RockStation

Itt az egész új The Black Dahlia Murder lemez, hallgassátok!

2013. június 09. - sebiszabi

THeBlackDahliaEver.jpg

Június 11-én jön a The Black Dahlia Murder új lemeze, de csak ma, csak itt meghallgatható az egész album. Figyelem, tényleg csak ma! A hajtás után.

Tovább

Fotelrocker: Volbeat, Stone Sour, Limp Bizkit, Thirty Seconds To Mars koncertek a Rock Am Ring Fesztiválról

0volbeat07(1).jpg

Tegnap már megmutattuk a Korn teljes Rock Am Ring fesztiválos koncertjét, most pedig megmutatunk még egy csomót, kezdve a június 18-án a PECSA-ban is fellépő Volbeat-től, a Volt Fesztiválon is vendégeskedő Bullet For My Valentine-on át sok mindenkiig. De, hogy nevesítsük is: hajtás után nézhettek még Limp Bizkit, Stone Sour, Asking Alexandria és Thirty Seconds To Mars koncerteket, Jó szórakozást! (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Így játszik Rage Against The Machine-t a Limp Bizkit

limp-bizkit.jpg

Tegnap a Limp Bizkit is koncertet adott a Rock Am Ring Fesztiválon. Bár az lehet, hogy Fred Durst csapatának kopik a renoméja az utóbbi években, de az kétségtelen, hogy koncereteken még erős a banda. Tegnap ráadásul a saját dalaik mellett elővettek egy ultraklasszikust is, hiszen a Re Arranged című dalukat a Rage Against The Machine Killing In The Name című dalával folytatták. Hogy milyen amikor a Fred Durst átmegy Zack de la Rocha-ba és Wes Borland Tom Morello-ba hajtás után kiderül. 

Tovább

Megvan a győztes! A Rocken Dogs egy színpadon a Tankcsapdával

Tankcsapda_1.jpg

Június 14-én tartja idei utolsó önálló budapesti nagykoncertjét a Tankcsapda zenekar, a Soproni által életre hívott Optimizmus Napján. A koncerthez kapcsolódó, május végén indult „jelentkezz a Budapest Parkba előzenekarnak” pályázat győztese, a Rocken Dogs fellépése indítja az estét! A végeredmény csak hosszas „vívódás” után született meg, ugyanis a 3 hetes pályázat alatt rekordmennyiségű jelentkező, szám szerint 395 zenekar közül kellett kiválasztani az egyetlen győztest.

Tovább

Gojira a Rockbeach Fesztiválon!

Gojira2012.jpg

A Balatonszemesen tartandó Rockbeach Fesztiválra eddig két sztárfellépőt jelentettek be a Paradise Lost és a Sabaton személyében, de ha hihetünk - márpedig miért ne hihetnénk - a fesztivál szervezőinek, akkor mégsem ők lesznek a fesztivál igazi nagy durranásai. Július 27-én ugyanis a tavalyi év vitathatatlanul egyik legjobb lemezét elkészítő francia Gojira lesz a fő attrakció, amit a tavaly a NovaRockon látott produkció fényében melegen ajánlunk mindenkinek. További információk ITT.

Beváltatlan ígéretek: Megadeth - Super Collider (2013)

Megadeth-Super-Collider.jpgNagyon vártam ezt a lemezt. Két év telt el a Thirteen megjelenése óta, már éppen ideje volt. Dave Mustaine úgy harangozta be az új korongot, hogy "gyorsabb és sötétebb" mint az előzőek, és ez bizakodással töltött el. Bíztam benne, hogy a Super Collider folytatja a Megadeth legújabb kori történetét (2010-től, David Ellefson visszatérésétől számítva), amelynek megítélése részemről teljesen pozitív. Majd Junior nyilatkozata, amely szerint a Countdown to Extinction szellemét véli felfedezni az elkészült nótákban tovább fokozta a várakozásomat, persze nem vártam világmegváltást, új RIP-lemezt vagy radikális változást-újítást. Az első hidegzuhany akkor ért amikor közzétették a már elkészült nótákat a neten és nekem nem egy súlyos és sötét album képe rajzolódott ki, hanem a Risk szellemét láttam fenyegetően a háttérben tornyosulni.

De a remény hal meg utoljára és különben sem törnék pálcát az egyik kedvenc zenekarom felett, mielőtt az egész lemezt nem hallgattam meg. Most viszont, hogy itt van az egész lemez, többször is meghallgattam, ítéletet kell hoznom és az ítélet 6/10. Mert jó szívem van. Meg a szép emlékek és a lemezen hallható jó ötletek-pillanatok miatt. Miért?

Tovább

A dunai árvíz miatt a Club 202-ben lesz az Airbourne koncertje

Airbourne_FB_cover.jpg

A Budapestet elérő dunai árvíz miatt az ausztrál Airbourne június 12-i koncertje változatlan időpontban és jegyárral, de más helyszínen lesz. Az új helyszín a Club 202 (1116 Fehérvári út 202.). A jegyeket elővételben, 4900 forintos áron kizárólag az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu) lehet megváltani, június 11-én éjfélig. A Club 202-ben kizárólag a koncert napján van lehetőség jegyvásárlásra, 5500 forintos áron. A már megváltott jegyek természetesen érvényesek, a helyszínváltozás miatt jegyet visszaváltani nem áll a szervezők módjában.

Kóstoló Philip Anselmo új lemezéből

anselmoillegals.jpg

A Pantera és Down legendás énekese élete első szólólemezének kiadására készülünk július 16-án, mely a Walk Through Exits Only címmel jelenik meg. Addig is az Amazon oldalán mindegyik dalba bele lehet hallgatni, hogy egy kis fogalmunk legyen, milyen lesz az debütáló lemez. A hajtás után pedig néhány információ (lemezborító, tracklist) és két már korábban bemutatott dal található.

Tovább

Budapestre költözik a Fekete Zaj Fesztivál

atariteenageriot01.jpg

2013-ban Budapesten rendezik meg a Fekete Zaj Fesztivált. Az augusztus 16. és 19. között jelentkező rendezvény idén a Dürer Kertbe kerül át a mátrafüredi Sástó partjáról, és négy színpadon összesen 60 zenekart vonultat fel. A fellépők között szerepel az Atari Teenage Riot, a Vágtázó Halottkémek és Andy Cairns a Therapy-ból, az A38-on tartandó ráadásbulin pedig Jello Biafra játszik majd.

Tovább

Szeptemberben jön a Dream Theater új albuma

DReam Theater 2013.jpg

Szeptember 23-án jelenik meg a Roadrunner Records gondozásban a Dream Theater új albuma, amely egyszerűen csak az együttes nevét viseli. A lemez producere a csapat gitárosa, John Petrucci volt, a hangmérnöki teendőket pedig a Richard Chycki látta el a new yorkban rögzített lemezen. Petrucci szerint sokszínű albumra számíthatunk, melybe belevittek mindent ami korábban jellemezte a zenekart. A lemez kiadása után turné is lesz, de ennek állomásairól még nem tudunk bővebbet.

A tervezettnél egy héttel később érkezik a Five Finger Death Punch új lemeze

Five-Finger-Death-Punch-TheWrong1.jpg

A tervezettnél egy héttel később, július 30-án érkezik a Five Finger Death Punch új dupla albumának első része. A The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1 címet kaptt albumon olyan sztárok vendégszerepelnek, mint Rob Halford a Judas Priestből, a Soulfly frontember Max Cavalera, a Hatebreed énekese Jamey Jasta, Maria Brink az In This Moment főnökasszonya, illetve a rapper Tech N9ne.

Mint látható, az albumhoz már borítót is tudunk mutatni, amely a híres képregény illusztrátor Greg Capullo (Batman, Spawn) munkája, sőt hajtás után egy újabb dalba, a Dot Your Eyes címűbe lehet belehallgatni fél perc erejéig. A Five Finger Daeth Punch új duplalemezének második része valamikor késő ősszel kerülhet a boltokba.

Tovább

For Your Vulgar Delectation - új Cradle Of Filth videó

cof2012band.jpg

Újabb videó készült el a brit extrém metál banda legutóbbi, tavaly októberben kiadott The Manticore And Other Horrors lemezéről. Ez a videó is, meg még három, továbbá 12 kiadatlan demó verzióban létező dal is megtalálható az új kiadványukon, ami a The Manticore & Other Horrors - Extended Claws már kapható. A zsír új videó a hajtás után.

Tovább

My Bloody Valentine: Koncert most vasárnap

My Bloody Valentine.jpg

Már csak pár nap, és június 9-én Budapestre érkezik a My Bloody Valentine európai turnéja. A 30 éve alakult csapat koncertje már két évtizeddel ezelőtt is aktuális lett volna, de a rajongóknak egészen mostanáig kellett várni, hogy élőben is láthassák a shoegazing műfajteremtő brit alakulatát. Külön öröm, hogy a hiánypótló koncertnek egyben aktualitása is van, hiszen évtizedes - hiábavalónak tűnő - várakozás után, idén februárban végre megjelent az m b v című új album is, így a Club 202-ben tartandó koncerten az új dalokat is meghallgathatjuk a régi klasszikusok mellett. További információk a koncerttel kapcsolatban ITT.

Mustra: Sumerian Records 2012

AskingA.jpg

Eltekintve az olyan rettenetektől, mint a vérgáz, és létjogosultságában abszolút megkérdőjelezhető I See Stars, vagy a tinilányok bugyijának benedvesítésén kívül másból teljességgel érdemtelen Asking Alexandria, azért az kétségtelen, hogy a Sumerian Records istállójából bőven lehet mazsolázgatni az igényesebbnél igényesebb lemezek, előadók között, kezdve az ilyen-olyan core zenéktől, a különféle progresszív hangszerpornókon keresztül, egészen a fúziós jazz-ig. Ugyan tavaly az Ash Avildsen fennhatósága alá tartozó kiadó égisze alatt nem csak a cikk további részében terítékre kerülő három dalcsokor látott napvilágot, ám jelen írás mégis csak ezen kiadványokra, egészen pontosan a várva várt harmadik, és egyben vízválasztónak aposztrofálható The Faceless korongra, a tavaly debütált The Haarp Machine Disclosure-jára, valamint a három év csendet egyik pillanatról a másikra megtörő Circle Of Contempt EP-jére kíván reflektálni.

Tovább

Paramore a Parkban

Paramore_2013-.jpg

Június 17-én Budapesten a Parkban játszik a Paramore. Az együttes zúzós, szenvedélyes és monumentális fémzenét játszik, mely egyes szakértők szerint az emo, illetve a pop punk világával is kapcsolatban áll. Abban viszont mindenki egyetért, hogy pörgős rockballadáik egyedi karakterüket, a vagányan szexi énekesnő, Hayley Williams hangjának köszönhetik. Utoljára négy évvel ezelőtt adtak ki stúdióalbumot, a Brand New Eyes-t, de hozzánk már legfrissebb, áprilisban megjelent nagylemezükkel érkeznek, melynek címe tisztán, világosan, őszintén és egyszerűen: Paramore.

Tovább

Came Back Haunted - Új Nine Inch Nails-dal

TRentReznor.jpg

Trent Reznor idén februárban jelentette be a Nine Inch Nails visszatérését. A csapat nyáron már fesztiválokon játszik, szeptemberben pedig új nagylemezzel jelentkeznek. Reznor mellett a felállás tagja Robin Finck gitáros,  Alessandro Cortini billentyűs/gitáros/basszer, Ilan Rubin dobos valamint Joshua Eustis gitáros. A banda tegnap új dalt ígért mára. Ígéret szép szó, itt a dal hajtás után.

Tovább

A 2013-as Pécsi Egyetemi Napok, rockerilag - 2. nap

 PEN-logó.jpg
Egy hosszú alvás, aggodalmas pénzszámlálás és némi megmagyarázhatatlan ürességérzet sarki sültkrumplival torkon visszatunkolása után készen voltunk arra, hogy most már tényleg, de tényleg-tényleg beindítsuk a bulit. Eltelt a nem-hivatalos és a hivatalos első nap is, az előző nap élményei feltöltöttek bár, de a java csak most jött. A fesztivál zenitjén jártunk, és talán a legrockosabb napon! Összevisszafoglaló. Három.

 

Épp időben estünk be – a tegnapinál is nagyobb hömpölygő, de még épp szellősen közlekedni tudó tömeg ölelésében – kis országunk nagy feltörekvő csillagainak koncertjére. Hála a jó Istennek (és az ízléses szervezőknek) IVAN & THE PARAZOL húzta a nap első nótáit a Converse színpadon. És hogy, baszki, és hogy… A fiúk debütanyaga nagyon jó kis retrórock, ami úgy is eredetinek hat, hogy kb. semmi igazán „új” nincs benne – élőben prezentálva pedig azt kell mondjam, minden elismerésem. Erőlködés nélkül (bár a csilivili, meredek fellépőcuccok bevonásával) keltik a Rolling Stones és garázsrock-korszakos Led Zeppelin hangulatát, vannak virágos ingek, meredek glitterek, bubisérók, követhetetlen tánctopogás, nagypofázás (ép annyi, amennyi egy igazi rock’n’roll koncertre KELL! és csak a színpadon)… Egyszóval nagyon pozitív, táncos-sikítós élmény volt a legények koncertje, tökéletes nyitás bármely fesztiválnap álmos estéjére. Interjút is készítettem vélük, hamarosan az is felkerül!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum