RockStation

Ingyenes I Am Heresy és Hierophant koncert a Dürerben

2013. január 20. - sunthatneversets

Iamheresy.jpg

Nathan Gray az elmúlt tizenhét évben épp eleget tett azért, hogy a hazai közönségnek kötelessége legyen nyomon követni azt, hogy énekesként vagy magánemberként mibe is vágja a fejszéjét. Erre kellő alapot adott az elmúlt tizenhat év öt itthoni BoySetsFire-koncertje, és a méltán meghatározó post-hardcore zenekar mellett három éve még a The Casting Out élén is tiszteletét tette nálunk. A most következő márciusi alkalom azonban újfent különleges lesz, hiszen az énekest ezúttal büszke apaként láthatjuk majd az I Am Heresy énekeseként színpadra állni a Dürer Kertben.

Tovább

Így tolta Dave Grohl Sound City Players-e a Sundance Filmfesztiválon

SoundCityPlayersPic.jpg

Január 18-án lépett fel a utah-i Park Cityben rendezett Sundance Fimlfesztivál keretében a Foo Fighters főnök Dave Grohl és Sound City Players elnevezésű csapata. A koncert Grohl új dokumentumfilmjének a Sound City-nek a premierje alkalmából került megrendezésre és percek alatt elkapkodták rá az összes jegyet.

A bandát olyan tagok alkották Grohl mellett, mint Corey Taylor a Slipknotból, Chris Shiflett és Taylor Hawkins a Foo Fightersből, valamint ott volt a színpadon a Nirvana két tagja Krist Novoselic és Pat Smear is. Hajtás után megnézhettek pár dalt az koncertből illetve felsoroltuk a résztvevő zenészeket is.

Tovább

TOP 10 rock/metál-videó 2012-ben

top10video_2012.png

Ahogy az elmúlt években szokásunkká vált, most is összeszedtük az elmúlt év szerintünk legjobb rock/metál videóit. Nagyjából végignéztük azt a több, mint 200 videót, amiről mi is hírt adtunk, meg még vagy 100-at azon kívül. Nehéz volt a döntés főleg úgy, hogy Red Fang videót nem tudtunk nevezni :-) Szóval. szerintünk ezek voltak a legjobb rock/metál videók 2012-ben.

Tovább

Elmarad a Billy Talent budapesti koncertje!

0sziget2010_billytalent01.jpg

E hét kedden egy haláleset miatt már lemondta közelgő európai turnéjának első hét állomását a kanadai Billy Talent. Sajnos mostanra kiderült, hogy a teljes körút elmarad, így az A38-as koncert is, amely hetek óta teltházas. A koncertkörutat a többi helyszínnel együtt valószínűleg később pótolják majd. A zenekar közleménye hajtás után. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Bornholm: Jön a harmadik

Bornholm cover 2012.jpg

Január 25-én a Noise Art Records gondozásában érkezik, hazánk egyik vezető black hordájának, a Bornholmnak az új albuma. A lemez az Inexorable Defiance címet kapta.

A korongra a következő dalok kerülnek: 01. Fear Of Wonders, 02. Swordbearer, 03. Flaming Pride And Inexorable Defiance, 04. Walk On Pagan Ways, 05. Archaic Pale Visions, 06. Throne Of Crows, 07. Moonlight Wanderer, 08. Equinox, 09. The Spiral Path, 10. Fiery Golden Dawn, 11. Towards The Golden Halls

A lemezhez készült hivatalos trailer is, melyet hajtás után nézhettek meg.

Tovább

One More Minute - Új Hardcore Superstar-videó

Hardcore Superstar.jpgC'mon Take On Me címmel március 1-jén jelenik meg a svéd sleeze rocker Hardcore Superstar új lemeze.

A lemezre a következő dalok kerültek: 01. Cutting The Slack, 02. C'mon Take On Me, 03. One More Minute, 04. Above The Law, 05. Are You Gonna Cry Now, 06. Stranger Of Mine, 07. Won't Take The Blame Pt. 1, 08. Won't Take The Blame Pt. 2 (Sect Meeting), 09. Dead Man's Shoes, 10. Because Of You, 11. Too Much Business, 12. Long Time No See

A One More Minute című dalhoz már videó is érkezett, melyet hajtás után sasolhattok meg.

Tovább

Bemutatkozik az Omega Diatribe

Omega Diatribe.jpgA budapesti Omega Diatribe zenekar a mélyrehangolt poliritmikus groove-okat ötvözi a modern metal elemeivel. Erről Ti is meggyőződhettek az alábbi 2 demo számmal, amivel életjeleket adtak magukról a Magyar Underground Metal színterén.

A srácok jelenleg gőzerővel dolgoznak a nagylemezük felvételein. A korongon minimum 10 tétel lesz hallható. Legközelebb Február 16-án bizonyosodhattok meg a zenekar szaktudásáról JUDGEMENT NIGHT eseményen a Vörös Yukban.

Tovább

"Vannak bandák, akik megölnék a nagyanyjukat is azért, hogy meg tudják csinálni azt, amit mi” – interjú Trevor Peresszel, az Obituary gitárosával

SAM_2775.JPG

Aki nem mostanában kezdte a zenehallgatást, és már az 1980-as évek vége felé is vonzódott a metal extrémebb irányzataihoz, annak minden bizonnyal rengeteget jelent(ett) az Obituary munkássága. A Floridából startolt csapat egyik alaptagjával, Trevor Peresszel a beszédes elnevezésű Rotting Slowly In Europe turné bécsi állomásán találkoztunk személyesen még tavaly ősszel...

A mostani turnén csakis az első három lemezetekről játszotok dalokat. Honnan jött ez az ötlet?
Trevor: A turné promoterei vetették fel az ötletet. Korábban mi magunk is agyaltunk már egymás között azon, hogy leporoljuk az első pár lemezt. Aztán ennek a turnénak a promoterei, a Soundworks-ék is ezzel hozakodtak elő, mi meg azt mondtuk, hogy ha már beszéltünk róla, hát csapjunk is bele. Így is lett.

Tovább

Swans és Xiu Xiu koncert az Akváriumban!

Swans2012.jpg

A Swans több évtizedes közös munka után 1997-ben már egyszer feloszlott, majd a hosszú kihagyás után Michael Gira 2010-ben újra összehozta a csapatot immáron új tagokkal kiegészülve, s a gyökerektől jócskán eltérő, friss zenei alapokra és koncepcióra helyezve a hangsúlyt. Sikerült is ütősebb, progresszívebb és egyben brutálisabb zenét összerakniuk, mint bármikor korábban. 2010-ben mutatták be a My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky című albumukat, amit egy töményre sikeredett turnéval koronáztak meg. A visszatérésnek nagyon komoly visszhangja lett, s az év egyik legjelentősebb albumának titulálta számos zenei szaklap és fórum. Zenéjük egyszerre nyers, ösztönös, zsigeri indulatokat takar, ugyanakkor minden egyes részletében átgondolt, letisztult, intelligens. Kísérletező, játékos és véresen, halálosan komoly. Koncertjeiket, sokak életük meghatározó és egyben talán megrázó élményei közé sorolják, ahol elképesztő energiák szabadulnak fel, vagy csapnak össze. A tavaly megjelent The Seer című lemezük turnéjának egyik állomása idén Budapest, ahol ezt a masszív, apokaliptikus élményt végre testközelből tapasztalhatja meg a közönség.

Tovább

Circle címmel érkezik az Amorphis új lemeze

Amorphis20111.jpg

Április 19-én, a a Nuclear Blast Records kiadásában jelenik meg a finn Amorphis új nagylemeze, melynek címe Circle lesz. A csapat a stúdióban Peter Tägtgren producer segítségével dolgozott és ez az album is koncept lesz, ezúttal egy olyan főszereplővel, aki negatív élményeket követően egy másik helyről érkező vezető, valamint a finn múlt segítségével, megtalálja saját múltját is. A csapat korábban Mehtä címmel már új dalt is játszott a lemezről.

Tovább

Oddfellows - Itt az új Tomahawk-lemez címadó dala!

TomahawkODD.jpg

Január 29-én Oddfellows címmel új nagylemezzel jelentkezik a Duane Denison (THE JESUS LIZARD, UNSEMBLE), Mike Patton (FAITH NO MORE, FANTÔMAS), John Stanier (BATTLES, HELMET) és Trevor Dunn (MELVINS LITE, MR. BUNGLE) felállásban zenélő Tomahawk. Az album első kislemezdala a Stone Letter lett, amit már audióban is videóban is megmutattunk nektek. Most az album címadó tétele is debütált a Brooklynvegan oldalán, de hajtás után nálunk is meghallgatható.

Tovább

Mono: különleges japán posztrock koncert az A38 Hajón

mono01.jpg

A Japánból érkező Mono budapesti koncertje az idei év egyik első igazi zenei különlegességének ígérkezik február 9-én, a budapesti A38 Hajón. A visszatérő zenekar elsöprő energiájú instrumentális rockzenét játszik, és a szigetország egyik legsúlyosabb zenei exportcikke, amely öt kontinensen turnézik. Vendégként egy belga gitáros, Dirk Serries mutatja be egyszemélyes ambient-drone projektjét, Microphonics név alatt.

Tovább

Márciusban érkezik az Anthrax feldolgozás EP-je

Anthrax Anthems.jpg

Március 22-én a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg az Anthrax feldolgozás EP-je, Anthems címmel. Az anyagon hat feldolgozás és a legutóbbi album Crawl című dalának két verziója kap majd helyet. A csapat jó bulinak fogta fel a lemezkészítést. Korábban mind Scott Ian gitáros, mind Joey Belladdonna énekes elmondta, hogy olyan klasszikusokat rögzítettek, melyeket mind a mai napig hallgatnak, vagy jammalgetnek rájuk a stúdióban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum