RockStation

Egy hét múlva Uriah Heep-koncert a PECSA-ban

2013. szeptember 14. - sunthatneversets

0uriahheep2011_33.jpg

Szeptember 21-én ismét Budapesten, a Pecsa Music Hallban zenél a Uriah Heep. A sokat látott épület falai között teljes hosszúságú, és a több mint 40 éves legendás zenekar munkásságát felölelő műsorra készülhetnek az érdeklődők, a legutóbbi, Into The Wild című lemez dalai mellett. (Fotó: Réti Zsolt)

Szomorú hír árnyékolta a Uriah Heep őszi turnéjának hírét: néhány napja meghalt a zenekar 1976-ban csatlakozott basszusgitárosa, Trevor Bolder. A rákban elhunyt zenész a több mint 30 éves Heep pályafutása mellett korábban David Bowie oldalán játszott, ott volt a legendás a Spiders From Mars alapításakor is. Februárban életmentő műtéten és terápiákon esett túl, és már a visszatérésre készült – egy percre sem gondolt arra, hogy a betegség végleg eltántoríthatja a basszusgitártól és a színpadok világától. A zenekar jelenleg Dave Rimmer basszusgitáros közreműködésével játszik, így jó eséllyel szeptemberen is ebben a felállásban érkeznek Budapestre: Dave korábban a Zodiac Mindwarp nevű csapatban zenélt.

A Uriah Heep a szomorú események ellenére sem tervez visszavonulást, hiszen a zenekar egyike azon keveseknek, akik a műfaj hőskora, azaz a '60-as évek óta szünet nélkül, töretlen lendülettel működik. Az egykori alapító tagok közül ma már csak Mick Box tagja az aktuális felállásnak, aki az alapító énekes, David Byron halála és Ken Hensley billentyűs távozása után a '80-as évek végére újra megszervezte a zenekart. Az évtizedek alatt több mint két tucat zenész fordult meg a Heepben, s így egy hatalmas családra hasonlít. Az elmúlt hetekben például az 1976 és 79 közötti énekes, John Lawton tért vissza néhány koncert erejéig a bandába, hogy helyettesítse a rutinműtéten áteső Bernie Shaw-t.

A több mint két tucat stúdióalbumot jegyző Heep legutóbbi albuma a 2011-ben kiadott Into The Wild, melyet ugyan már bemutattak egyszer Budapesten, de köszönhetően töretlen sikerüknek és a Budapesten eltöltött remek napoknak, a zenekar úgy döntött, hogy idei, Nail To The Head című turnéjából sem hagyja ki a magyar fővárost.

A 2011-es lemez a 2008-as Wake The Sleeperhez hasonlóan lendületességében és minőségében is az együttes legszebb időit idézi. Ezúttal is a Status Quo-ból ismert Mike Paxman volt a lemez producere, és közreműködésével tökéletesen sikerült megidézni a a hetvenes évek brit hard rock zenekarainak zenei világát. Kötetlen és felszabadult örömzene hallható az albumon, melyet az ének és a Hammond orgona hangja dominál, és éppen ez a hangulat, valamint a profi és energikus előadásmód teszi lehetővé, hogy a pályafutása alatt 30 millió lemezt eladó zenekar néhány évenként ellátogathasson hazánkba, miközben időről időre beutazza Európát és a világot. Most szeptemberi koncertjükre ülő és állóhelyek egyaránt kaphatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr765512972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum