RockStation

Itt a Metallica-mozi hivatalos előzetese

2013. július 21. - sunthatneversets

Metallica3D.jpg

Szeptember 27-én lesz a premierje a Metallica 3D-s mozijának, a Metallica Through The Never-nek. A csapat péntek este részt vett San Diegóban a világ legrangosabb képregényes seregszemléjén, a Comic Conon, ahol a csapat mellett ott volt a rendező Antal Nimród, a film producere Charlotte Huggins és a főszereplő Dane DeHaan is.

Ha pedig már ott volt a csapat, akkor egy titkos klubbulit is adtak, ebben úgyis olyan jók mostanában. A koncerten állítólag Kirk Hammett és Lars Ulrich egy rövid időre, az Am I Evil? című dalban hangszert cserélt. Erről ugyan videónk nincs, de el sem merjük képzelni milyen volt :-) Hajtás után filmtrailer, moziplakát és rövid részlet a szíkretsóból.

Tovább

Crossholder – Egy nagyon szomorú hír!

Bull 2.JPG

Gondosch "Güzü" János jelentkezett egy nagyon szomorú hírrel:

Dévényi Zoltán "Bull", a Crossholder zenekar volt dobosa, aki 2008 őszétől, 2010 februárjáig játszott a bandában, tragikus körülmények között életét vesztette. Zolinak, a zenén kívül, még egy szerelme volt, az autóversenyzés. Maximalista volt, emiatt választania kellet, ugyanis mindkét szenvedély teljes embert kívánt. Az autóversenyzést választotta, de mindettől függetlenül a zenekar örökös tagja maradt, úgy, mint az összes zenész, tag, akik eddig, a Crossholderben zenéltek.

Olyannyira jó és tehetséges dobos volt, hogy amikor, például, a Cool Head Klan vezetője, Molics Zsolti barátunk felkérte, hogy a dobosát helyettesítse egy Dunaújvárosi koncerten, Bull két-három nap alatt betanulta a közel két órás műsort úgy, hogy a bulit hiba nélkül dobolta le! Íme, egy búcsú videó Dévényi „Bull” Zoltán emlékére:

Tovább

Koncerten már új dalokat is játszik a Pearl Jam, mutatunk kettőt

Pearl-Jam4.jpg

Az utóbbi hetek egyik legjobb híre volt, hogy négy év után idén októberben új lemezzel jelentkezik a Pearl Jam. Egy új dalt már mutatunk a lemezről. Most mutatunk másik kettőt, igaz egyelőre csak koncertfelvételen. A csapat ugyanis pénteki chicagoi koncertjén az új lemez címadó dalát a Lightning Bolt-ot és a Future Days címűt is eljátszotta. 

Tovább

Balladák az acélfüves prériről - VOLBEAT @ PECSA, 2013.06.18.

2.vbpecsa_1.png

Akkora képszakadások és akkora emésztendő hangorkán-adag terhe alatt távoztam úgy 1 bő hónapja a PECSÁból, hogy csak mostanra érlelődött össze bennem, mi a fákinfákk is történt azon a közepesen döglesztő nyárestén, mikor is az „Elvis-Metal” feltalálói bevették magukat a halálfekete falak közé saccra 2,5 ezer eltökélt legénnyel és leánnyal. Az már megvan, hogy 100%-os rockkoncertet kaptam, egy kis fülcsengést, és ingyen tesiórát, ahol legalább 2 kilómat leizzadtam, és a hangtartományom felső régióit is letétben hagytam. A többi már kezd derengeni, befoltozom némi bőrrel, szöggel meg dumával.
Egy biztos: a VOLBEAT a stadionrock jelene. Vagy jövője…?

Tovább

Magyar mag: Sonic Rise - Do Not Complicate EP (2013)

sonicrise.jpgAzért néha be tudunk találni egy-két cikkel. Ez ugye több szempontból is jó. Többen olvastok minket, mindenki hozz magával jó eséllyel egy embert az oldal látogatói közé, terjed a hír az adott zenekarról is, hogy mennyire király, vagy éppen nem az, és gyakran szerzünk magunknak kellemetlen perceket is, aminek köszönhetően néha órákig csuklom. Most is ez van, hogy a facebook-os kommentek közt megtaláltak, hogy na akkor írj már rólunk is legyél olyan tündér bogár, vagy beverjük a fejed. Na jó, nem így volt, Huszti Gábor azért kért meg, hogy húzzam le a zenekarukat a Sonic Rise-t. Megteszem, vagy befogok tojni attól, hogy irtózatos módon el lesz látva a bajom, egy fesztiválon. Ki tudja, illetve én tudom, de Te csak akkor, ha tovább hajtasz! Akkor lássuk azt a bizonyos medvét!

Tovább

A kis deathmetal duó újra az America's Got Talentben

metal-kids.gif

A hatéves Aaralyn és a kilencéves bátyja, Izzy (másnéven a Murp) pár hete az amerikai tehetségkutatón rúgta rá az ajtót Amerikára és hála az internetnek nagyjából az egész világra a Zombie Skin című dallal és hihetetlen sikert arattak. Most a következő fordulót Las Vegas-ban rendezték, mert persze, hogy továbbjutottak és most egy másik metal dal toltak el, a Lullaby Crash-t. A kis Aaralyn most édesebbig hangját vette elő és kezdte énekelni a dal - mintegy tizenöt másodpercig. Aztán metálba váltott és jött a torokhang! A hajtás után csekkoljátok!

Igazából a mostani teljesítményük nem nyűgözte le a zsűrit, de azért továbbjutottak, így lehetőséget kaptak, hogy élőben a new yorki Radio City Music Hall-ban mutassák meg újra tudásukat. Mi komolyan szurkolunk nekik! 

Tovább

Én elmentem a vásárba...: Bang Your Head!!! fesztivál @ Balingen, Messegelände, 2013. 07. 12-13.

accept01.JPG

A legnagyobb, idehaza is jól csengő nevű nyári fesztiválok mellett is léteznek Európában évtizedes (vagy akár még hosszabb) múltú és nagyon is sikeres, kisebb befogadóképességű, ám annál hangulatosabb szabadtéri partik. Ezek egyike a németországi Bang Your Head!!!, amely két esztendő múlva ünnepli majd a húszéves fennállását és amely évről évre megbízhatóan teljesít, azaz komoly érdeklődésre számot tartó, egyenletesen erős fellépőgárdát vonultat fel Balingen város vásárterén.

Tovább

Szeptemberben jön Anneke Van Giersbergen új lemeze

annekedrive.jpg

Az egykori The Gathering énekesnő bejelentette, hogy ősszel, szeptember 23-én jelenik meg az új szólólemeze, a Drive. Az énekesnő és zenekara leszerződött az InsideOut Music kiadóhoz és az új lemezt már ez a cég gondozza, ugyanaz, aki az énekesnő jó barátjának, Devin Townsend albumait is intézi. A hajtás után az új lemez tracklistjét, valamint egy videót az legutóbbi lemez, ami a tavalyi Everything Is Changing turnéján és az új lemez felvételeiről készült.

Tovább

Alaposan átgondolva: Doublethink - EP (2013)

Doublethink2.jpg

Egy zenekar életében több fontos lépés is van. Most nem arra gondolok, hogy mikor kezdjünk el sörözni, próba előtt, próbán, vagy utána. Ennél azért vannak fontosabb lépések is, bár tény, hogy vannak, akik ezzel kezdik az egészet. A név szerintem még mindig részletkérdés, hiszen nézd meg…. Vannak olyan nevű bandák, amikről nem lehet tudni, hogy jó pofa vicc, vagy teljesen komolyan gondolták egy mámoros estén az illetők. Magyarul vagy angolul toljuk? Lényeges döntés ugyanis, mindegyiknek megvannak az előnyei. Magyarul könnyebb elindulni, ellenben kisebb piacon tudsz érvényesülni, ami ráadásul telítve van rendesen. Nézzük akkor most egy magyar szemszögből az egészet. Pontosabban a Budapesti Doublethink szemszögéből.

Tovább

Nem normális: 1208 dobütés egy perc alatt!

10110_10152392262825271_1830789167_n.jpg

Nashville-be rendeztek a napokban egy hangszer- és zene expo-t, melynek keretében megrendezték a WFD-World's Fastest Drummer, azaz a világ leggyorsabb dobosa versenyt. Egy Tom Grosset nevű srác odaült a szerkezet mögé és egy nyolc éves Guinness rekordot adott át a múltnak azzal, hogy egy perc alatt 1208 ütést hajtott végre. Ez nagyjából másodpercenkénti 20 ütésnek felel meg - egészen emberfeletti teljesítmény! A korábbi rekordot 1203-mal nem kisebb név tartotta, mint a Dream Theater dobos legendája, Mike Mangini. Az elképesztő videót a hajtás után találjátok.

Tovább

Új Stone Temple Pilots kislemez még az idén

Stone-Temple-Pilots-Chester-Bennington.jpg

Az amerikai rockbanda bejelentette, hogy a Chester Benningtonnal, a Linkin Park énekesével a mikrofon mögött még az idén kiadják a legújabb kislemezüket. Korábban írtunk arról, hogy a korábbi énekest Scott Weiland-ot pillanatok alatt rúgták ki - mint utólag kiderült - Chester miatt. Emiatt szépen be is perelték és egymást a tagok, szóval az ügynek biztosan lesz még folytatása, de addig is hallgassátok meg az új formáció első dalát, az Out Of Time-ot, a hajtás után. 

Tovább

Grace - Előzetes videó Devin Townsend DVD-jéről

devinrc2.jpg

Annak idején - egészen pontosan tavaly októberben - mi is hírt adtunk arról a speciális, egy alkalommal megrendezésre került koncertről, melyet Devin Townsend adott Londonban The Retinal Circus címmel. Nos a koncertet akkor rögzítettek is, mely az év vége fel jelenik meg DVD-n és blue ray-en. Előzetes viszont már most tudunk mutatni belőle, mely a Grace című dal, Anneke Van Giersbergen vendégszereplésével.

Tovább

Barcelonian - Új Vista Chino-dal

Vista Chino 20132.jpg

Peace címmel szeptember 2-án érkezik az ex-Kyuss tagokat tömörítő Vista Chino debütalbuma. Korábban egy új dalt már mutattunk a csapattól, most itt van még egy. A Barcelonian egy nyugodtabb hangvételű jammelősebb darab, amely mögött megtaláljátok a korábban nyilvánosságra hozott Dargona Dragona című dalt és a lemez tracklistáját is.

Tovább

Vikernest és feleségét kiengedték az előzetesből

varg.jpg

A Burzum főnököt és 25 éves feleségét kiengedték az előzetesből. Mindezt két nappal azután, hogy a francia rendőrség terrorizmus és vérontás előkészületének vádjával letartóztatta őket. Így végül is úgy tűnik, hogy a hatóságok nézték be a dolgot és nem került újra a törvénnyel szembe Varg. 

Mint ismeretes, Varg 16 éves börtönbüntetését 2009-ben töltötte le, amit norvég templomok felgyújtásáért és a Mayhem-es zenésztárs, Euronymous megöléséért kapott.

Ez tényleg extrém volt!: 15. Obscene Extreme Fesztivál @ Trutnov, 2013.07.03-07.

ObIMG_0080.jpg

Természetesen idén sem úsztuk meg „balesetek” nélkül az Obscene Extreme fesztivált, ahogy tavaly sem. Szerencsére most nem került senki kórházba, viszont a kisbusz majdnem meghalt, élet és halál között küzdött a szerencsétlen.

Kedd - Az indulás

Szokásos találkahely, a szokásos arcokkal. Mindenki jókedvűen, kissé fáradtan a munka miatt, de már epekedve várjuk, hogy útnak induljunk. A kedd estét Rajkán terveztük eltölteni, ami sikerült is, egy kis késéssel. Tudniillik, ömlött a gázolaj az autóból, egy szétcsúszott csőnek köszönhetően…. Nem volt kellemes látvány, sőt a sofőrünknek anyagilag sem volt az.

Oké, érjünk Rajkára, ott majd kitaláljuk, hogy mi lesz. Mindez szép is lenne, de természetesen jött a második bökkenő odafelé, méghozzá az autópálya belső sávjában egy bal hátsó kerék szétrobbanás(!), ahogy az elő van írva. Mindenkit levert a víz, de túléltük, hiszen írom eme sorokat. Rajkára nagy nehezen megérkeztük, mit ad isten pálinka és sör társaságában töltjük az estét.

Tovább

P. Anselmo egy esetleges Pantera buliról

Phil-Anselmo.jpg

Időről-időre előszedik ezt a "reunion" témát, nemrég éppen Vinne Paul-t kérdezték a témában, aki azt nyilatkozta, hogy soha nem fog megtörténni. Most a legendás banda egykori énekesét, Phil Anselmot kérdezték az ügyben. A több, mint 22 perces interjúból néhány érdekesebb részt kiragadtunk.

Arra a kérdésre, ha lenne egyetlen koncert, azt hol tartanátok, Phil a következőket válaszolta: "Ez egy nagyon bonyolult kérdés, amiatt is, hogy Dimebag már nem él. Ez a legmeghatározóbb része a kérdésnek részemről is és a banda többi tagja részéről is. Kellene tehát találni egy megfelelő gitárost. Teljesen hipotetikus a kérdés, de ha egyből kéne rá válaszolnom, akkor azt mondanám, hogy ott, ahol minden elkezdődött. Tudom, hogy Pantera rajongók mindenhol vannak, és a kelet- vagy a nyugati part talán értetlenül állna a döntés előtt, de igen, mindenképpen Dallasban"

Várhatnak-e rajongók a közeljövőben kiadatlan felvételeket? "Őszintén a Pantera sosem volt az a zenekar, aki sok időt töltött volna demók rögzítésével. Ha jól volt, akkor felvettük, ha nem bizonyult jónak, akkor eldobtuk. Abban sem vagyok biztos, hogy van-e ilyen demó vagy ismeretlen dalunk valahol egyáltalán."

We're An American Band - szöveges Rob Zombie videó az új lemezről

robzombieband2013.jpg

Idén áprilisban jelent meg az amerikai rock legenda, Rob Zombie legújabb nagylemeze Venomous Rat Regeneration Vendor címmel, ami az USA-ban egészen jól is fogyott. Most egy szöveges videónk van a jó öreg Grand Funk Railroad klasszikus Rob Zombie-féle feldolgozáshoz. Poén, hogy az eredeti szövegben a blues gitáros Freddie King neve hangzik el, de ezt azért picit aktualizálták és a Kerry King-re alakították. A hajtás után a dal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum