RockStation

A metáltól keletre: Burzum - Sôl austan, Mâni vestan

2013. június 30. - scorn

burzum_sol_austan.jpgElég meglepő volt amikor Vikernernes bejelentette, hogy a következő albuma, a Sôl austan, Mâni vestan egy szintis lemez lesz. Mint nagy (dark) ambient rajongó, ennek egyfelől örültem, másfelől viszont, mint aki nagyon-nagyon élvezte a börtön utáni metal-os Burzum albumokat, kicsit húztam a számat.

Tovább

Júliusi megjelenések

new-release-report.JPG

Mégha ez az időjáráson nem is mindig látszik, beköszöntött a nyár ezerrel, ami azt jelenti így év közepén, hogy elég vékonyka terméssel nézünk szembe júliusban. A zeneipar is gondol úgy látszik arra, hogy a rajongók nagy része valamelyik fesztivál dagonyájában ül, sörrel a kézben. Szerencsére nem mindenki gondolja így, ezért fordulhat elő, hogy lesz új Trouble album, jön Phil Anselmo szólólemeze, meg a Five Finger Death Punch két részes albumának első része. Részletek hajtás után, pirossal szedve a tervezett recenziók, amikért nem vállalunk felelősséget ;-)

Tovább

Nyissátok a kapukat: August Burns Red - Rescue & Restore (2013)


August Burns Red - Rescue And Restore (2013).jpgAmikor egy műfaj olyan szinten túltelített, hogy minden bokorból tíz zenekar ugrik ránk lemezszerződésért „kuncsorogva” akkor bizony meg tanuljuk értékelni a közepes teljesítményt is. A metalcore nem hogy újra definiálná, önmagát sokkal inkább a szakadék szélére került az évek folyamán.

Tovább

Az alkohol rossz! Nézd meg mit tesz!

the_moones.jpg

Na jó, kissé hatásvadász a cím, a lényeg, hogy az öt ByeAlexből álló angol indie rockot nyomató The Moones Better Energy című slágerét játssza el egy és negyed óra alatt 97-szer, a trükk az hogy közben - állítólag -  folyamatosan vedelik a sört. A videó végén csapatban 80 sörnél járnak, és finoman szólva sem túl nagy már az összhang a zenében. Az egész videót a hajtás után végignézni a több, mint kínzás kategóriája, de ezen segítenek a videó felső részén található vezérlőgombok. 

Tovább

Dacolva az elemekkel: Testament @ Budapest, Zöld Pardon, 2013.06.24.

t14.jpg

Most utólag visszagondolva döbbentem csak rá, hogy a Bay Area eme nagyágyúját eddig csupa fesztivál-szereplése alkalmával láttam itthon, illetve külföldön. Érdekes módon mindössze két olyan alkalmat tudnék felidézni ezek közül, amikor a rendre kikezdhetetlen színpadi munka az elvárható gyilkos sounddal párosult – és ezek egyike sem hazai bulihoz kötődik...

Tovább

Így kell AC/DC-t nyomni skót dudán

ACDCperform.png

Cam McAzie, művésznevén Badpiper egy ausztrál zenész, aki skót dudával nyomul. A kivarrt rockharcos még a Australia's Got Talent elődöntőjébe is eljutott pár éve produkciójával. Hajtás után éppen az AC/DC klasszikus dalát a Thunderstruck-et nyomja el dudán egy utcai performansz keretében. Hogy fokozzuk a kíváncsiságot, annyit mondunk, hogy Badpiper a Rammsteint is szereti.

Tovább

Lemmy már jól van

Lemmy-Kilmister-of-Motorhead.jpg

Pár nap ezelőtt számoltunk be, hogy a Mötörhead frontemberének hematómája van, ami miatt több európai bulit is törölni kellett, legutóbb például egy németországi fesztivált. Ennek ellenére egy tömör és lényegretörő nyilatkozatot olvastunk az énekessel kapcsolatban: 

"Örömmel jelentjük be, hogy minden előzetes híresztelés ellenére Lemmy él, lélegzik, beszél, b****ik, iszik, eszik, olvas és nemsokára újra játszani is fog. Mint mondtuk korábban egy gyors szervizbe tolták be őt idén tavasszal, hogy néhány orvosi beavatkozást elvégezzenek. Ez az új betegség szerencsétlen időpontban érkezett, de hiszünk Lemmy 'nyugi és csináljuk tovább' gondolkodásmódjában. Lesz még nyáron több élő show is és ami a legizgalmasabb, ősszel jön az Aftershock, az új album."

Nézd a VOLT Fesztivált élőben!

Volt2013fek.png

Idén ünnepli 21. születésnapját a VOLT Fesztivál, amely az évek során Közép-Európa egyik legnevesebb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. Minden évben a legkülönfélébb stílusok nemzetközi sztárjai szórakoztatják a százezres nézősereget. Tíz színpad kínálja a pop/rocktól az alternatívig és a metálig, az elektronikus zenétől a folkon és a világzenén át a jazzig a szórakozás legkülönfélébb változatait. Jó hír azoknak akik nem lesznek ott, hogy idén a fesztivált és számos színpadát élőben, HD minőségben lehet végigkövetni idén a Ustreamen, egészen pontosan ITT.

Flamedrop: Készül a lemez

Flamedrop.jpg

A zenekartól kaptuk az alábbi hírt: Idén júliusban végre valahára nekilátunk az első nagylemezünk stúdiós munkálatainak! Első körben a gitársávok rögzítésére kerül sor, szigorúan dobgép és metronóm párosra. A gitártémákat Galambos Bence - fődalszerző kolléga - fogja feljátszani, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy sajnálatos módon a másik gitárosunk tavaly év végén elhagyta a zenekart (pótlása folyamatban!!). A többi hangszer és ének sávjaira augusztusban fog sor kerülni. További részletek hamarosan...

Ízelítőnek pedig itt egy próbatermi szösszenet az egyik új dalból, valamint a lemezelőzetesnek szánt Burn Every Clue című EP The Collapse tétele:

Tovább

Világvégre hangolva: Our Existence Is Punishment - Second Stage Of Grief (2013)

OEIP THe Second.jpgAz Our Existence Is Punishment két éve egy nagyon flott debüt lemezzel keltette fel az érdeklődésemet. A Second Stage Of Grief meg a legfrissebb anyaguk. Az OEIP hozza azt a mizantróp, súlyos, világfájdalommal átitatott sludge aljaskodást, ami nagyon jól idomult eddig is a Nadir-mellékprojektként funkcionáló csapatnál. Kicsit át hajlik a nyers indusztriál fílingbe, hol nyomatékosítva, hol kicsit degradálva a világvég hangulatot.

Tovább

Chino Moreno a kiadatlan Deftones albumról

Deftonesband2012_2.jpeg

Egy rádióinterjúban Chino Moreno, a Deftones frontembere hisz benne, hogy a zenekar kiadatlan albumát, az Eros-t mégis ki kellene adni. Ez az album, melyet Chi Cheng sajnálatos autóbalesete miatt nem adtak ki, miután a basszusgitáros kómába esett. Bár korábban Moreno elutasította azokat a felvetéseket, miszerint napvilágra kerülhet a lemez, Cheng áprilisi halála miatt újra előkerült a téma.

Moreno a következőket mondta: "Ahányszor kérdeztek a témában, mindig azt mondtam, hogy nem-nem-nem és nem. De miután Cheng elment, újra meghallgattam párszor az albumot és igazán intenzív élmény volt. Úgy gondolom, hogy ki kéne adni a lemezt, de semmi konkrét tervünk nincsen. Van néhány dolog, amit még meg kell tennünk. A Deftones most egy nagyon erős és pozitív úton halad előre ahhoz, hogy megálljunk és egy öt évvel ezelőtti dologgal foglalkozzunk. Nem tudom, mikor állunk majd készen. Ez egy különleges dolog számunkra, hiszen ez volt az utolsó, amin Chi játszott. Napvilágot fog látni a lemez, csak még nem tudjuk, hogy mikor."

Ruthless - Új dal a Devildriver közelgő lemezéről

devildriver-2013.gif

A kaliforniai banda legújabb, hatodik nagylemeze augusztus 27-én jelenik meg Winter Kills címmel. Az első kislemez, ami megjelent a napokban a Ruthless. A zenekar elmondása szerint a Winter Kills egy nagyon fontos album lesz a számukra, mert ez lesz az első nagylemez új munkaadójuknál, a Napalm Death-nél, és mindenképpen szeretnének a kiadóra jó hatással lenni.

Az elszállás három módja: Spindrift, Blaak Heat Shujaa Y33BA az A38-on

spindrift.jpg

Amikor a Tarantino-filmzenék fílingje találkozik a stoner zúzdával: három zenekar, három stílus, az elszállás három módja a Spindrift, a Blaak Heat Shuuja és a Y33BA európai turnéjának budapesti állomásán, a Duna fölött. Az est érdekessége, hogy a Spindrift és a Blaak Heat Shujaa is ahhoz a Tee Pee Recordshoz tartozik, amelyiknek zászlóshajója, a Karma To Burn egy héttel később, július 8-án mutatja be az A38 Hajón, hogy milyen is a kompromisszumok nélküli, mocskos sivatagi stoner.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum