RockStation

Meglett a Corey Taylortól ellopott hangszerek zöme

2013. július 14. - sunthatneversets

0riport_coreytaylor2012_16.jpg

Pár napja adtunk hírt róla, hogy kipakolták Corey Taylor házát, míg ő éppen a Slipknot-al és a Stone Sour-ral turnézott Európában. Nos az ellopott hangszerek 98 százaléka már előkerült. Corey és felesége egy hete hazaérésük után vették észre, hogy házuk ráktárhelyiségéből eltűnt 36 ezer dollárnyi (kb. 8 millió Ft) értékű hangszer.

A gyanú azonnal egy közeli barátjukra terelődött, majd egy hangszerboltból elő is került jó néhány az ellopott hangszerekből. Később pedig a tettes is meglett, vele pedig a hangszerek túlnyomó többsége is. Hajtás után megmutatjuk mit csinált éppen Corey Taylor, miközben kipakolták a házat. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Holnap stúdióba vonul az Iced Earth

Iced Earth 20132.jpg

A Metal4 magazin a Rockharz Festival-on készített interjút Stu Block-kal, az Iced Earth éneksével akik elárulta, hogy hétfőn, azaz holnap stúdióba vonul a csapat, hogy rögzítse a tervek szerint jövő januárban érkező új nagylemezét, mely a Plagues Of Babylon címet kapja majd. Pár dalcím már ismert az anyagról, ezek: Plagues of Babylon, Democide, Among The Living Dead, The Resistance, If I Could See You, Peacemaker, Cthulhu, Parasite. Ha valaki még nem tudná, a csapat február 5-én Budapesten, a Club 202-ben játszik majd.

Szeptember végén érkezik a Twilight Of The Gods első lemeze

Twilight-Of-The-Gods-Pic-Steinar_Sortland.jpg

Van annak már pár éve, hogy hírt adtunk a Twilight Of The Gods elnevezésű metál szupergroup megalakulásáról. Nos a Alan Averill (Primordial) ének, Nick Barker (ex-COF, ex-Dimmu Borgir, ex-Testament) dobos, Rune Eriksen (Aura Noir, ex-Mayhem) és Patrik Lindgren (Thyrfing) gitárosok, valamint Frode Glesnes (Einherjer) basszusgitáros alkotta formáció szeptember 27-én a Season Of Mist gondozásában jelenteti meg első albumát Fire On The Mountain címmel. Hajtás után mutatunk borítót, számlistát, sőt a címadó dalt is meghallgathatjátok. 

Tovább

Az év bandázása bandanában!: Suicidal Tendencies @ Zöld Pardon, 2013.07.09.

0suicidaltendencies2013_56.jpg

Hosszú évek teltek el úgy, hogy fél karunkat adtuk volna egy Suicidal koncertért. Aztán a West Balkános bulival átszakadt a gát, és megindult hazánk felé az ST áradat. Túlzás lenne azt állítani, hogy mindent elsöprő, hiszen az előző ZP-s buli a pocsék hangzásról maradt leginkább emlékezetes, a Szigetes is erősen bicegett, de a színpadon azért kitettek magukért a srácok, a közönségről nem is beszélve. És itt el is érkeztünk a tegnap estéhez, ahova már eleve úgy mentem, hogy nyóccázé felőlem balalajkán is nyomhatják a Possesed To Skate-et, nekem úgy is megfelel.

Tovább

MetalWar Fest 2013 – Wisdom az ex-Sabaton tagokkal

w06.jpg

A Wisdom és a Sabaton zenekar az elmúlt időkben végig szántotta Európa színpadait, de a magyar csapat úgy látja teljesnek ezt az évet, ha az egykori sabatonos srácokkal is megmérettetik magukat. Mint ismeretes Magyarországon a MetalWar Fest 2013 - Open Air Budapest első napján lép fel a világon először a Sabatonból kivált tagokból és az aranytorkú Nils Patrick Johansson kooperációjából alakult Civil War, akiknek bemutatkozó lemeze tarol a tetszési indexeken. Az Ő várva-várt bulijukat péntek este egy különleges programmal, a Wisdom fogja felvezetni. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Lightning Bolt címmel érkezik a Pearl Jam új albuma

Pearl Jam Lightning Bolt.png

Október 14-én érkezik a Pearl Jam 2009 óta várt új nagylemeze, melynek címe Lightning Bolt lesz. A lemezt megelőző első single Mind Your Manners címmel érkezik és máris letölthető - igaz nem ingyen - az együttes hivatalos oldaláról. Hajtás után egy rövid trailert mutatunk az új albumhoz, mely Stone Gossard gitáros szerint a Pearl Jam egyik nagy albuma lehet. Mi minden esetre kíváncsian várjuk.

Tovább

Carcass - Borító és előzetes

Carcass-Surgical-Steel.jpg

A 17 év után Surgical Steel címmel érkező új Carcass korongról már többször szót ejtettünk, most azonban újabb információval tudunk szolgálni az új lemezzel kapcsolatban. Megvan a borító, melyet Ian Tilton fotográfus készített és hajtás után van egy előzetesünk is az új albumhoz. További hír a csapattal kapcsolatban, hogy november 25-én az Amon Amarth vendégeként Bécsben a Gasometerben lépnek fel.

Tovább

Ajánlatunk nyárra, Ghost-rajongó lányoknak!

bsi_gits87.gif

Nem, most nem szexjátékokat mutatunk, mint pár héttel ezelőtt. Sokkal profánabb dologról lesz szó. Ha már a Ghost tagjai nem tehetik meg ebben a dögmelegben, hogy lengébb öltözetben lépjenek színpadra, legalább gondoltak a hölgyrajongókra. Mondjuk azt nem tudjuk, hogy hányan fognak Ghost-koncertre bikiniben menni, de ha másra nem, a strandra biztos jó lesz a legújabb merch, melynek ára 40 dolcsi.

Csapás a múltból: elveszett Nirvana reklámot szedtek elő

Screen-Shot-2013-07-10-at-4.11.46-PM.png

A Nirvana harmadik nagylemezéhez, az 1993-as In Utero-hoz készült a reklámspot, amiben a zenekar tagjai várandós anyákat alakítanak, Bobcat Goldthwait komikus pedig az oktatót. A szörnyű videó (hajtás után) akkor végül is nem ment le adásban, de most a nagylemez húszéves évfordulójának apropóján tervezett újrakiadás kapcsán erre építik a promotálást.

Tovább

Csak és kizárólag Down!: Hegyalja Fesztivál, 2 nap, 2013.06.27.

0down213_82.jpg

Eljött az a nap, amire több mint féléve vártam. De, hogy? A nap ezerrel süt be a kocsi hátsó ülésére, ahol magzati pozícióban próbálok aludni pár órát, de hát nem igazán jön ez össze. Több okból sem. Izgatott vagyok a mai nap miatt, a Slayer – Newsted duon pörög még az agyam, és a totál elfeküdt nyak sem segít az alvásban. Mindegy, ha már így hozta a sors felkelek, és elkezdem lapozgatni a műsorfüzetet, hogy mi is vár a nagy show-ig rám. Lesznek itt programok bőven, nem kell aggódni. Stand up, Badárral, a karrier sátorban a délutántól meg folyamatosan játékos vetélkedők, és érdekes előadások vannak. Mellesleg van kényelmes szék is, amibe bele tudok süppedni. Érdekes látni a várost, aminek a nyugodt kis sétáló utcáját ellepték a rockerek, metalosok, és a pankok. Helyi kis marketben megvásárolt reggeli majszolása közben gondolkodóba estem. Mi lesz, ha ma is szakadni fog az eső végig? Bármi történik is az esti headliner buliját, látnom kell. Délelőttöt még olvasgatással töltöttem, aztán pedig irány a koncert dömping.

Tovább

A lenyugvó nap színezte a karmád: Shapat Terror, Karma To Burn @ A38 (2013)

0karmatoburn2013_14.jpg

Tokajban még azon agyaltam, hogy szárítsam meg a ruháimat, most meg végre igazi sivatagi idő van. Harminc fok, napsütés, néha egy-két bárányfelhő,tényleg tökéletes az idő. Mihez kezd ilyen egy átlag ember? Mondjuk el mehet hajókázni. Ez az! Irány az A38 tetőterasza. Miért? Ha esetleg nem tudnád, akkor július nyolcadikán nem más lépett a fedélzetre, mint a legendás amerikai stoner banda a Karma To Burn. Mi pedig ott voltunk, és a lemenő napsugaraimban megfürdettük a karmánkat, hogy az megint gyönyörű színekben pompázzon.

Tovább

Te azt csinálod, amit szeretsz? - Interjú Will Macummal a Karma To Burn gitárosával

0karmatoburn2013_40.jpg

Délután még semmi információm nem volt arról, hogy lesz-e interjú Karmáékkal vagy sem. Pár telefon és sikerült elintézni, hogy amíg a Shapat Terror elvégzi a sound checket, addig Will Mecummal tudjak beszélgetni kicsit. Azért bevallom izgultam eléggé rendesen. Még is csak stoner rock egyik koronázatlan királyáról van szó. Egy nagyon közvetlen, barátságos emberrel sikerült beszélgetnem, aki nem fukarkodott a szóval miközben a sörét kortyolgatta. Hajts egyet, hogy megtudd miket magyarázott.

Leüljünk itt a bárnál az egyik asztalhoz?
Haver ez a disco zene kikészít, és a felvételen se jó neked, ha a háttérben ezt hallod. Üljünk le oda a lépcsőkre!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum