RockStation

Magyarország csodás hely, szeretnénk eljutni oda is: Interjú Mark Tremontival az Alter Bridge gitárosával

2013. augusztus 21. - KoaX

Tremonti3.jpg

Izgulok, izgulok, és még jobban izgulok. Ezt éreztem, amikor kiderült, hogy Myles Kennedy-vel fogok interjúzni. Fura dolog az interjúzás, mert tudod jól, hogy az illető ugyanolyan ember, mint Te, de azért még is benned van az ideg. Illetve lehet ezzel csak én, vagyok így. Miközben nagyban kommunikálsz haverokkal online, hogy vajon mikor csörren már az a telefon, akkor hirtelen elkezd ordítani Anselmo (DOWN-os a csengő hangom), és látod, hogy külföldről hívnak..Beleszól a kedves női hang, aki közli veled, hogy akkor adom Mark-ot. Mi van? Myles-ról volt szó, nem Mark-ról. A hirtelen ért új információt viszonylag gyorsan feldolgozva kérdezgetni kezdtem az Alter Bridge gitárosát.

Szóval hello Mark, Rózsa Tomi vagyok a RockStation-től, minden rendben kezdhetjük?
Mark: Hello Tomi, minden a legnagyobb rendben van, várom a kérdéseidet.

Ismét csak Michael "Elvis" Baskette producerrel dolgoztatok, csakúgy, mint az előző két albumon. Lassan a zenekar ötödik tagja lesz. Ennyire összecsiszolódtatok az elmúlt években?
Mark: Nos, igen olyan, mintha a banda tagja lenne. Bízunk benne vakon, mert tudjuk, hogy nagyszerű dalok születnek az Ő segítségével.

Tremonti1.jpgAz első nyilvánosságra hozott dal az Addicted To Pain egy pattogós kemény dal. Mennyire lesz ez a felfogás jellemző az új lemezre?
Mark: A régi albumaink tele voltak igazi súlyos energiával. De a mostani album ez valamivel komplikáltabb, bonyolultabb. Talán azt tudnám mondani, hogy tele van több fájdalommal. Tudod ez a dal volt az első, amit úgy gondoltunk, hogy a rádiók szívesen játszanának. Mondhatjuk, hogy rádióbarát. De a hosszabb és komplikáltabb dalok vannak most többségben.

Mennyiben várhatunk más albumot, mint az ABIII volt?
Mark: Talán az a különbség, hogy ez metalosabb, ha fogalmazhatok így. Nem annyira sötét, mint az AB III, súlyos, de nem sötét! Ez fontos, és talán több energia van benne.

Melyik a kedvenc számod az új albumról?
Mark: Nem tudnék egyet kiemelni. Mindegyiket imádom, mert mindegyik tele van energiával, mindegyik dinamikus, imádom őket.

A zenekar melletti egyéb dolgaitokat figyelembe véve, mennyi időre terveztek most előre az Alter Bridge-el?
Mark: Mindenek előtt a következő egy évet turnézással akarjuk tölteni mindenképpen.

Van esély egy Magyarországi koncertre?
Mark: Tudod az ötlet az, remek. Nagyon örülnék neki. Magyarország csodás hely, tehát szeretnénk eljutni oda is.

Esetleg van olyan város, amit különösen kedvelsz a turnék alatt?
Mark: Rómát imádom. Egyszerűen lenyűgöz az a város a látnivalóival. Tudod az egész valahogy magával ragad és ott tart. A Kolosszeum, és az egész hangulat, egyszerűen elvarázsol.

Alter Bridge 2013 1.jpg

Milyen zenéket hallgatsz mostanában?
Mark: Testament, Metallica, Celtic Frost, Slayer. Tudod ezek a zenék gitár szempontjából fontosak nekem. Mindegyikben van valami, amitől különleges, ott van bennük az a bizonyos plusz.

Mi az a három dolog, amit magaddal viszel egy turnéra?
Mark: Utoljára a gitáromat vittem, sok jó könyvet, és a laptopomat.

Melyik a kedvenc könyved?
Mark: Most a trónok harcát olvasom, ez valami őrülten jó. Tudod, amikor először mondták, hogy olvassam el, azt mondtam, hogy ember ne *** már, engem ez nem érdekel, aztán...

Gyűjtesz bármilyen tárgyat?
Mark: Gitárokat, és minden, ami hozzájuk köthető, flippergépeket, imádok egyszerűen flipperezni, és persze könyveket.

Tremonti2.jpgA következők közül melyiket választanád? Melyik mellett tennéd le a voksodat? Terminator vagy Rambo?
Mark: Terminator! A kedvencem az első Terminator film. Rambo király, de a Terminator szerintem még Őt is simán lezúzná.

Pac-Man vagy Super Mario?
Mark: Super Mario, cselesebb, és ha igazán nagy szarba kerül azt is megoldja, mivel vízvezeték szerelő, érted hahahaha

CD vagy bakelit?
Mark: Nos ez nehéz. Tudod szerintem, meg kell őrizni a bakeliteket, mert fontos része a zenei történelemnek, de én még sem gyűjtőm őket, pedig néha tényleg jobb a hangjuk, mint a mostani CD-knek. De a terveim közt szerepel, hogy egyszer elkezdem én is gyűjteni bakelite azokat a bandákat, akik fontosak a számomra.

Fesztiválok, vagy inkább klubok?
Mark: Úgy gondolom ez mindegy, csak a hangulat legyen jó.

Predator vagy Alien?
Mark: Alien sokkal félelmetesebb, és időt állóbb. Gondolj bele, a predator az elbújik, nem látod csak simán kinyír. Az Alien meg hátulról a tarkódra liheg és, amikor  megfordulsz kijön a szájából az a kis genyó, és neked kampó.

Tremonti4.jpg
Kurt Cobain vagy Jim Morrison?
Mark: Tudod, Kurt nekem hihetőbb volt. Amit képviselt, a lázadás meg az a kapd be hangulat. Morrison-t is tisztelem ne értsen félre senki, de nekem Kurt a mocskosabb, rockerebb életet adta vissza.

Köszönöm szépen a válaszokat remélem, találkozunk személyesen is nem sokára.
Mark: Úgy legyen haver, minden jót.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005465911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum