RockStation

Decemberben Budapesten játszik a Madball

2013. szeptember 04. - sunthatneversets

0madball2010_07.jpg

Az idén épp fennállásának 25. évét ünneplő New York-i hardcore/punk legenda, a Madball a tél folyamán ismét Európa-turnéra indul, ami december 9-én Budapestet is érinti majd: az Enter the Nu Breed Tour keretein belül három frissebb hang kíséri majd Freddie-éket a kontinens meghatározó klubjaiban, ezáltal is egyesítve a régi motorosokat azon fiatalokkal, akik még csak most ismerkednek a szubkultúrával. (fotó: Réti Zsolt)

A NYHC egyik alapzenekara immáron két éve stabilizálódott felállással tér majd vissza nyolc év után az A38 Hajó fedélzetére, ahol a banda harmadik alkalommal mozgatja majd meg a műfaj szerelmeseit. Ünnepelni pedig bőven van mit egy ilyen terebélyes életműben, főképp, hogy a Look My Way is 15 éve került kiadásra, márpedig a Roadrunner kilencvenes évek közepéig jellemző arculatát alapjaiban határozta meg a hardcore/punk és a crossover friss és erőteljes hangjainak segítése – a Madball pedig ebben is úttörő volt, ezáltal is hirdetve a színtér összetartását, erejét.

Flyer Madball.jpg
Ezért is örömteli annak a ténye, hogy a banda három olyan zenekarral járja majd Európa prominens klubjait, akik nemzetközi viszonylatban is kiérdemelték már a műfaj régebbi és újabb szerelmeseinek figyelmét: az ausztrál Deez Nuts legutóbb a Boysetsfire vendégeként járt a ’Hajó fedélzetén, most pedig a tavasszal megjelent friss lemez, a ’Bout It! kerül majd bemutatásra, ami a metalcore rajongóit valamivel közelebb tudta hozni a műfaj gyökereihez. A brit Your Demise eddig egyszer adott klubkoncertet hazánkban, és azt is az A38-on tette: akkor az Enter Shikari előtt bizonyított a brit banda, akik búcsúturnéjuk keretein belül mutatják meg még egyszer az itthoni közönségnek, hogy újsulis hardcore/punk és metalcore keverékük nem múlhat el nyomtalanul. Az este indításáért pedig a belga hardcore reménység, a Nasty felel majd, akik az elmúlt másfél évben többek között olyan zenekarokkal turnéztak Ázsiában, Amerikában és Európában, mint a Terror vagy a CDC: a The Last Charge kiadópartnerei pedig végre itthon is megmutathatják, hogy a feltörekvő német színtér (Coldburn, AYS, Wolf Down) valós értéket képvisel az európai palettán.

Az év utolsó minőségi hardcore-buliján pedig mindenkinek kötelező a megjelenés! További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr345494456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum