RockStation

Megjelent a deviANT negyedik EP-je

2013. július 15. - sunthatneversets

deviANT Prove Yourself EP.jpg

A napokban jelent meg a Békés megyei deviANT zenekar negyedik EP-je, ami a PROVE YOURSELF címet viseli. A csapat nagy örömmel beszél az új hanganyagról, ugyanis az utóbbi években történt tagcserék, akkoriban nem csupán meggyengítették a zenekar teljesítményét, de olykor félő volt, hogy teljesen megszűnnek működni. Szerencsére ez év januárjában a legutóbbi Face In The Mirror című slágerükkel ismét visszatévedtek a már megkezdett útjukra.

A mára már Bojti Tamás gitárossal is kiegészült, öt tagúvá vált csapat egyöntetűen állítja, hogy ez az a kislemez, amivel a legjobban betudják határolni azt az irányvonalat, ami mentén szeretnének továbbhaladni a jövőben. A PROVE YOURSELF EP hivatalosan július 7-én 19.00-kor jelent meg a zenekar hivatalos weboldalán, ahonnan az érdeklődők ingyenesen tölthették le a 6 számot tartalmazó hanganyagot.

A PROVE YOURSELF a zenekarhoz már megszokott módon egy introval felvezetve indul el és egy afféle keretként egy outroval zárul. A második nóta a Shape Your Surroundings, egy pörgős hangulatú szerzemény, aminek témája, hogy a világot úgy formáljuk ahogy mi akarjuk. Ezután következik a lemez címadó dala, a Prove Yourself, ami egy dallamos refrénnel tarkított zúzós, felpörgető muzsika. A negyedik nóta egy igazi nyári slágeres szerzemény, ami a bulizásról szól, a címe: Spring String. A lemezen helyet kapott még a korábban már kiadott Face In The Mirror című nóta is, ami megjelenésekor már egy érezhető előszele volt a mostani EP megjelenésének. A lemez technikai részét is a már megszokott csapat alkotta. A márciusban rögzített hanganyag a Kecskeméti Origo Studióban került rögzítésre, Cserny Kálmán hangmérnök vezetésével. A keverési munkálatok ismét a már legendának számító, Cserfalvy Zoltán hangmérnök gondozásában készültek el, Szolnokon a Denevér Studióban.

A lemez címadó dalára a deviANT gitárosa: Incze László, valamint a csapat dobosa: Pozojevich Miklós a zenekar és annak szerves részének segítségével elkészítette a lemez debütáló videoklipjét. A PROVE YOURSELF címet viselő videót a Békés megyei, Pósteleken forgatták le a srácok alig két nap alatt. Az érdekessége a videoklipnek az, hogy a híres Pósteleki kastély romjai között filmeztek egy paintball csapat társaságában. A zenekar ezt a dalt a Szegedi Paintball Alföldön csapatának himnuszaként írta, így a videoklipben a zenekar bemutatása mellett, nagy hangsúlyt kapott a paintball játék élményének szemléltetése is. A video pár napos megjelenése óta már túl van az ezres nézettségi szinten.

A csapat szerint az ötösfogat a maximumon pörög és dolgozik tovább. A lemezt bemutató koncertek mellett, tervben van még egy másik videoklip az új EP-hez, de a zenekar már most távlati terveket sző egy nagylemez elkészítéséről, amin a tervek szerint már hallható lesz teljesen magyar nyelvű nóta is.

www.facebook.com/deviantmetal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr125405076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum