RockStation

TOP 15 haláli vicces videó

2013. augusztus 31. - sebiszabi

top10funvid.jpg

A listákkal való játszadozásunk következő állomása egy könnyedebb téma. Gyűjtsük össze azokat a videókat, amiket a zenekarok viccesnek szántak és tényleg azok is! Ebbe a listába nem kerültek bele (vagy nem szándékosan) azok a videók, melyek komolynak gondolják magukat, ám a minőség és/vagy az ötlettelenség miatt inkább szánalmasra sikerültek. Ilyen is lesz később, de most ez nem az. Igyekeztünk nem kihagyni egyértelműnek tekinthető kisfilmeket. Ha sikerült, akkor a szokásos helyeket egészítsétek ki a listánkat. Hajtás után 15 haláli vicces videó!

Tovább

Hammer Of Doom Festival nyolcadszor

While Heaven Wept.jpg

A németországi Würzburgban nyolcadik alkalommal rendezik meg november 15-16-án a Hammer Of Doom Festival-t. A helyi Posthalle idén olyan csapatokat fogad a tengerentúlról, mint az Orchid, akik idén jelentkeztek új lemezzel, a legendás Ashbury, a nemrég lemezzel jelentkezett, ősrockban utazó Scorpion Child, vagy a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő While Heaven Wept. A fellépők sorában tudhatjuk továbbá, a nemrég nálunk is járt Jex Thoth-ot, illetve a svéd  Year Of The Goat csapatát is. A fesztivál teljes fellépőgárdája hajtás után.

Tovább

Szeptemberi megjelenések

new-release-report.JPG

Gyerekek! Vége a fesztiválszezonnak, elindul az élet. Ha a továbbra kattintotok, annyi pirossal kiemelt lemezt találtok, hogy utólag lehet meg fogjuk bánni (a kollégák különösen), hogy ennyi zenekar szeptemberben megjelenő lemezéről akarunk írni. Na, de azért megpróbáljuk, mert egy jó pár év után megjelenő új Nine Inch Nails, egy mostmáraztántényleglegutolsó Ministry, egy black metál ikon Satyricon, egy visszatérő Carcass, a progresszív császár Dream Theater vagy Fates Warning, az angyali Anneke, vagy egy nemnormális Devin Townsend lemezéről muszáj írni. Ez a ti szerencsétek! :-)

Tovább

Ozzy magára gyújtotta a konyhát

Ozzy Budapest 5.jpg

Januárban már egyszer kilátogattak a kaliforniai tűzoltók Ozzy házához, ahol a nappali gyulladt ki. Akkor Ozzy felesége Sharon nem oltott el egy gyertyát. Augusztus 27-én ismét sikeresen lángra lobbant Ozzy los angelesi otthona, ezúttal azonban Ozzy volt a ludas.

Történt ugyanis, hogy Ozzy úgy döntött, hogy bacon-ös szendvicset készít. Igaz, hogy pár évvel ezelőtt egy reklámfilmben a mester mutatott némi tehetséget a konyhai munkához, azonban a valóságban mégsem ekkora konyhatündér, ugyanis a bacon-ös szendvics készítés olyan jól sikerült, hogy lángra lobbant a konyha és ki kellett hívni a tűzoltókat. Ozzy a balesetben nem sérült meg, így a Black Sabbath folytatja észak-amerikai turnéját. (Fotó: Réti Zsolt)

A hóhér akasztása – Túri Csaba: On The Wing (Demo 2013)

Túri Csaba borító.jpg„Kollégáról vagy jót, vagy rosszat” – tartja az ősi, kínai mondás. Mindez onnan jut eszünkbe, hogy a Rockinform hajdani, a dionysosrising blog jelenlegi munkatársa, Túri Csaba úgy vélte, nem fair, ha csupán másokat boncolgat – ezúttal ő maga ajánlja fel testét-lelkét a tudománynak. Vagyis a cikk címére utalva: önként és dalolva sétál a bitó alá. 

Vazze, hagyjuk a metaforákat, tehát Túri Csaba kollégánk készített egy demót, melynek tartalmát ő maga instrumentális rockként jellemzi. Van valami csodálatos abban, hogy – a különféle szakmák 99,9 %-ával ellentétben – mi rockbloggerek nem hogy gyűlölködve tekintenénk a konkurenciára, hanem baráti viszonyt ápolunk egymással. Nálunk nincsen kenyérharc, igaz, jobbára kenyér sincs. Lám, Csaba is megosztotta velünk legújabb, ezúttal többnyire saját kiőrlésű zöngeményeit.

Tovább

Afganisztánban is szól az Ossian, lemezbemutató a Pecsában

ossian_afganisztan.jpg

A végigturnézott nyár után hamarosan a fővárosban is bemutatja idei albumának dalait az Ossian: szeptember 14-én a Petőfi Csarnokban szerepel a zenekar. A néhány hét alatt aranylemezzé érett, A Tűz jegyében című új album dalai mellett nem maradnak el a banda klasszikusai sem a koncerten, a felvezetésről pedig a Krízis együttes gondoskodik majd.

Tovább

MetalWar Fest 2013 – Betegség miatt nem jön a Thunderbolt

thunderbolt_band.jpg

Mához egy hétre már lázasan építeni fogják az ország első ingyenes rock és metal fesztiváljának a színpadát, de hosszas egyeztetések és várakozás után, egy kis homokszem került az eddig tökéletesen működő gépezetbe. Sajnálatos módon a norvég Thunderbolt zenekarnak le kellett mondania a budapesti fellépését. A banda egyik, általuk meg nem nevezett tagja súlyos betegségben szenved, ami miatt a muzsikusoknak az éppen zajló lemezfelvételeiket is meg kellett szakítaniuk. Mivel srácok elmondása szerint, a Thunderbolt egy egységet alkot, így fel sem merült bennük, hogy bárki helyettesítse a társukat. Tony "Thunder" Johannessen sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehetnek ott a MetalWar Festen, amire nagyon készültek. A fesztivál szervezői is nagyon sajnálják, hogy a Thunderbolt nem tud eljönni a fémhétvégére és mielőbbi gyógyulást kívánnak beteg társuknak. A norvég banda megüresedett helyén a nemrég új nagylemezzel jelentkezett egykori Lord muzsikus, Vida Ferenc és a csapata, a Vida Rock Band lép fel. További információk ITT.

"Teszkós fülhallgatóban is akkorát szóljon, hogy leszakítsa az ember fejét" - Insane interjú @FEZEN 2013.07.31.

insane2.jpg

Ugyan már majd' egy hónapja véget ért a FEZEN, de még mindig van mit írni róla. Kicsit megkésve jönnek az interjúk is. Elsőként a nulladik napon a FEZEN Csarnokban fellépő Insane két tagjával, az énekes Bercivel és a dobos Érsivel beszélgettem.

RS: Ugyan tavaly jelent meg a lemez, de úgy tűnik, mintha az idei év lenne számotokra a nagy durranás. Egyre több fesztiválon egyre későbbi időben játszotok. Itt a FEZEN-en tavaly még a kinti sátorban volt a buli, idén pedig már a Csarnokban. Ti is úgy érzitek, hogy az idei nagyobb durranás az Insane-nek?
Berci: Szerintem az előző lemezünkhöz képest sok idő telt el. A negyedik lemezünk az 2009-ben jelent meg, de én is talán azt érzem, amit mondasz, hogy ugyan tavaly nyáron jött ki a lemez, de mostantól, illetve januártól kezdett leesni az embereknek, hogy "Ó! Itt egy zenekar, akinek van egy új lemeze!" - szóval ebben igazat tudok adni.

Tovább

Semmi új: Iwrestledabearonce - Late for Nothing (2013)

letöltés.jpgKissé ellenségesen kezdtem hozzá az iwrestledabearonce új lemezének hallgatásához, ugyanis egy deathcore zenekar női frontemberrel nem igazán hiteles, még akkor sem, ha a zenekart a legkevésbé sem szabad komolyan venni. Ahogy az előző lemezeken kiderült, az IWABO a legmeglepőbb részletekkel szakítja meg a deathcore alapokat, amik sokszor inkább viccesek, mint érdekesek (Tastes like kevin bacon, You Ain’t No Family, stb.). Ezért számomra eddig nem volt hallgatásra alkalmas. A csapat most esett át egy énekes cserén, így ez a lemez a csapat rajongótáborának (ami elég népes) fontos lehet Courtney LaPlante bemutatkozója szempontjából.  2 album, egy EP és 2 remix kiadvány után megérkezett a 3. nagylemez is Late for Nothing címen.

Tovább

Október elején érkezik a Stone Temple Pilots új EP-je

Stone-Temple-Pilots-Chester-Bennington.jpg

A Linkin Park énekese Chester Bennington pár hónapja vállalta el a Stone Temple Pilots frontemberi posztját. Lett is ebből némi szájkarate az ex-énekes Scott Weiland és volt zenésztársasi között. Ez azonban nem akadályozza meg a csapatot, hogy High Rise címmel október 8-án kiadja első EP-jé, melyen öt új dal szerepel, köztük ez.

Tovább

UTÓSZEZON A PARKBAN

A Budapest Park rendhagyó módon kommunikálja idei szezonzáró hónapjának fellépőit.  A szeptember hónap legfontosabb fellépője, Manu Chao legismertebb slágerének, a Clandestino dallamára a magyar zenei élet kiválóságai énekelték fel saját slágereiket. A közös munka végeredménye egy egészen különleges videóklip, amelyben megszólal Lecsó (Leskovics Gábor, a Pál Utcai Fiúk frontembere), a Punnany Massif, az Intim Torna Illegál, a Supernem, a Ladánybene 27, valamint a The Carbonfools. Egyszerre különleges zenei élmény és egyszerre különleges reklámfilm is a Park teljes szezonzáró kínálatáról!  Élvezzétek :)

Metálgyász: Elhunyt Chris Friedrich a Caspian basszusgitárosa

Chris Friedrich2.jpg

A Caspian nemrég facebook oldalán tudatta a rajongókkal, hogy vasárnap váratlanul elhunyt basszusgitárosuk Chris Friedrich. A post-rockban utazó bostoni együttes a stílus élcsapatai közé tartozik, hazánkban is többször megfordultak, legutóbb tavaly ősszel az iLiKETRAiNS és Thisquietarmy társaságában.A halál okai egyelőre nem ismertek. Nyugodjon Békében! (Fotó: Réti Zsolt)

Amikor Justin Timberlake metalt játszik

Justin T..jpg

Egy bizonyos Andy Rehfeldt nevű csóka azzal múlatja nagyon sok szabadidejét, hogy egy előadó, vagy zenekar egy-egy dalát teljesen másféle stílusba keveri át. Most éppen Justin Timberlake Suit & Tie című dala kapott egy kis metal aláfestést. Nem tudom, hogy milyen az eredeti, de ezzel a zenével még okés is lenne, ha mondjuk nem ilyen egércincogás lenne az éneksávon....na mindegy a videó a hajtás után, továbbá ajánlom az ember további munkáit is megtekintésre youtube csatornáját. Egészen vicces, hogy mit művel a Meshuggah Bleed-jével, vagy például a Deicide Dead By Draw és a Cannibal Corpse Hammer Smashed Face dalokkal. 

Tovább

A miheztartás végett: Annihilator - Feast (2013)

Annihilator_Feast_2013.jpgAzóta követem Jeff Waters és az Annihilator munkásságát mióta először olvastam a zenekarról a Metallica Hungarica demó rovatában valamikor a '80-as évek végén. Az Annihilator 1989-ben adta ki az első lemezét, amely klasszikussá vált, ennek több mint 20 éve! Bár voltak kevésbé sikerült lemezeik is, a zenekar azóta is a legmegbízhatóbbak közé tartozik ha minőségi zenéről van szó. Most három év szünet után újra itt van Jeff és ismét szállította a rajongóknak félelmetesen jó riffjeit és a modern thrash metalt. Szándékosan nem írtam, hogy Jeff és csapata, ugyanis az alapító gitáros multitalentumon kívül egyetlen stabil tagja van a zenekarnak Dave Padden gitáros/énekes.

Tovább

Magyarországon is mozikba kerül a Metallica 3D-s filmje

METALLICA-NEVER-POSTER.jpg

A Metallica 3D-s mozija szeptember 27-én debütál az amerikai mozikban és Európa számos országában is vetíteni fogják, az azonban sokáig kérdőjeles volt, hogy Magyarországon látható lesz e. Nos jó hír a hazai rajongóknak, hogy Forum Hungary jóvoltából szeptember végén lesz a premier a Cinema City Aréna IMAX-termében, majd október elején több 3D-s vetítőteremben is meg lehet majd nézni a Through The Never című filmet.

Az Antal Nimród rendezte mozi a torontói filmfesztiválon debütál szeptember 9-én, a  film koncert anyagát pedig a tavalyi edmontoni és vancouveri bulikon rögzítették, de egy sztori is kapcsolódik a koncerthez, melyben egy road él át hihetetlen kalandokat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum