RockStation

Megint a Denevérek: Cancer Bats - Bat Sabbath – Bastards Of Reality (2013)

2013. március 11. - KoaX

cancer b- sabbath.jpgTe mit gondolsz a feldolgozás lemezekről? Van-e értelmük? Minek kell egy híres zenekarnak ilyennel bíbelődnie? Megéri ez? Alap! Lehet pénzhajkurászásnak is nevezni, de szerintem ez baromság. Semmi gond nincs azzal, ha fejet hajt egy-egy nagyobb metal banda a kedvencei előtt, és feldolgozza pár számukat, esetleg egy feldolgozás lemezhez hozzá tesz valamit. Ott van a Machine Head-nek is a feldolgozás lemeze, ami még a Blackening-hez volt bonusz korong. Meg azért jó páran feldolgozzák a Motörhead, Metallica, Beatles, Doors, és egyéb fincsi zenekarok nótáit. A Cancer Bats is átalakította már a Beastie Boys Sabotage című dalát a Bears, Mayor, Scarps And Bones albumán, most meg kiadtak egy Black Sabbath feldolgozás EP-t, ami a Bat Sabbath – Bastards Of Reality címet viseli.


Tényleg mit vártok? Imádom a denevéreket, ráadásul Liam hangjáért külön oda vagyok, ahogy ordít. A reggeli mailben, ahogy megláttam, hogy most jött ki valami új cuccuk, egyből tudtam, hogy csalódni nem fogok. Mellette persze imádom a Sabbath-ot is főleg az első albumukat, amiről az egyik nagy kedvencem a N.I.B. is szerepel a kiadványon, olyan számok mellett, mint a Iron Man, Children Of The Grave, Into The Void, és a War Pigs. Cancer Bats 2012.jpg
Tökéletesen ott van benne a Sabbath világa, ahogy Iommi mester kitalálta ezeket a riffeket, az valami hihetetlen, de jelen van a Scott Middleton-ra jellemző sajátos gitárhangzás- és játék is. E mellé meg ott van a már említett csak Liam-re jellemző rekedtes ordítás. Annyira karakteres hangja van, hogy száz közül is egyből felismeri az ember. Na, és persze a ritmus szekció sem lazsál. Mike Peters és Jaye R. Schwarzer papa, oda pakolják rendesen az alapokat. Ezen felül sokat nem tudok hozzá fűzni. Méltó megemlékezés a klasszikus dalokkal. Respect. Béke, Denevér, Szeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr575124587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum