RockStation

„Minél tovább csináljuk, annál jobbak leszünk” – interjú Greg Christiannel, a Testament basszusgitárosával

2013. június 26. - magnetic star

t26.jpgA Testament itthon rendszeresen visszatérő vendégnek számít. Az utóbbi időben inkább a hazai fesztiválokon tette tiszteletét a tengerentúli thrash metal alapbandája – miközben az elmúlt év egyik csúcsalbumát is megalkotta a Dark Roots Of Earth képében –, most viszont a budapesti Zöld Pardont zúzta meg. A koncert után a saját bevallása szerint csak ritkán interjúzó Greg Christian bőgőst sikerült elcsípnünk egy villámbeszélgetésre.

Sokadik alkalommal jártok már Magyarországon...
Greg: Úgy gondolom, ez a mostani volt a legjobb bulink, amelyet valaha nálatok nyomtunk. Ezt annak alapján mondom, ahogyan zenekarként játszottunk. Szeretek ide eljönni és ma esti volt a legjobb itteni koncertünk. Szóval ez most az új emlékem innen.

Legutóbbi lemezetek, a Dark Roots Of Earth szerintem dallamosabbra és fogósabbra sikerült, mint elődje (The Formation Of Damnation), amellett, hogy a gyökereitekhez is leástatok vele. Mit gondolsz erről?
Greg: Szerintem Testamentként szól az anyag, csak kifinomultabb formában. Minél tovább csináljuk, annál jobbak leszünk. A súlyos témák még súlyosabbak, a dallamos részek pedig dallamosabbak. Úgyhogy egyetértek. És Testamentesen is szól. Csak éppen annyi történt, hogy a Formation és a Dark Roots között négy esztendőt töltöttünk turnézással, ezáltal pedig jobbak lettünk. Na és itt van velünk Gene Hoglan is, ami szintén lényeges szempont. Nem akarom Paul (Bostaph) érdemeit kisebbíteni, mert óriási dobos, de Gene egy külön ligában játszik. Minden koncertünk jól sikerült, az utóbbi néhány este szerintem különösen jól. Mondjuk a Loreley-jal kezdve. Ez egy németországi fesztivál-fellépés volt, méghozzá a Rajnán! Aztán megjártuk a Hellfestet, voltunk Hollandiában, most meg itt vagyunk... Estéről estére jobbak a bulik!

0test2013_02.jpgMennyivel vagytok ma népszerűbbek, elismertebbek, mint annak idején a hőskorban?
Greg: Nem is tudom, más a két időszak. A legjobban így lehet ezt elmondani. Egyértelműen visszatértünk, hiszen egy időre eltűntünk az emberek szeme elől és már múlt időben beszéltek rólunk, de megfordítottuk a meccset. Bizonyos értelemben nagyobbak vagyunk, mint valaha, bizonyos szempontból viszont más a helyzetünk, mint a Practice What You Preach idejében. Akkor még teljesen másmilyen volt a szakma. A Souls Of Black lemezzel indult a lejtmenet. Mondjuk úgy, hogy a rá következő három évvel kezdve nagy utat tettünk meg, de visszakapaszkodtunk és azóta ismét jól megy a dolgunk.

Egyes Testament tagok más formációkban, projektekben is játszanak. Neked van más zenei elfoglaltságod?
Greg: Ami azt illeti, megírtam egy lemeznyi anyagot. Otthon kezdtem dolgozni rajta néhány arccal. Még nem értem a felvételek végére, de hallható lesz majd. Trinity Fallen néven fog kijönni.

A mostani turné végeztével nyilván lesz időd befejezni.
Greg: Nem vagyunk folyamatosan, három-négy hónapon át úton. Inkább két és fél vagy három hetes turnékat nyomunk, két hetes szünetekkel. Szerintem egy ideig így is fogjuk folytatni még. Van még hátra néhány turnénk, míg a mostani kör lefut. Már idősebbek vagyunk és vannak köztünk családosok is. Nem akarunk négy hónapot az otthontól távol tölteni, az már nehéz lenne. Legyen maximum három hét, utána egy hét otthon, majd újra nekivágunk...

0test2013_04.jpg

Vannak már terveitek a következő Testament albumra vonatkozóan?
Greg: Még nincsenek. Ez amúgy Eric (Peterson, gitáros) reszortja, nálunk ő jelöli ki a zenei irányt. Folytatjuk ezt a túrát, ameddig folytatjuk, én pedig közben meg akarom csinálni a Trinity Fallen lemezt. És a családommal is szeretnék annyi időt tölteni, amennyit csak lehet.

http://www.testamantlegions.com
FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr455378413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum