RockStation

Az Angertea és a Leander Rising a 8. HangSúly zenei díj legfőbb nyertesei!

2013. március 13. - sunthatneversets

hmalogo1.jpg

Minden eddiginél szorosabb eredményt hozott a HangSúly zenei díj 8. szavazása. Három kategóriában is újabb körre volt szükség, hogy a 2012-ben megjelent legjobb hazai hard rock/metal kiadványok közül is a legjobbat válassza ki a 13 internetes rockmagazin szerkesztőségéből álló zsűri. Díjat kapott végül az Angertea, a Leander Rising és a Cadaveres zenekarok, valamint Schmiedl Tamás és az MD Stúdió, illetve a Grindesign grafikai műhelyt képviselő Borbás Róbert.

Az idei HangSúly zenei díj kategóriánkénti részletes végeredményét alább olvashatjátok:

AZ ÉV ALBUMA

Angertea Nr4.jpg

Az internetes rockmagazinok szavazatai alapján az ANGERTEA Nr. 4: Songs Exhaled című nagylemeze lett a 2012-es év legjobb albuma. A nagymágocsi trió nemzetközi szintű, progos metal muzsikája a veterán Omen remek visszatérő albumát, a Nomen est oment, és a Casketgarden hattyúdalának szánt The Estrangement Process című lemezét előzte meg szoros versenyben. A dobogóról épp csak lemaradt a Napisten hava Dalriada-album.

AZ ÉV DEBÜTÁLÓ ALBUMA

Leander Szívidomár.jpg

Sok jó debütáló album látott napvilágot tavaly, de közülük is kiemelkedett a Köteles Leander és Vörös Attila nevével fémjelzett LEANDER RISING friss, modern metal dalokkal teli bemutatkozó anyaga, a Szívidomár. Második helyre a metalt magyar és balkáni népzenével keverő Niburta Scream from the East című albuma került, amit harmadikként a Common Ghost of the Lifelines címre keresztelt dallamos modern zúzda követ a fehérvári Absent Distance-től.

AZ ÉV KONCERTZENEKARA

Cadaveres_band.jpg

A legutóbbi HangSúly-szavazáson még csak a második helyet szerezték meg, de 2012-ben a CADAVERES együttest már az év koncertzenekarának választotta a zsűri. Az év debütalbumát elkövető Leander Rising a színpadon is odatette magát tavaly, ahogy az Insane is, így ők ketten értek még fel a dobogóra.

AZ ÉV STÚDIÓPRODUKCIÓJA

bloodyroots2.jpg

Az elmúlt két évben is az élen végzett, de ezúttal nem holtversenyben, hanem egymaga áll a csúcson SCHMIEDL TAMÁS és a soproni MD Stúdió, akik ezúttal Az Ígéretek Földjén című Bloody Roots albummal alkottak maradandót. Nagy meglepetés, hogy a HangSúly-rekorder Varga Zoltán (SuperSize Recording, Bakery) most érem közelbe se került. Második helyre Vári Gábor és a szegedi Black Hole Sound stúdió került az év albuma kategóriában nyertes Angertea-lemezzel, míg a bronz pozíciót az AudioVeesion stúdió és Vasvári Gyula szerezte meg a megújult Neokhrome együttes Perihelion című anyagával.

AZ ÉV LEMEZBORÍTÓJA

Leander Szívidomár.jpg

Két lemezborítóval is jelölt volt a kategóriában, végül az év bemutatkozó albumához (Leander Rising - Szívidomár) készített grafikájával lett első a nemzetközileg is elismert BORBÁS RÓBERT (Grindesign). Az igencsak szoros élbolyban a második és harmadik helyen is az utóbbi két HangSúly szavazás nyertese, Havancsák Gyula „Hjules” végzett a Kill With Hate Voices of Obliteration debütalbumának, valamint a Neokhrome Perihelion című lemezének frontborítójával. Nüanszokkal maradt csak le a nyerő hármastól Mihály Gergő és Pukánszky Anna közös munkája az Angertea albumához.

A díjazottaknak ezúton is gratulálnak a zsűriben résztvevő internetes rockmagazinok:

Concertphotos.hu : Fémforgács : Kronos Mortus : NuSkull : Passzio.hu : Rock Gyémántok : RockStation : Rockerek.hu : Rockvilág.hu : Shock! Magazin : Underground Magazin : Viharock.hu : Zenevilag.net

A HangSúly zenei díj hivatalos honlapján eddig is folyamatosan gyűjtötték a frissen megjelent hazai rock/metal kiadványokat, de mostantól a HangSúly facebook oldalán (http://www.facebook.com/hangsuly) megpróbálnak naprakész infókat nyújtani a magyar metalszíntérről, természetesen elsősorban a hangzóanyagokra koncentrálva. Megjelenésekkel kapcsolatos hírek, zeneletöltések, videóklipek, és válogatás a magyar internetes rockmagazinok ismertetőiből.

A HangSúly zenei díj honlapján (http://www.hang-suly.hu) található videótárban továbbra is hangos ízelítőt talál mindenki a 2012-es év hazai terméséből, a dallamos hard rocktól a black metalig, közel 40 zenekar közreműködésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr335132061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum