag hangzása.

Picit alulról kilógósabb az első dal, az Északi Szél. Kőkemény riffekkel alapoznak a srácok és az első verze death-es hörgését kissé agyonveri a folkos refrén. Zeneileg teljes rendben van, talán a folk-metállal szembeni ellenérzésem ütközik ki e mondatokon. A Nyitott Szemmel már egészen más színvonalat hoz. A remek szöveg is megérkezik a sodrós muzsikához, a gitárszólós kiállások a nóta vége felé pedig szinte tökéletesek. Nekem ez a nóta jött be igazán a kislemezről, én erre a stílusra lőnék a közeljövőben. A Vak Imádság vad darálása a blekker szíveket valószínűleg jobban lázba hozza, de itt is felhívnám a technikás zenére a figyelmet. A kislemezt záró Kiveti Magából A Föld szintén egy egy nagyon jó dal. Kíváncsi lennék, hogy ez és a korábban emlegetett Nyitott Szemmel a többi dalhoz képest időben mikor készült. Ezek a dalokat sikerült legjobban összerakni mind zeneileg mind szövegileg.

mors_invictus_band.jpg

Összefoglalva a szigetvári alakulat technikás és korrekt bemutatkozó anyagot hozott össze. A zenére nem lehet panasz, a szöveget itt-ott gyengébben sikerült a zenéhez illeszteni, de legalább anyanyelvünkön szólalnak meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr775102457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum