RockStation

Mint a vakolat : Tankcsapda interjú Fejes Tomival és Sidivel

2013. június 18. - KoaX

TankcsapdaSidiFejes.jpg

Az előző Tankcsapdás koncertbeszámoló végén olvashattál egy kérdést, amire marha kíváncsi vagyok, hogy Te, mint lelkes rock-metal zenével foglalkozó emberke mit mondanál. De térjünk vissza a Csapdához. A Budapest Parkban megrendezésre kerülő „nagy huszonnégyes buli” előtt tartottak Lukácsék egy rövidke sajtótájékoztatót, ahol sikerült Fejes Tomit, és Sidit elcsípnem pár villámkérdésre. Szépen, tessék tovább kattintani, és olvasgatni.

Milyen koncerten jártatok utoljára?

Fejes: Airbourne tegnap előtt, amit nagyon csíptünk.

Mi lesz a következő koncert?

Fejes: Jó kis Tankcsapdára, egy félóra múlva.

Sidi: Ami konkrétabb az a Nickelback, de hát az előtt még csak megyünk valahova. De a Queen Of The Stone Age-et mindenképpen megnézzük a VOLT-on.

Fejes: De amúgy most hétvégén fogok menni a Roncsbárba koncertre. Egyébként rendszeresen járunk kisebb- nagyobb koncertekre, akár külföldre is.

Azokon a bulikon, amiket meglátogattok gondolom, felismernek a Tankcsapda rajongók. Zavaró tud ez lenni a bulizásban?

Fejes: Ahaaa, Airbourne-on jól be is rúgtam. Igazság szerint az emberek kilencvenkilenc százalékban nyitottak felénk, és tök jó fejek, aminek nagyon örülünk. Ha meg az embert szeretik, akkor meg annak örülni kell. Ha meg valakit ez zavar, ne menjen olyan helyre ahol felismerik.

Melyik volt az utolsó tetoválásotok?

Fejes: Ohh még nincs is kész. Nekem körülbelül másfél éve készül a karom, de vagy én vagyok a lusta, vagy a tetováló emberem. Nekem így állandó készenlétben van a kezem.

Sidi: Tanúsíthatom! Állandóan hívogatják egymást.

Sidi, hogy érzed a rajongók, könnyen elfogadtak, mint új gitárost, vagy esetleg voltak nehézségek, gondok?

Sidi: Úgy érzem így másfél év távlatából, hogy könnyen elfogadtak. Éppen tegnap beszéltük, hogy mennyire rohan az idő. Nyilván biztos van a mai napig olyan ember, aki nem kajált be, de ez teljesen természetes. Tizenkilenc év után valakinek beállni a helyére ráadásul egy trióba az nem egyszerű.

Fejes: Van, aki még engem sem kajált be (hehe)

Sidi: Hál Istennek, azért amivel találkozunk koncerteken, tényleg nem akarok átmenni ilyen pátoszosba, de tényleg megható az a szeretet, az a rajongás, amit kapunk.

 Ennyi évvel a hátatok mögött a kritikákkal szoktatok még foglalkozni?

Fejes: Attól függ. Figyelj a névtelen kritikával nem. Érted, nem mindegy, hogy ki mondja a kritikát. Mi is kritikusak vagyunk magunkkal. Visszanézzük a felvételeinket, visszahallgatjuk magunkat. Ha érezzük, és tudjuk, hogy szarok voltunk valamelyik pillanatban, és ha valaki azt mondja, hogy igen most szarok voltatok, azzal foglalkozni kell, mert az azt jelenti, hogy ott tényleg gond volt. De alapjáraton, ha valaki névtelenül vagdalkozik, vagy csak meg akar sérteni minket, az alapjáraton úgy hullik le rólunk, mint a salétromos falról a vakolat. Ezt ennyi év távlatából megtanultuk, már kezelni.

Mit tudnátok ajánlani egy kezdő zenésznek?

Fejes: Ne adják fel, padlógáz ezerrel, amiben hisznek, azt kell tolni tűzön, vízen át!

Köszönöm a srácoknak az „interjút”!

És akkor jöhet az említett „elmélkedős” kérdés! Szerinted, eladja-e valaki magát azért, mert reklámoz egy sört? Teszem, azt szerepel valamilyen reklám filmben, vagy esetleg egy hollywood-i siker filmben? Belegondoltok manapság, mivel keresi egy zenész a lovét? Oké, koncertek, meg a merch. Annyira sokat szerintem nem nyernek a jogdíjakból.

Ami meg pláne vicces, hogy sokan azért vesznek XY hangszert, mert a kedvencük is ezt használja. Akkor az nem reklámozás, nem adod el magad olyankor? Ott virít Vinnie Paul, meg Portnoy a cin készleteken, Dave Mustaine a gitárjait reklámozza, Megboldogult Dime-nak van wah pedálja, és stb. stb. stb.

Innentől kezdve szerintem, ha egy zenekar csak plusz lovét szerez azért, hogy még jobb körülmények közt zenéljen az nem feltétlenül önmagük eladása. Jó persze, ha elmegy playbackelni a huszadik kis faktorba akkor azért vannak gondok. Várom a véleményeket.  Béke, Szeretet, Metal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr885364758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waces · http://blog.waces.hu 2013.06.19. 06:54:23

nem az a baj a tankcsapdaval,h eladtak magukat vagy sem,mivel ok is penzbol elnek. a soproni meg mindig vallalhatobb,mintha dormeo matracokat reklamoznanak. a "regi" (punk'n'roll es tsai) lemez punk attutudjetol ez baromi tavol all ez,ott hiteltelen lenne. a "kesoi" (popularis,sikeres,kommersz,stb) 'csapdanal ez belefer.
nyilvan a kerdes az,h mit es mennyit reklamoznak. ha majd a csapbol/kertvkbol/tehetsegkutatok zsuriasztalabol is lukacsek folynak majd,akkor lehet moralizalni az osszegek es a korpasados kozti osszefuggesen.
csak zenelesbol mashogy nem lehet megelni

bapó 2013.06.19. 10:40:32

Teljes mértékig egyet értek Waces!

viliricsi 2013.06.20. 22:28:37

Szerintem mindannyian èlnénk egy ilyen "sörös" lehetőséggel. Ez nem önfeladàs. A tankcsapdàs fiúk teszik a dolgukat, nem ök tehetnek a hisztériäròl, ami körülöttük vsn, ami egyèbként marha igazsàgtalan egy olyan orszàgban, ahol ennyi tehetsèges zenész talàlhatò.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum