RockStation

Ha turnék találkoznak ...: Boysetsfire, Gallows és Bane az A38 Hajón

2013. május 27. - sunthatneversets

Boysetsfire2013.jpg

2013 nyarán az A38 Hajó ad majd otthont az utóbbi évek feltehetően legnagyobb volumenű hardcore/punk eseményének, ahol három teljesen különböző, ám egyaránt nagy elismerésnek örvendő külföldi zenekar gondoskodik majd arról, hogy a közönség soraiban mindenkinek legyen legalább egy olyan sora, amit ő szeretne a mikrofonba ordítani. Június 17-én a BoySetsFire, a Bane és a Gallows turnéi metszik majd egymást a fővárosban.

Nathan Gray immáron nyolcadik alkalommal teszi tiszteletét a fővárosban, és a BoySetsFire frontembere idén dupláz, ha budapesti fellépésekről van szó, hiszen az énekes márciusban saját fiával közös bandájával, az I Am Heresy-vel is bemutatkozik egy ingyenes koncerten a Dürer Kertben. Az alábbi koncert apropóját azonban az a tény biztosítja, hogy az immáron hatodik pesti striguláját behúzó BSF hét év után új nagylemezzel jelentkezik, melynek felvételei január első napján vette kezdetét az új dobossal, Dannel, aki az építésznek állt Matt Krupanski után szállt be a zenekarba. És hogy mit várhatunk az új albumtól? Szókimondó dalszövegeket, aktuális, ám mégis személyes tartalmú üzenetbe csomagolva, ahogy azt a harapós hardcore/punk bandából az egyik legmarkánsabb hangú post-hardcore pionírrá vált legendától megszokhattuk, és vissza is sírtuk. Az pedig csak még izgalmasabbá teszi az estét, hogy a Tomorrow Come Today tízéves évfordulója mennyiben határozza majd meg a zenekar koncertjét, dalválasztását.

Ettől persze nem kell félni a Gallowsnál, hiszen a hazai színpadra először álló banda feltehetően tavalyi anyagára, a feloszlott Alexisonfire-ből elcsalt Wade McNeil frontemberi közreműködésével felvett – és a zenekar nevét magán viselő – dalcsokorra összpontosít majd. Márpedig a Frank Carter kilépésekor elhatalmasodott rajongói aggodalmak jóformán egyként csitulhattak el akkor, amikor a Bridge Nine elkezdte csepegtetni a kanadai-brit banda első új dalait. Az összhatás sokkal nyersebb, dühösebb és agresszívebb lett, a punkos attitűd pedig a hardcore erejével is új karaktert adott a zenekarnak, ugyanakkor a Gallows hozzáállása és koncertteljesítménye még Wade személyén keresztül is hamisítatlanul őszinte, erőszakos maradt, ahogy erről végre a hazai közönség is megbizonyosodhat.

Az újdonságélmény mellett a BoySetsFire-höz hasonlóan egy régi ismerőst köszönthetünk újra a ’Hajó fedélzetén a Bane személyében, és akik tavaly a környező országokban elcsípték Aaron Bedardékat, pontosan tudják, hogy a legutóbb három éve Pesten járt hardcore-banda mennyire vágyott már arra, hogy ismételten, szám szerint nyolcadszor is nálunk játszhasson. Aki pedig valaha is látta már őket – esetleg most szeretné pótolni a hiányosságát –, pontosan tudja, hogy a srácok még mindig képtelenek hibázni, és az élő koncertélmény még azt a tényt is feledteti, hogy milyen régóta várunk a zenekar új nagylemezére. Az estét pedig a Shell Beach nyitja, akik tavaly megjelent második nagylemezükkel, a sajtó és a közönség által egyaránt szeretett This Is Desolationnel új időszámítást indítottak a hazai keményzenében, hiszen a post-hardcore zenekar előtt végre kinyíltak azok a kapuk itthoni és nemzetközi szinten egyaránt, amit már régóta megérdemeltek volna. Ilyen illusztris névsor mellett pedig tényleg nem lehet mást mondani, minthogy június 17-én mindenkinek, aki valaha is közelinek érezte magához a hardcore/punk világát, az A38 fedélzetén lesz a helye. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr675319686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum