RockStation

Odaba*ós motoros punk-rock 'pesten!

2013. november 30. - Ernő Hellacopter

Peter Pan Speedrock.jpg

Odabaszós motoros punk-rock 'pesten, avagy végre a magyar fővárosban lép fel a holland Peter Pan Speedrock! A '97 óta üzemelő, és igazi fejletépős koncertbandaként ismert trió legutóbbi, sorrendben nyolcadik albuma  We Want Blood! címmel 2010-ben jelent meg, de ez a turné már a következő lemezük előszele is egyben.

Tovább

TOP10 magyar már nem létező zenekar

TOP10RIP.png

A magyar rock/metal történetéből összeszedni már nem létező, ám legendás zenekarokat - gondoltuk gyerekjáték lesz. De azért mégis sikerült izzadósra venni a végét, hiszen egy csomó bandáról kiderült, hogy még léteznek (pl.: Dinamit), vagy épp az elmúlt pár hónapban éledtek újjá (Sing-Sing). Ennek ellenére azért kultikus TOP10-et sikerült összerakni, ám ha valakinek mégis hiányérzete támadna, ne habozzon megosztani velünk. Szándékosan nincsen számozás, nehéz lett volna egymás elé-mögé sorolni a teljesen eltérő stílusokat A hajtás után egy kissé egyszerűbb stílusban az e heti TOP10, de így talán minden platformon elérhetőek maradunk.

Tovább

Mechapig - Itt egy új Wackor-dal

Wackor2013.jpg

Régi kedvencünk a Wackor már jóideje nem hallatott magáról, de most fog, ugyanis decemberben jelenik meg a székesfehérvári trió egyszerűen csak III címre keresztel új albuma. Az albumon egyébként 8 friss dal kap helyet és a lemezt ingyen le lehet majd tölteni a zenekar különböző oldalairól. Kedvcsinálónak hajtás után ott egy új dal Mechapig címmel. Ha valakit érdekel, a zenekar 2009-ben megjelent legutóbbi lemezéről ITT írtunk.

Tovább

„A súlyos zenét nem kell túlgondolkodni” – interjú Gary Meskillel, a Pro-Pain énekes-basszusgitárosával

GM1.jpg

Ezen a héten vasárnap érkezik ismét Budapestre a hazánkban menetrendszerűen koncertező Pro-Pain. Gary Meskil és szabadcsapata a mostani turnéján az immár tizennegyedik albumát (a nálunk is méltatott The Final Revolution-t) mutatja be. A turné végső előkészületei közepette maga a főnök válaszolt a kérdéseinkre.

Miért a „The Final Revolution” címet kapta az új lemez? Olyan radikális, netán erőszakos változásokra utaltok így, amelyek sorsdöntőek lehetnek az emberiség számára?
Gary: Forradalmi időket élünk. A pénzügyi világválság és más társadalmi-politikai tényezők is számtalan nehézséget zúdítottak a családok nyakába mindenütt, úgyhogy megérett az idő a forradalomra és a változásra. Ezzel együtt úgy veszem észre, magának a „forradalom” szónak a jelentése is megváltozott. Különösen nyugaton, ahol általában az Interneten alakítanak közösségeket a nagyokosok, hogy kiutat keressenek a helyzetből, azaz roppant összetett, világméretű problémákra találjanak megoldást.

Tovább

Minden nemzet jól vizsgázott: Children Of Bodom, Decapitated @ Medeia @ PECSA Music Hall, 2013.11.22.

ch30.jpg

Megboldogult tini koromban meg voltam róla győződve, hogy a Bon Jovi-féle Livin’ on a prayer  minden rock-dalok etalonja. Dickinson és Ronnie-James Dio voltak az én Pavarottijaim. Szívből utáltam a haverok által olyannyira favorizált thrash-féle irányzatokat. De akkor jött a Kreator! Az Extreme Aggression – Coma of Souls lemezpáros megjelenésekor megéltem személyesen a régi nagy igazságot: nincsenek műfajok, csupán jó és rossz zene létezik.

Ez onnan jut eszembe, hogy ugyanez a negyedszázados érzés melegedik fel szívemben, amikor Children of Bodomot hall(gat)ok. Extrém metal? Melodikus death? Kutya kemény power? Szerintem senkinek sem volt kedve eltűnődni  e skatulyák jogosságán vagy jogtalan voltán, aki végigtombolta azt az egy óra húsz percet, amit a finnek a Pecsa Music Hall színpadán időztek.

Tovább

Újabb nevek a jövő évi Novarockon!

Flyer Nova 2014.png

Azt már korábban megírtuk, hogy a jövő évi, jubileumi - tizedik - Novarock Fesztivál egyik headlinere a Black Sabbath lesz. Ma a szervezők újabba neveket jelentettek be a fesztiválra, ezek szerint a jövő június 13-15. között megrendezésre kerülő fesztiválon fellép a berlini Seeed, a postgrunge Seether, a Mando Diao, a germán rapper Casper, valamint a finn Sunrise Avenue. További nevek december 6-án kerülnek bejelentésre, a szervezők ígérete szerint akkor a súlyosabb zenék kedvelői járnak majd jól.

South of the Grapevine - Itt van a Slayer és Marvin Gaye "közös dala"

slayer_marvingaye.PNG

A Wax Audio néven nyomuló társaság általában stílusban össze nem illő dalokat hoz egy dalban össze, többnyire egészen jó eredménnyel. Viszont a Slayer South Of Heaven-je Marvin Gaye soulénekes Heard It Through The Grapevine dalával összemosva egészen nagyszerűre sikeredett. Ezt találjátok a hajtás után.

Tovább

Vegyél Iron Maiden golflabdát!

ironmaidengolfballs.jpg

A világ egyik legnagyobb golflabdagyártója, a Titleist (biztos így van, ritkán golfozom...pfff) egy különleges kiadással kedveskedik a keményzenét szerető golfozóknak: az Iron Maiden kabalafigurájával, Eddievel, és a dobos Nicko McBrain aláírásával díszített bogyókat lehet megvásárolni a zenekar webshopjában. Hogy tudtunk eddig enélkül létezni? - el sem hiszem.

A Paradise Lost gitárosa projektjével januárban kezd stúdiózni

vallenfyreband2010_638.jpg

Gregor Mackintosh, a gótikus metál alapvetés Paradise Lost gitárosának új projektje a Vallenfyre, amiben legendás doom és death metal bandák (My Dying Bride, Doom, Extinction Of Mankind, At The Gates, The Haunted) tagjaival zenél együtt, a hangzás pedig a régi idők gyökereihez nyúlik vissza. A hírek szerint januárban vonulnak stúdióba, hogy felvegyék új lemezüket. Az énekesi posztot ebben a projektben Mackintosh látja el. A hajtás után egy új videó is van ízelítő gyanánt, a Cathedrals Of Dread című dalhoz.

Tovább

Raising Hell - Új Bullet For My Valentine-videó

Bullet For My Valentine 2013.jpgPár nappal ezelőtt mutattunk egy új Bullet For My Valentine-dalt, amely a már készülő új album előfutára lesz. A csapat ezen a korongon nem Don Gilmore-ral, hanem Terry Date-tel dolgozik, így nem meglepő, hogy végre harapósabb a sound. A fentebb említett Raisng Hell című dal most videót is kapott, melyet hajtás után tudtok megnézni. 

Tovább

Turbo + Hella Comet az A38 Hajón

Turbo 2012.jpg

A híresztelésekkel ellentétben ez a december 7-én tartandó koncert még nem a Turbo harmadik nagylemezének bemutatója lesz, de biztosra vehető, hogy az új anyag nagy dózisban tesztelésre kerül majd a Hajó gyomrában. A Turbo vendégeként egy remek osztrák banda, a Hella Comet érkezik, akik a november 20-án Wild Honey címmel megjelenő lemezüket prezentálják az A38 közönségének. További információk ITT.

Ghostchant- Itt az első dal!

ghostchant.jpgAzt ugye már sejteni lehetett különböző közösségi portálokról, hogy Jakab Zoli újra mikrofont ragad majd. Ennek el is jött az ideje! Személy szerint én nagyon örülök, hogy létrehozták a Ghostchant nevű bandát. Zoli mellett szerepel még Nagy Gábor gitáros és Kocsis Máté dobos (Idoru), Czetvitz Norbert gitáros, Kósa Dániel basszusgitáros (Nadir). Hogy mégis milyen zenét tolnak? Egy hajtás után meg is hallgathatod a Shardsot!

Tovább

Lemezgyűjtők büszkeségei: Reszegi László

nin_kazettak.jpgÚjabb fejezethez ért a "Lemezgyűjtők büszkeségei" rovatunk. Ez az első alkalom ( és nem az utolsó!) , hogy most nem zenész szólítunk meg. A lényeg úgyis az, hogy minél több eredeti lemezt vegyünk, ezzel is támogatva a zenekarok munkáját, ahogy ezt Reszegi Laci is teszi.

Tovább

Jövőre hallunk új Metallica dalt

Metallica 2013.jpg

A mozis projektje után a legendás Metallica korábban már bejelentette, hogy az új lemezére fog a jövőben a koncentrálni, ami nagyjából 2015 elején jöhet ki. Viszont jó hír, hogy két rövidebb európai turnét is szerveznek jövő nyáron, például ott lesznek Hamburgban a Sonisphere-n (2014. jún. 4), a Rock Im Park-on (2014. jún. 6-9.) és a Rock Am Ring-en (2014. jún. 5-8) is. A zenekar ezen bulikkal kapcsolatban közölte, hogy lehet szavazni, hogy milyen nótákat játszanak el. Nagyjából egy koncerten 18 dalt játszanak el, szóval 17 dalra lehet szavazatot leadni, az utolsót pedig a zenekar teszi hozzá, egy vadiúj dal formájában.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum