RockStation

Újra Budapesten Franz Nicolay!

2013. március 20. - sunthatneversets

Franz Nikolay.jpg

Újra Budapestre érkezik Franz Nicolay. Novella jellegű, történetmesélős szövegvilágát keserédes  énekdallamokkal kelti életre, és gitárra, bendzsóra és tangóharmonikára komponált, a punkon jóval túlmutató zenével kíséri.

Franz aktív tagja a New York-i punk/művész színtérnek - többek között játszott a kabaré-punk World/Inferno Friendship Society–ben, a the Hold Steady–ben, jelenleg is játszik a balkán-gypsy Guignol–lal, illetve alapító tagja az Anti-Social Music–nak. Ezek mellett közreműködött többek között olyan előadókkal, mint a Leftöver Crack, Bruce Springsteen, Against Me, Star Fucking Hipsters, vagy a The Loved Ones. Tavaly pedig nagy volumenű, többek között Oroszországot és Mongóliát is átszelő, turnéja keretében páran elcsíphették májusban, amikor feleségével együtt játszottak Budapesten. Bár idén egyedül jön, azért így is vonzó lehet sokak számára, hisz új albumát a Do the Struggle-t lesz hivatott bemutatni, amin csakúgy, mint a korábbi albumain - a bemutatkozó Major General-on, valamint a 2010-es Luck & Courage-en - elég sok a fogós, magával ragadó dal.

Lokál frontról, viszont ha megmozgat a Shook Ones/Kid Dynamite vonal a punkban, de ha nem akkor is, érdemes adni egy esélyt a karcos hangvételű, hamiskásan dallamos Fake Shakes-nek, hogy megtudd, hol is lehet a pop punk/hardcore vékony határmezsgyéje. Ha élőben akarod őket hallani, gyere el március 30-án a Roham bárba (nyolcker, Vas utca 16.), és nézd meg Franzot a vendégzenekar társaságában.

franz nicolay-fake shakes @ roham bar 20130330.jpg
Esemény link: http://www.facebook.com/events/489709397744068

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr565149013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum