RockStation

Arénarock: Novarock Feszivál 2013, 2. nap

2013. június 16. - Frogfoot

0kiss2010_21.jpg

Az első nap végén a Rammstein által elővezet tűzijáték után némileg lájtosabb napnak néztünk elébe, még akkor is, ha az este fő attrakciója, a KISS újból a látványos koncertet preferálja. De ne szaladjunk ennyire előre, mert ha metálos szempontból nem is ez a szombat volt a fesztivál nonpluszultrája, de azért eseménynek így sem voltunk híján.

Tovább

Süt, mint a pék: Airbourne, Wisdom @ Budapest, Club 202, 2013.06.12.

0airbourne2013_48.jpg

Most, hogy nem kevés viszontagság után végre az időjárást tekintve is beköszönt a nyár (csak el ne kiabáljuk!..), mi sem vezethette föl ezt stílszerűbben, mint egy vidám, felhőtlen hangulatú rock n' roll party. Jó választás volt a 202 ezúttal – szerencsések lehetünk, hogy egyáltalán sikerült megfelelő helyszínt találni a bulinak! –, az A38-on ennyi ember aligha fért volna el.

Tovább

Piromán germánok és thrash a köbön: Novarock Fesztivál 2013, 1. nap

RammsteinNova.jpg

A 2005 óta Nickelsdorfban megrendezett Novarock Fesztivál szép lassan Európa egyik legnagyobb rockzenei heppeningjévé nőtte ki magát. Idén is erős a felhozatal - bár hangyányival gyengébb az elmúlt éveknél - viszont így is fesztiválozók tízezreit vonzza, és egy Rammstein vagy Kiss koncert azért így is az elitligába tartozik.

Idén erősen úgy néz ki, hogy végig frankó idő lesz, eső nélkül, ami ugye - aki volt már itt tudja miről beszélek - itt nem hátrány. Az előzetes program alapján a péntek tűnt a legerősebbnek és az erős szélben egy órát tartó sátorfelállítás után bele is vetettem magam a sűrűjébe. (Fotó: Réti Zsolt, a fotó nem a helyszínen készült)

Tovább

Clouds - Till We Drop dalpremier

tillwedrop_band.jpg

Végre valahára újra új dalról tudunk beszámolni a Till We Drop-pal kapcsolatban. Ma este 9-kor volt a Cloud című dal  premierje, amit mi rögtön meg is mutatunk a hajtás után. A dal az előfutára a közelgő kislemeznek, ami a Skyward címet fogja majd viselni. A nagyon (tényleg nagyon) profi szöveges videót az ausztrál RedBoss Production készítette el a zenekarnak. Ezek alapján várjuk azt a kislemezt!

Tovább

A sivatag homokja: Blaak Heat Shujaa – The Edge Of An Era (2013)

Blaak Heat Shujaa The End.jpgA 2008-ban alakult francia sztóner trió, a Blaak Heeat Shujaa már a harmadik albumát adja ki, ebből pedig a másodikat Tee Pee Records-nál, akik ugye hasonló zenékre specializálódtak, elég ha a kiadónál lévő csapatok közül csak a Karma To Burn, a Sleep, a High On Fire, vagy akár a Graveyard nevét említjük meg. A csapat korábban Los Angelesbe települt át és dolgoztak már együtt a QOTSTA és a Kyuss egyes tagjaival, ennek a lemezüknek pedig egy bizonyos Scott Reeder volt a producere. Ugye őt nem kell bemutatni.

Tovább

Infók az új Norma Jean lemezről

Norma-Jean.jpg

Az amerikai metalcore alakulat augusztus 6-án jelentkezik három év után új albummal. A zenekar saját bevallása szerint a Wrongdoers lemezt talán hosszú ideig írták - nagyjából két évig -, mert elvonulva a világtól akartak ezzel foglalkozni. Az utóbbi években nagy volt a fluktuáció a zenekarnál, csak az énekes, Cory Brendan és a gitáros, Chris Day maradt meg a 2010-es nagylemez óta. Az új albumra a következő dalok kerülnek fel: 

1. Hive Minds 2. If You Got It At Five, You Got It 3. Wrongdoers 4. Potter Has No Hands 5. Sword In Mouth, Fire Eyes 6. Afterhour Animals 7. The Lash Whistled Like A Singing 8. Neck In the Hemp 9. Triffids 10. Funeral Singer 11. Sun Dies, Blood Moon

A hajtás után a lemezborító van és egy rövid trailer.

Tovább

Obits-koncert a Gozsdu Manó Klubban

Obits.jpg

A Dzsukhell kollektíva szeretettel invitál minden kedves érdeklődőt június 20-án a Gozsdu Manó Klubba, ahol büszkén üdvözli Budapesten a brooklyni székhelyű Obits-ot! Azt hiszem, nem kell sokat udvarolni a publikumnak, és ecsetelgetni eme formáció hatalmasságát, mivel csaknem három éve jártak a hajón és Szegeden is, valamint nem kisebb nevű kiadó, mint a Sub Pop Records jegyzi a kiadványaikat. Így tehát, akik otthon vannak az elmúlt húsz év punk, indie és rock zenéjében, azok számára ismerősen csenghet az Obits neve, mivel nem kisebb hatású zenészeket rejt, mint a korábban San Diego városában tevékenykedő Rick Froberg (Hot Snakes, Drive Like Jehu, Pitchfork, etc.), avagy Shorab Habion (Edsel, Kid$ For Ca$h), Alexis Fleisig (Bellini, Girls Against Boys, Paramount Styles, Soulside, etc.) és végül de nem utolsó sorban Greg Simpson.

Tovább

End Of The Beginning - új Black Sabbath videó

Sabbath_csi2.jpg

A Black Sabbath új lemezével kapcsolatban szinte naponta írunk mostanában, persze ezzel az ég világon semmi baj nincsen. Most éppen új videót mutatunk a nagymesterektől. Az amerikai CBS tévén futó CSI sorozat szezonzáró részében szerepelt a banda, ahol az End Of The Beginning-et adják elő. A filmbe csak egy kis részlet részlet került a minikoncertből, de most itt van teljes egészében, mind a nyolc és fél perce. A hajtás után a videó.

Tovább

Augusztus végén érkezik a Kreator DVD-je

kreatordyingalivedvd.jpg

Dying Alive címmel augusztus 30-án érkezik a Kreator új koncert DVD-je. A germán thrash veteránok a Phantom Antichrist album turnéjának hazai, teltházas oberhauseni koncertjét rögzítették 24 kamerával. A 115 perces DVD-n a teljes koncert, illetve egy "Így készült" dokumentumfilm, valamint videóklipek is láthatóak lesznek.   

Outer Spaces-koncert az Élesztőben

Outer Spaces.jpg

Mindannyiuk nagy szerencséjére jövő hét kedden Budapesten jár a Matador Records egyik új üdvöskéje az Outer Spaces zenekar. Bár ez a formáció először jár ezen a kontinensen és persze hazánkban is, de valójában egy ismerős arcot, hangot, hangzást ismerhetünk fel, mivel ez a produkció nem más mint Cara Beth Satalino új bandája (továbbá még Witches említhetnénk).

Tovább

A Black Sabbath új albumát durván a Billboard lista elejére várják

Black-Sabbath-1.jpg

Tegnap jelent meg a Black Sabbath 13 című album, amiről mi is jókat nyilatkoztunk, és nagyjából a világ keményzenei sajtója sem tud leakadni. A megjelenés napján már elkezdődött a matekozás az új lemez eladásai adataival kapcsolatban. Úgy tippelik, hogy az első héten 120-140 ezer közötti példányszámot sikerül a rajongók kezébe adni. Ha ez tényleg így lenne, akkor ez így látatlanban is vastagon a Billboard 200 első helye lenne. (Látva azt, hogy Queens Of The Stone Age 91 ezer eladott példánnyal az első helyig ment.)

Sápadt ló is nagyot rúg: A Pale Horse Named Death - Lay My Soul To Waste (2013)

APHND Lay.jpgMit teszel akkor, ha a világ egyik legkirályabb goth-doom metal bandájában játszol (játszottál)? Persze az nem mondható igazi zenésznek, akit nem hajt a vére, hogy mindig csináljon, alkosson valamit, illetve én így gondolom, hogy nem lehet csak úgy lerakni a dobverőt, vagy a gitárt. Bele is hülyülne, aki tényleg oda van érte. Természetesen nem mindegy, hogy ezt még is milyen formában viszed végre. Sok embert magamra fogok haragítani, de lemész kutyába, mint a Slipknot, vagy létrehozol egy totál új csapatot, és kezdetét veszi újra az agyvihar, és jöhetnek a depresszívebb, betegebb riffek, grooveok újra.

Tovább

Mégis fellép az Overkill a Rockbeach Fesztiválon!

Overkilllive.jpg

Bár elsőre nem sikerült, másodjára azért csak összejött. A szervezők tájékoztatása szerint nem volt egy egyszerű menet, de rengeteg egyeztetés és tárgyalás után július 28-án a Sabaton mellett a Rockbeach Fesztivál Szalon Nagyszínpadán fellép az OVERKILL!!!! THRRRRRRRASSSSHHHHHHH!!! További információk ITT. (Fotó:Réti Zsolt)

A Fonogram-díjas Junkies a Zöld Pardonban ünnepel

junkies.jpg

Óriási elismerés érte az idén 19 éves Junkies-t, hiszen a Mi van veled? Semmi? című anyaguk diadalmaskodott Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma kategóriában a 2013-as Fonogram gálán. A srácok azóta is örömmámorban úsznak, június 20-án, csütörtökön pedig egy közös ünneplésre invitálnak mindenkit a Zöld Pardonba.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum