RockStation

A Pro-Pain lebontotta a Dürer kertet!

2013. december 04. - csigaur

propain fejlec.jpgBő két évvel legutóbbi látogatása óta, a Pro-Pain szinte verhetetlen lett. Nemrégiben jelent meg a The Final Revolution albumuk, sejthető volt, hogy eljönnek hozzánk is. A Pro-Pain szereti a magyarokat, és ez fordítva is igaz. Meg is látszott a vasárnap esti teltházon a Dürer kert Kistermében.

Akkor, 2011-ben az egyik előzenekar a "gót" metalban nyomuló Soulline volt, akik idén szintén elkísérték Gary Meskiléket. Azon a bulin nem nyerték el tetszésemet, és ehhez tartották magukat a mostani estén is... Körülbelül 10 perc után ott is hagytam őket, nem kaptak még egy esélyt.
A Zuul FX nevű bandát, még névről sem ismertem, de a kiszűrődő hangok miatt, muszáj volt belesnem a terembe. Körülbelül dupla annyian lehettünk, mint az első bandánál (erős 20 ember... ). Miközben hallgattam őket, néha a Soulfly és a Slipknot (?) jutott eszembe. Néha death metalba hajló, modern cuccot toltak. Forogtak is a rőzsék rendesen. Amilyen jól kezdődött, olyan unalomba lépett a koncert második fele. Mindenesetre jobb választás volt, ez a zenekar, mint a Soulline.

Az év elején a Pro-Painnel járta körbe Európa színpadait a Don Gatto, gondoltam annyi idő alatt (elég hosszú volt a turné) megtanulnak zenélni. Ez sajnos nem sikerült nekik azóta se... :-) Viccet félretéve, a Don Gatto erős teltház előtt játszott, és megnyerte a közönségdíjat. Ez tuti.
Elég sok koncertjükön voltam már, de rosszul sikerült bulit még nem láttam tőlük (annak ellenére, hogy nem tudnak zenélni), szóval ez is a top 10 Gatto koncert közé sorolnám, mondjuk a lista végtelen 1-10 között :) Ami pedig nagyon jó volt, hogy végre élőben is sikerült elkapni a Gary Meskilel készült Balls to the wall-t. Videó itt.

Don Gatto 2013.jpg

A negyedik banda (szerintem kicsit sok előzenekar volt így vasárnap estére), a "visszatérő" Action volt. Nekik is, mint a főzenekarnak, nemrégiben jelent meg az új lemezük. Hiába csak Szasza az eredeti tag a bandában, teljesen jól működik a jelenlegi felállás, hiszen profi arcokkal van körülvéve, akik nem most kezdték a roKK bizniszt:)
Az új lemezt még nem sikerült meghallgatnom, szóval reménykedtem (tudat alatt éreztem), hogy javarészt majd a régi korszakból fog állni a koncertprogram, ami szerencsére be is jött. A Fétish című szerzeményt, ami a Pokolból című 2013-as Action lemezen szerepel, sikerült is felvennem, szóval, ha valakit érdekel milyen az Action 2013, akkor annak katt ide!

Nos, a Pro-Pain némi pöcsölést követően lépett a színpadra, fullos Kisterem előtt. Gary Meskil vasszigorral nyomta a klasszikusokat, amire a pit-ben lévő fanok elég nagy mozgással reagáltak. Volt egy nagy circle pit is, amit a Kisteremben mindig nagyon jó látni, ad egy örömteli mosolyt az arcodra. Itt meg főleg az volt a „poén”, hogy nem a 20 év alatti fültágítós fiúk bohóckodtak, hanem kőkemény old school arcok. Three Minutes Hate, Make War Not Love és ezekhez hasonló dalok alkották a koncert magját. A The Final Revolution-ön szereplő klipes dal, a Deathwish élőben akkorát ütött, hogy majdnem magam alá csináltam. Szerencsére sikerült felvenni, aki nem volt ott, az megnézheti itt. Ráadásul nagyon bánhatja, aki kihagyta ezt az estét. Méregerős koncert volt, a „szokásos” koncert eleji hangosítás problémáktól eltekintve.

propain_16_.jpg

Remélem legközelebb is egy klub koncert keretein belül, látom a Pro-Paint, nem pedig egy fesztiválon, hiszen itt a hangulat 100%-os, és közvetlenebb, mint egy kordonnal elkerített giga színpados bulinál.
Köszönet jár a Hammer Concerts-nek és az Under the music management-nek a segítségért!
HD minőségű videókat ezen a linken találsz.

Megjegyzés:

A Don Gatto kép nem a koncerten készült, a Pro-Pain igen, még a múltkorin!;)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr405676122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum