RockStation

140 koncerten bő százezer ember bulizott idén a Zöld Pardonban

2013. szeptember 28. - sunthatneversets

zp_koncert.JPG

A Junkies és a Lord koncertjével a hétvégén véget ér a nyár leghosszabb fesztiválja. Az idén tizenötödik születésnapját ünneplő Zöld Pardon ebben az évben is több mint százezer látogatót vonzott világsztár fellépőinek, színes hazai zenei kínálatának és különleges programjainak köszönhetően. Az április közepétől tartó szabadtéri buli azonban szombatról vasárnap virradóra véget ér, 140 sikeres koncert után szeptember 28-án bezárja kapuit a ZP.

Április 18-án a PASO koncertjével startolt el tizenötödik alkalommal a nyár leghosszabb fesztiváljaként is emlegetett eseménysorozat a budapesti Zöld Pardonban, amely ebben az évben minden eddiginél színesebb, változatosabb zenei kínálattal és igazi világsztárokat felvonultatva várta a nagyérdeműt. A 140 koncert során, 12 külföldi fellépő és a legnagyobb magyar kedvencek dalaira idén is több mint százezer látogató bulizhatott. A Rákóczi híd lábánál tiszteletét tette a világzenei alapokat elektronikus zenével keverő, nemzetközi összetételű N.O.H.A., a dél amerikai bevándorlók alkotta Che Sudaka, a kanadai DJ-producer Datsik, Charlotte Cooper, az angol The Subways basszusgitáros hölgye, aki ezúttal egy DJ settel érkezett. Fergeteges koncertet adott az „I Need A Dollar” című világsláger előadója, Aloe Blacc, az amerikai thrash metal legenda Testament, régi kedves ismerősként tért vissza tavalyi koncertje utána a szintén kalifornai crossover alapvetés Suicidal Tendencies. Hatalmas hangulatot csinált az intstrumentális hip hop atyjaként elhíresült DJ Shadow, és eljött a „Sail” című dalával 60 milliós nézettséget produkáló Awolnation is. Csak a ZP meghívása miatt érkezett a térségbe, és így hazánkba a Freestylers, forró jamaicai hangulatot hozott a Bob Marley örökösének nevezett Capleton és súlyos, hideg elektronikával nyűgözött le mindenkit az indusztriális/EBM veterán Front Line Assembly is.

A külföldi nagyágyúk mellett természetesen a magyar felhozatal is legalább ilyen vonzó volt, hiszen fellépett többek között a kisebb szünet után nemrégiben visszatérő Kaukázus, a ZP színpadán tért vissza hosszú évek után a ’90-es évek sikerbandája, a Sing Sing és itt adta idei egyetlen koncertjét a Warpigs. Csak a Zöld Pardonban adott két koncertet is Budapesten a nyár során a Depresszió, továbbá óriási bulit csapott a Road, az Anna & The Barbies, a Subscribe, a Paddy & The Rats, a Leander Rising, a Magashegyi Underground, a Zagar, és az Irie Maffia, a Vad Fruttik és az Alvin és a Mókusok is. Továbbá a ZP-ben ünnepelte 30 éves születésnapját a punk legenda Auróra, és egészen karácsonyig itt játszott utoljára a Kiscsillag. Itt szervezett magának rendhagyó minifesztivált fennállásuk ötödik évfordulója alkalmából az őrült páros, Soerii és Poolek- Első alkalommal lépett fel itt a ’80-as évek legendás underground kult zenekara, az Európa Kiadó, illetve szintén első koncertjét adta a ZP-ben júliusban a hard rock legenda Lord is, ami olyan jól sikerült, hogy az idei szezon fináléját is ők szolgáltatják majd szeptember 28-án, szombaton este.   

A könnyűzenei koncerteken kívül olyan események is színesítették a kínálatot, mint a II. Vakációváró fesztivál, azaz a GRUND, aminek keretében izgalmas családi-és gyerekprogramok, valamint az Alma együttes koncertje csalt mosolyt az óvodástól a kisiskolás korú látogatók és persze szüleik arcára. Ismét nagy sikerrel zárult az ZP tanszergyűjtő akciója, melynek során zenekarok és közönségük segítségével rengeteg nehéz sorsú gyereknek könnyítették meg a költséges iskolakezdés körülményeit. Továbbá remek hangulatban telt a magyar festőket, grafikusokat versenyeztető TUS! „Ecset, ecset ellen” elnevezésű esemény, aminek ezúttal is a ZP Szeparé része adott otthont. Nem elhanyagolható tény továbbá az sem, hogy ebben az évben 30 leány-és 25 legénybúcsú helyszínéül is szolgált a fiatalok kedvenc szórakozóhelye. A szervezők ráadásul a kulturális programokon kívül különféle szépségversenyeket is rendeztek, melyek során a közönség megválaszthatta a legszebb kutyát, a legkülönlegesebb tetoválást, de a legszexisebb vizespólós lányt is. A Zöld Pardon jövőre is várja vendégeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr515536855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2013.09.28. 23:42:36

Jó volt, tetszett! Jövőre is megyünk.

felcsutisuttyo 2013.09.29. 08:49:06

a sok toplák, tróger, tetovált, részeg, szűrös majom "ketrece" a Zöld Pardon"

Dr_utcai_arcos 2013.09.29. 14:29:21

@felcsutisuttyo: @jet set: csodálkoztunk is mindig, hogy mit kerestek ott!

jet set 2013.09.29. 14:50:06

@Dr_utcai_arcos: Anyáddal ott buliztál, de engem nem láthattál.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum