RockStation

Ajánló: Hamarosan itt a Stolas bemutatkozó lemeze

2013. március 11. - ZándokiA

stolas.jpg

A Stolas, a facebook oldalán található bemutatkozás szerint egy új progresszív/experimental rock zenekar, melynek várhatóan március 14-én jelenik meg első albuma Living Creatures címmel. 

A csapat igencsak a (májusban hozzánk is ellátogató) Dance Gavin Dance hatása alatt áll, ami nem meglepő, hiszen mind a két előzetesben megjelentetett számban közreműködik egy-egy DGD, illetve ex-DGD tag.

A Medusa című számban a Hapiness ill. a Dance Gavin Dance albumon éneklő Kurt Travis, aki most az A Lot Like Birds énekeseként, valamint szólóban tevékenykedik, a Year of the light-ban pedig az új Dance Gavin Dance énekes Tilian Pearson énekel. Ha ez még nem lenne elég, a lemez a Blue Swan Records gondozásában fog megjelenni, amit egy további DGD tag, Will Swan vezet. Valami ilyesmire kell számítani. A dalok inkább az A Lot Like Birds-re hasonlítanak talán, vannak egész meglepő részek, mint például a Year of the light közepe felé egy érdekes ritmus váltás. Mint kiderült ebből a két számból, az egész csapat nagyon jó hangszeres tudással rendelkezik, gyakran elő is fordul egy-két The Fall of Troy-ra emlékeztető tekerés a gitáron, illetve a tapping témák. Az énekközpontúság azonban itt is jellemző. Úgy gondolom egy jó album érkezése várható.

A két dal:

És egy teaser az albumhoz:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr685125288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum