RockStation

A múlt eldobása: Sepultura - The Mediator Between Head and Hands Must Be The Heart (2013)

2013. október 31. - KoaX

Sepultura The Mediator.jpgAnnyit beszéltek már az emberek egy esetleges Sepultura reunion-ról, hogy az már marha unalmas. Nem is lenne értelme. A zenekar régen túl lépett Max bácsin, és a saját ügyeivel foglalkozik. Aki szerint, meg nem lehetne ezt a nevet használni, mert egy eredeti tag sincs már a bandában, azoknak ajánlanám például az Opeth-et, ahol szintén nincs egyetlen eredeti tag sem a zenekarban. A Sepu túlélt olyan időszakokat, amiket szerintem a zenekarok nagyon nagy többsége soha nem tudna. Itt vannak ma is, és most is metalkodnak ezerrel. Nézzünk is kicsit utána az új The Mediator Between Head and Hands Must Be The Heart címet kapott albumnak.

Tovább

Marilyn Manson rémtörténeteket mesél

Marilyn-Manson-dies.jpg

A múltkori Avril Levigne-nel készül közös dal kapcsán pár napja már volt téma nálunk a shock rock egyik legnagyobb és legkülöncebb alakja, de most Halloween alkalmából újra itt köszönthetjük. A Funny or Die oldal Halloween alkalmából egy különleges vidóet készített, amiben egy csapat kölyöknek sztorizik Manson a tábortűznél. Persze a sztorik félelmetesek és horrorisztikusak, de azért viccesek is, de csattanót nem áruljuk el. A hajtás után a kisfilm.

Tovább

Stúdióban a Suicide Silence

Suicide Silence studio.jpg

Miután nemrég bejelentésre került, hogy az All Shall Perish most már csak ex-énekese Eddie Hermida lesz a Suicide Silence új frontembere, a csapat most azt is bejelentette, hogy jövő héten stúdióba vonulnak, hogy megkezdjék a munkát az új albumon. A lemez producere az a Steve Evetts lesz, aki korábban olyan zenekarokkal dolgozott, mint a Sepultura, a The Dillinger Escape Plan, vagy éppen az All Shall Perish. A lemez várhatóan jövő év nyarán kerülhet a boltokba a Nuclear Blast Entertainment gondozásában.

Tíz ijesztő albumborító a rock/metal történelméből Halloween alkalmából

mayhem_chimera.jpeg

Mindenszentek előestéje a világ angolszász felén a Halloween jegyében telik. Kísértetek, ijesztés és minden olyan dolog belefér ilyenkor, ami a hétköznapokban nem. A magunk rém egyszerű módján mi is meglovagoljuk ezt a hazánkban is egyre népszerűbb eseményt és összeválogattunk tíz olyan albumborítót, ami igazán ijesztő és/félelmetes. Nem belezős/véres gusztustalansági verseny volt cél, inkább komor hangulatú borítók keresése. A hajtás után a lista. "Happy Happy Helloween...!"

Tovább

Hét dal már megvan a következő Anthrax-lemezhez

0anthrax2013_04.jpg

2014-re új lemezt ígér az Anthrax, akik már hét dalt el is készítettek az új albumhoz. Scott Ian gitáros nemrégiben azt mondta, hogy kifejezetten gyorsan dolgoznak, amikor összejönnek Charlie Benante dobossal és Frank Bello basszerrel. Az új dalok agresszívek, gyorsak és sokkal riffelősebbek, mint az előző album, a Worship Music témái, sőt a gitáros szerint neki is gyakorolni kell néhányat, mert nehéz is őket eljátszani. Szövegek még nincsenek a dalokhoz, ennek mostanában fog neki a gitáros. (Fotó: Réti Zsolt)  

Nevergreen, Virrasztók, Niburta, Sorronia - közös koncert Mindenszentek éjszakáján!

Nevergreen2012.jpg

November 1-jén a Club 202 falai között a hazai gótikus metal és folk metal mezőny négy nagyszerű bandája ad közös koncertet. Hosszabb szünet után lép fel újra a Nevergreen Budapesten, a zenekar a nyári fesztiválok óta az új album megírásán és felvételén dolgozik, mely Vendetta címmel érkezik 2014-ben, amelyről az első kétnyelvű kislemez dal már meg is jelent.

Tovább

Gumizsiráf díjátadó holnap, Korda Györggyel

korda balázs.jpg

A rettentően súlyos keményzenei parádéra idén a zenekarok DISCO feldolgozásokkal készülnek! Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben! Díjak, John Travolta-imitátorok, távolba révedő tekintetek, artikulálatlan köszönőbeszédek, magasztos mondanivalók, visszafogott üvöltözések, csilingelő hangú énekesek, fülbemászó gitárosok, sztenderdtáncok, vonzó basszusgitárosok, lélegzetelállító dobosok, elbűvölő billentyűsök, kéj, mellőzött tubások, akrobatikus mutatványok, sör, Bee Gees, metál, jókedv, dekoratív nők, éretlen férfiak, csillogás, diszkógömbök, tündöklés, pompa, röviditalok, ragyogás, gyönyör, fényűzés, hányás. Ez lesz idén a Gumizsiráf díjátadón.

Tovább

Sybreed: kilépett az énekes, az őszi turnét törölték

Sybreed_group-1.jpg

A svájci indusztrial metal banda hosszú évek óta meghatározó alakja és frontembere Benjamin Nominet bejelentette, hogy rajta kívül álló okok miatt kénytelen elhagyni a bandát. A rossz hír magával hozta azt is, hogy a Sybreed őszi európai turnéjának is annyi. Ez azért is nagyon szomorú hír, mert november 21-én a Soilwork vendégeként a Club 202-ben léptek volna fel. Sajnáljuk nagyon, mert tavalyi God Is An Automaton lemez alapján kíváncsian vártuk őket. Hogy ki fogja őket pótolni a bulin, még nem tudjuk, de amint kapunk róla hírt, megosztjuk veletek.

Hans-Jürgen Terminator: Die Krupps – The Machinist Of Joy (2013)

thoj.jpgNem tudom, hogy mi van az indusztrial metal-lal. Döglődik vagy már rég halott? Fiatalkorom nagy kedvenceit még ma is előszedem, hiszen zseniális munkák voltak azok. De az utóbbi évek felhozatala kiábrándító. Év elején a KMFDM jött a Kunst című agymenésével, szeptemberben jött az utolsó Ministry album, az se volt túl erős, de legalább Jourgensen papa belátta, hogy ebben nincs több és inkább elment patakiattilának. És most itt van az új Die Krupps lemez, a The Machinist of Joy, ami október 25-én jelent meg és jövő év elején jön hét év szünet után a Laibach. Előre félek, és féltettem előre a Die Krupps-ot is, mert néhány részletet meghallgatva a Madagaszkár című film idevágó része jutott eszembe: „Julien király, mik ezek?

Tovább

Wisdom: Sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat

wisdom1.jpg

Keep Wiseman Alive – a hagyományoknak megfelelően most is ezen a néven, a Barba Negra Music Clubban tartja lemezbemutató koncertjét a Wisdom zenekar, november 15-én. A hazai power metal egyik legismertebb képviselője - a tavalyi alkalomhoz hasonlóan - most is a műfaj nemzetközi sztárjait látja vendégül: a zalaegerszegi Tales Of Evening mellett ugyanis a német Powerwolf és az olasz Vision Divine is játszik ezen az estén.

Tovább

Weak & Powerless - Koncerfelvétel az A Perfect Circle új kiadványáról

a-perfect-circle.jpg

November 26-án egy limitált darabszámú különleges, 4CD/1 DVD kiadvánnyal jelentkezik az A Perfect Circle, mely a Live: Featuring Stone and Echo címet kapta. ITT pontosan megtaláljátok, hogy mit tartalmaz majd a kiadvány. Ennek egyik korongjáról, melynek koncertfelvétele a legendás Red Rocks-nál készült most a Weak & Powerless című dalt tudjuk megmutatni nektek.

Lemmy egészségi állapota miatt a Motörhead törölte őszi európai turnéját

Lemmy Kilmister.jpg

Hiába a nagyszerűen sikerült új Motörhead album az Aftershock, hiába telte el pár hónap Lemmy nyári rosszullétei óta, sajnos a frontember még sincs olyan állapotban, hogy a Motörhead a korábban bejelentett őszi európai turnéját megcsinálja. Erről maga Lemmy tájékoztatta a rajongókkal.

Tovább

V. FULL OF ANGER DEATH/BLACK METAL FESZTIVÁL

Full-Of-Anger-2013-plaki-web.jpgÚj rendezvénnyel jelentkezik a keleti régió legdurvább eseménysorozata, a Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál! Az utóbbi években szokottá vált egy hosszasabb elemzés a buli(k) körülményeiről, de jelen esetben ez valamivel szűkszavúbb lesz, hiszen az idei, igencsak erős felhozatal önmagáért beszél, úgy gondoljuk. A szokásos nehézségek és a nem túl biztató magyarországi Underground helyzet ellenére rengeteg a jó banda itthon (és persze határainkon túl is) és szinte már-már gondot okoz eldönteni, hogy a lehetőségek korlátai közé melyik itthoni és kinti bandákat tudjuk beszorítani a programba. Nagyon bízunk abban, hogy egy felejthetetlen buli vár mindenkire november 9-én a debreceni Kaptár Music Clubban, ezért igyekszünk is mindent megtenni. És most következzen pár szó a fellépő bandákról, NEM fellépési sorrendben:

Tovább

Égő: A Storm Of Light - Nations To Flames (2013)

cover.jpgAz idealizált világomban kb. azt gondolnám, hogy ha valaki zenélésre adja a fejét az azért van, hogy az önkifejezést így próbálja a gyakorlatba ültetni. Még itt-ott belefér, hogy így rója le a tiszteletét olyan zenekarok előtt, akik nyilvánvalóan a fenti cél érdekében ragadtak hangszert. Az imitálás is lehet szórakoztató egy bizonyos szintig. Az viszont már más tészta, hogy mit hogy vegyít valaki az ilyen imitálások közben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum