RockStation

Október 1-jén jön az új Pearl Jam album?

2013. július 07. - sunthatneversets

Pearl-Jam4.jpg

Ha valaki a napokban a Pearl Jam hivatalos oldalára kattintott észrevehetett egy visszaszámlálót, amely holnapra azaz azaz július 8-ra prognosztizál valamit. Ennek megfelelően holnap valószínűleg hivatalos bejelentés lesz az új Pearl Jam album megjelenését illetően, melyről korábban olyan pletykák röppentek fel, hogy október 1-jén érkezik. Az azonban majdnem biztos, hogy az album első single-le Mind Your Manners címmel július 16-án debütál az alaternativenations.net oldalán. Stone Gossard a zenekar gitárosa egy korábbi interjúban azt mondta, hogy az új lemez lehet a Pearl Jam igazán nagy dobása. A nyilatkozat némileg talán érthető is annak tükrében, hogy az együttes ezidáig utolsó albuma még 2009-ben jelent meg Backspacer címmel.

Tovább

Sivatagi hőhullám az A38 Hajón

0karmatoburn2011_20.jpg

Egy sivatagi hőhullámhoz illő  rockzenével érkezik július 8-án Budapestre az amerikai Karma To Burn zenekar. Az A38 tetőteraszán szereplő stoner csapat előtt a műfaj hazai májerei, azaz a Shapat Terror is játszik majd. És hogy mi az ami elhangzik majd biztosan a két csapattól? Hajtás után pár tippünk. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Kedvező áron is lehet jegyet kapni Roger Waters The Wall előadására

RogerWatersBudapest2011.jpg

Már csak 7 hét van hátra, hogy Budapesten köszönthessük a világ jelenlegi legnagyobb szabású produkcióját, a legendás Fal előadást. Nem csak azok zengenek ódákat róla, akik két éve a technikailag teljesen felújított showt látták az aréna turné valamelyik állomásán, de minden szerencsés néző, aki már látta, egybehangzóan állítja, hogy a stadion verzió olyan lenyűgöző, grandiózus és lélegzetelállító, amit mindenkinek az életben egyszer látnia kellene. (fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Archetype újra egy Fear Factory koncerten

ffcabral.jpg

Hogy miért ennyire érdekes a fenti cím? Hát csak azért ugye, mert ez a nagyszerű nóta akkor íródott mikor a gitáros  Dino Cazares éppen elhagyta a bandát nagy dirrel-durral (szenteltek is neki egy sort a dal szövegében: "The infection has been removed / The soul of this machine has improved"), így ez az első alkalom, hogy Cazares-szel játsszák a dal, másrészről pedig 2006 óta nem volt egyik FF koncert setlistjén sem. De jó lenne ezt (is) hallani augusztus 2-án 20.30-tól a FEZEN Nagyszínpadán! A videó a hajtás után.

Tovább

Majdnem Misfits a bécsi Arena-ban

Danziglive.jpg

Hajnalban arra riadsz, hogy verejtékben úszol, és olyan erős merevedésed van, hogy Thaiföld összes transzvesztitája kevés lenne, miközben a fejedben üvölt a London Dungeon? Hölgyek esetében a nedves álmok főszereplője lehetne maga Glenn Danzig is, ahogy izmos testével föléd kerekedik, és lágyan búgja füledbe a She énektémáit? Nos, ez július 31-én maga lehet a valóság, ugyanis Glenn Danzig zenekarával a bécsi Arena vendége lesz.

Tovább

Így játszik Pink Floydot Phil Anselmo, Jason Newsted és a Voivod

PhilAnselmoJasonNewstedVOIVOD.jpg

Június 23-án a francia Hellfesten lépett fel a Voivod, akik jó szokásukhoz híven eljátszották az Astronomy Domine című Pink Floyd klasszikust. Azonban ez még nem lenne meglepetés, az már annál inkább, hogy ebben két igen illusztris vendég volt segítségükre Phil Anselmo és Jason Newsted személyében. Hajtás után a performansz.

Tovább

Három új dal a Blind Myself-től

Blind Myself Négyszögöl3.jpg

Tegnap a Lángoló Gitárokon debütált a 3. adag, a Blind Myself négy részletben megjelenő Négyszögöl című új lemezéről. A Veszélyes Hulladék című dalt már korábban ismerhettük, lévén, hogy az korábban Fásy Ádán Zeneexpressz című műsorában debütált a Nóta TV-n, de a Diszkószám az éhezésről (mely hivatalos videót is kapott), valamint Az igazi szó vadiúj dalok. Most, hogy egy csokorban legyenek mindhármat megmutatjuk hajtás után. 

Tovább

Jövőre jöhet az új Mastodon nagylemez

mastodon___2012_by_timtronckoe-d4xa27e.jpg

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az atlantai progresszív metálos Mastodon teljes erővel az új nagylemezen dolgozik. A banda legutóbb 2011-ben albummal, a The Hunter-rel. A gitáros Bill Kelliher-t a következőket nyilatkozta egy interjúban: "Miután befejeztük az európai turnénkat, azonnal stúdióba vonultunk a producerünkkel együtt, hogy az ötleteinket rögzítsük és beszéljünk róla. Nagyjából 25-30 dal van felvételre kész állapotban. Persze nem fogjuk mind a harmincat felhasználni, csak a legjobbakat. Szeretnénk az év végére elkészülni a felvételekkel és akkor a legjobb esetben jövő március-április környékére jöhet ki az új lemez és kezdhetünk vele turnézni."

"Legyen a Föld jobb hely" - Interjú Pepper Keenan-el a Down gitárosával

0down213_59.jpg

Istenem végre itt van a nagy nap. Tokajban végre láthatom a DOWN-t. Sajnos anno a Petőfi Csarnokos buliba nem tudtam elmenni, így érthető miért vártam évek óta ezt a bulit annyira. De ez mind semmi. Lehetőségem nyílt Pepper Keenan-el, a riff mesterrel egy rövid interjút készíteni. Mondanom sem kell, hogy eléggé be voltam tojva így hirtelen a szituációtól, de nem volt semmi gond. Pepper egy rendkívül kedves, vidám ember, aki most is mosolygósan válaszolt a kérdéseimre. Azt azért mókás volt látni, hogy most sem volt szomjas az öreg, de ettől függetlenül a koncerten mesterien hozta a gitár témáit. A világ egyik legrövidebb villáminterjúja következik.

Kezdhetjük, akkor?
Pepper: Persze!

Milyen a hangulat a turnén?
Pepper: Nagyon jó, nagyon jól érezzük magunkat. Sokat fesztiválon voltunk mostanában. Sokszor szoktunk repülni, de most a busszal vagyunk, amin rengeteget bulizunk.

Tovább

Monstrance Clock - Új Ghost-videó

GhostVienna.jpg

A okkult svéd rockerek pár hónapja adták ki Infestissumam címre hallgató új lemezüket, melynek már a harmadik dalára készül videó. A Secular Haze-Year Zero páros után most a lemezt záró Monstrance Clock kapott egy koncertvideót, melyet Rob Semmer rendezett, a felvételek pedig az együttes los angelesi és new yorki koncertjén készültek. A videó hajtás után nézhető meg. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Megvan a Monuments új énekese

monuments_chris_barretto.jpg

Azok után, hogy március 24-én egyszerűen a Twitteren bedobták, hogy az énekes Matt Rose és a zenekar útja elválnak, végre megvan az angol Monuments új frontembere. A Periphery korábbi tagja, Chris Barretto foglalta el a megüresedett posztot, így vág neki a zenekar az előttük álló fesztiválszezonnak. Amúgy Chris egy elég sokoldalú zenész, ő az, aki a TesseracT idei Altered State albumán a szaxofonszólót játszotta.

Egy Neurosis Mind Felett!: Neurosis @ Prága, Lucerna, 2013.07.01.

neurosis_live2.jpg

2 éve Bécsben belekóstoltam abba az atmoszférába, ami körüllengi a Neurosist, és az beszippantott, majd rabjává tett. A kérdés csak az volt, hogy a nem túl aktívan turnézó bandát hol, és mikor láthatom legközelebb. Kapóra jött a nem oly régen kiadott új, Honor Found In Decay című lemez, aminek turnéja most ért el, na persze nem Budapestig....hanem Prágáig. Útitársaimmal egy nagyon kényelmes és laza utazást követően érkeztünk a festői Vencel tér szomszédságában üzemelő Lucerna komplexumba. Talán a Párizsi Udvar-hoz lehetne hasonlítani, csak persze sokkal látványosabb, tisztább, ötletesebb és komfortosabb formában. Negyedik alkalommal vagyok koncerten Prágában, és nem tudok betelni ezzel a hellyel! A klub maga is egy remekül kigondolt, és megvalósított egység, hol zegzugos, ahol kell tágas, az akusztikája majdnem tökéletes, a hangulata pedig olyan, amilyet tényleg csak itt találhat az ember. Azt hittem a Club Akroplis hangulata teljesen egyedi, de van vetélytársa, és vicc, hogy mindez egy városon belül, mi meg...hagyjuk. (A fotók nem helyszínen készültek és innen vannak.)

Tovább

Új Rhapsody Of Fire lemez a láthatáron

rof_band2013.jpg

A zenekar Facebook-os oldalukon tette közzé a hírt, hogy büszkén jelentik be, hogy dolgoznak az új nagylemezen. Megkezdték a stúdiózást, a ritmus szekció felvételeivel gyakorlatilag készen vannak, most a gitársávok rögzítése folyik. Ez lesz az első nagylemez azóta, hogy átszerződtek az AFM Recordshoz, és a 2011-es From Chaos To Eternity óta.

Szegecselt dán cowboyokrúl: VOLBEAT - Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013)

Volbeat Outlaw.jpg8 éves publikáló (és lassan 12 éves aktív) pályafutása talán tetőpontján jelentkezik 5. albumával az idén június 18.-án a PECSÁba is ellátogatott dán keménylegény brigád, a VOLBEAT. És milyen jól teszik. Ugyanis zenéjükben olyan, közel tökéletes eleggyé keveredik a klasszikus, néha komolyan elsötétülő heavy metal, a modern rádióbarát metal, a country és a rock’n’roll, amire majd’ minden egyes, minden értelemben „élő” zenét kicsit is szerető jóember izomból kezd bólogatni, belőtt hajú teddyboytól betonkemény metálface-eken át a középkelet hazai kovbojaiig.

Az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies az év egyik legmeghatározóbb „könnyebb” metal albuma.

Tovább

Új lemezével tér vissza a Zöld Pardonba a Suicidal Tendencies

suicidal_tendencies_foto_pepwilliams.jpg

„13” című, márciusban megjelent lemezének turnéja során idén is útba ejti hazánkat a kaliforniai crossover thrash legenda, a Suicidal Tendencies. A Mike Muir vezette amerikai csapat a tavalyi, nagy sikerű koncertjük után július 9-én, kedden este ismét fellép a Zöld Pardonban, ahol a banda show-ja előtt egy izgalmas tetoválás-szépségverseny is várja az érdeklődőket, Kowalsky vezetésével.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum