RockStation

FEZEN 2013 3. nap - A narancs karszalagos nap

2013. augusztus 04. - sebiszabi

FEZEN2013_RS.jpg

Először olyan címet akartam adni a FEZEN befejező napjának, ami arra utal, hogy valami elképesztően meleg volt egész nap. Aztán időközben meggondoltam magam, de ennek jó oka van, erről később (nem, nincs köze semmiféle párteseményhez). Szóval a hőség már-már kibírhatatlan volt napközben, a városi hőmérő 38°C-ot mutatott és ugyan a kolesz, ahol laktam, egy kilencemeletes panel, szóval ott sem volt túlságosan barátságos a klíma, de nem igazán akartam elindulni az első programokra. Ami a Nagyszínpadot illeti fél öttől kezdett a Depresszió, igen nehéz feladat lehetett bemozdítani a közönséget.

Tovább

Egyszer volt?: Burndot - EP (2013)

Burndot.jpgEzt sokszor megírtam már, hogy szeretem, ha Én kapom a magyar feltörekvő zenekarok promo/demo anyagát, mert tényleg annyira széles betekintést nyerek ezzel a hazai színtérre, hogy az valami hihetetlen. Az elmúlt bő egy évben a totál gagyitól, (amiről írni sem tudtam) a mesébe illő elvarázsolásig jelen volt minden. Sokszor az a baj szerintem, hogy lenne egy jó téma, de az énekes totál lehúzza az egészet, vagy a rosszabb eset, amikor olyan vállalhatatlan anyagot küldenek nekünk egyesek, hogy vakarom a fejemet, mégis ez most mi? Azért csak, tessék bátran küldeni a bemutatkozó EP-ket, hátha meggyőztök, mint most a Burndot. Még is miért tudtak meggyőzni? Hajts tovább…

Tovább

A Lollapalooza Fesztiválon lépett fel a Nine Inch Nails

NINLoll.jpg

Szeptember 3-án hosszú idő után új lemezzel jelentkezik a Nine Inch Nails. A Hasitation Marks címre hallgató korong kiadása előtt pár nagyfesztiválos fellépést elvállalt a banda, köztük a Chicagoban rendezett Lollapalooza Fesztivál első hétvégéjét is. Ha valaki nagy barátja a zenekarnak, az most örülni fog, mert hajtás után pár nagyon jó minőségű koncertfelvétel következik. Még többet egyébként ITT találtok.

Tovább

Minotaur (The Wrath Of Poseidon) - Új Fleshgod Apocalypse szöveges videó

Fleshgod Labyrinth.jpg

Augusztus 16-án érkezik az olasz Fleshgod Apocalypse új lemeze Labyrinth címmel. A Nuclear Blast gondozásban megjelenő új albumról egy szöveges videót tudunk mutatni most, amely a  Minotaur (The Wrath Of Poseidon) című tételre készült, mögéje pedig odatettük a korábban már megosztott Elegy című tételt is.

Tovább

FEZEN 2013 2. nap - Felemás érzések

FEZEN2013_RS.jpg

A FEZEN második napjától egy kicsivel többet vártam. Mármint nem előzetesen. Az teljesen rendben volt. Dragonforce, Fear Factory és Ákos egy este a Nagyszínpadon a többi helyszínről nem is szólva. Nem is volt más dolgom a mai napra, minthogy szépen rápihenjek az estére és élvezzem a koncerteket. Na, a rápihenés részével nem is volt gond. Délután egy kis strandolás egy kis Deep Purple múzeum. Hogy a fürdőzést dél és három óra közé időzítettem, utólag nem tűnik okos dolognak, de akkor úgy gondoltam, hogy egy kis Nap nem árthat. De. A Nap győzött. Ezt késő délután már kezdtem érezni...

Tovább

A Gojira mindent visz!: Rock Beach Fesztival, 2.nap, 2013.07.27.

goj15.jpg

Ez egy kicsit rövid lesz, de szombaton igazából csak két zenekar érdekelt. Már a bevezetőben írtam, hogy Balatonszemes további lehetőségeket is kínál a fesztiválon kívül, így a nap egy részét egyéb programokkal töltöttem és csak késő du. mentem be a fesztiválra. A sátorban az Agregator (róluk lemaradtam) kezdett, majd az Óriás lépett fel, de az alternatív rockjuk annyira nem az én világom, inkább a nagyszínpad felé vettem az irányt. Ez persze nem azt jelenti, hogy rosszak, csak nem nekem való a zenéjük, inkább kerestem valami izgalmasabbat.

Tovább

Láva-folyam: Magma Rise - The Man In The Maze (2013)

magmarise_the man.jpgA Magma Rise nem mai történet, hiszen a zenekar 2009 nyarán alakult és a tagok egy részének korábbi közös zenei vonalát viszi tovább. A hajdani Mood romjaira épült zenekar a hazai és külföldi underground körökben is jól ismert, azt gondolom az egykori anyabanda tett is érte sokat, hogy ez így legyen. Abból az együttesből ma már csak Holdampf Gábor és Hegyi Kolos a Magma Rise tagja, bár 2012 januárjában, amikor Janó Mihály gitáros elhagyta az együttest, helyére Füleki Sándor került, aki Holdampffal és Hegyivel a Mood alapítója volt 1993-ban, így rövid időre a ¾ Mood újra együtt volt, de Füleki nem sokkal később szintén kiszállt a csapatból, őt Herczeg László váltotta, aki már addig is több koncerten segítette ki a bandát. Dobon továbbra is Bánfalvi Sándor (Neck Sprain, Ákos) gyomroz.

Tovább

Lemmy rosszulléte miatt hat dal után véget ért a Motörhead koncertje a Wacken Fesztiválon

Lemmy Kilmister.jpg

Az elmúlt hetekben viszonylag sűrűn adtunk hírt a Motörhead frontember, Lemmy egészségi állapotáról. Nos mi is, mint a legtöbben azt gondoltuk, hogy ha az augusztus 2-ai Wacken Fesztiválos fellépést vállalja a Motörhead, akkor itt már nagy bajok nincsenek. Sajnos vannak.

Tovább

Ma 50 éves James Hetfield a Metallica frontembere

James Hetfield.jpg

James Alan Hetfield 1963. augusztus 3-án látta meg a napvilágot a kaliforniai Downey-ban. Hetfield 9 éves korában vett először zongoraleckéket, majd később Dave nevű bátyja dobfelszerelésén próbált zenélgetni. Gitározni 14 évesen kezdett. Gyermekkorában kisebb zenekarokban játszott, mint a Leather Charm és az Obsession. 1981-ben a dán Lars Ulrich-al megalakította a Metallica nevű zenekart, a többi pedig, ahogy mondani szokták már történelem. A Metallica eddig kilenc stúdióalbuma több, mint 200 millió példányban kelt el, nevük pedig eggyé vált magával a heavy metállal, nagyban köszönhetően a ma 50 éves James Hetfieldnek is. Innen kívánunk Boldog Születésnapot! (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Balaton, nyár, metal. Mi kell még?: Rock Beach Fesztivál,1. nap, 2013.07.26.

0paradiselost2013_45.jpg

Új fesztivál gazdagítja a hazai kínálatot, ráadásul deklaráltan rock/metalfesztiválként pozícionálták magukat, ez az újonc a Rock Beach Fesztivál, Balatonszemesen. Meglehetősen bátor vállalkozás ma Magyarországon a nulláról fesztivált indítani, ráadásul a szervezők nem kispályáztak, 3 nap alatt 30 fellépő és olyan headliner csapatok, amelyek bármely fesztiválon húzónévként szerepelnének: Paradise Lost, Gojira, Overkill, Sabaton + a legkedveltebb hazai együttesek.

Ezen kívül Balatonszemes a fesztiválon kívül további szórakozási lehetőségeket is kínál, de a hőségben ezekből valószínűleg most a strand volt a legfontosabb. Én már csak az Overkill kedvéért is mentem volna, a többi csak hab a tortán.

Tovább

Mélyen - Deep Purple: Now What?! (2013)

deep_purple_now_what.jpgA rockzenében – és a vele kapcsolatos újságírói tevékenységben – az a legcsodálatosabb, hogy aktualitása nem vész el, csak átalakul. Hiába halogattam gondosan a világ egyik legnagyobb legendája legújabb fejezetének kritikáját, az élet más tálalásban újból elém pakolta az ügyet. 

Fiatal (talán 20-22 éves) barátommal a 62-es villamoson futottunk össze. Csillogott a szeme, ahogy újságolta: megvan jegye a FEZEN-re, s azzal együtt a vesézésünk szenvedő alanyát jelentő hard rock alapvetés produkciójára. Legnagyobb dolognak tartom a világon, ha egy huszonéves nem a Balaton Sound valamelyik sztár dj-nek pultja előtt csorgatja nyálát, hanem a (leginkább) hetvenes évek monumentális rock bandájának lecsekkolására vállal be utazást. Ez volt az oka, hogy nem osztottam meg vele alábbi tűnődésemet.

Tovább

FEZEN 2013 1. nap - A beindulás

FEZEN2013_RS.jpgA tegnapi nap után ma végre elstartolt a FEZEN mezőnye. Kialudtak a piros fények és minden színpadon teljes hangerővel és teljes erővel megindult a szombatig tartó rock és metal őrület. A mai beszámoló gerincét a nagyszínpados fellépők adják természetesen, de ezen kívül még történt pár dolog...

Tovább

Itt az új Trivium-lemez dallistája

Trivium-630x420.jpg

Alig két napja, hogy új dalt mutattunk a Trivium közelgő nagylemezéről. Mára az is kiderült, hogy a Vengeance Falls című lemez október 15-én lát napvilágot, a kiadó a Roadrunner lesz. Sőt megvannak a dalok címei is, melyek a következők: 1. Brave This Storm, 2. Vengeance Falls, 3. Strife, 4. No Way To Heal, 5. To Believe, 6. At The End Of This War, 7. Through Blood And Dirt And Bone, 8. Villainy Thrives, 9. Incineration: The Broken World, 10. Wake (The End Is Nigh)

Botrányosan jó volt az első hazai Lock Up koncert!

Lock Up.jpg

Végre ismét egy olyan bandát láttam, akiket ezelőtt még sose. Pedig lehet, hogy lehetőségem is lett volna rá, de valamiért nem jött össze eddig. Most megtört a jég, ráadásul az egyik kedvenc szórakozóhelyemen, a Dürer kertben őrültem meg a Lock Up grindcore dózisaira. Mondjuk azért elég para volt a koncert előtt nemegyszer felröppenő hír, hogy mégse lesz megtartva a buli. Szerencsére sikerült megoldani a problémát (nem nagyon fogyott az elővételes jegy), és ezen a szép júliusi estén végre itt volt a szupercsapat, a Lock Up. (A kép nem a helyszínen készült)

Tovább

A világ legnagyobb stadion produkciója érkezik Budapestre A Fallal

RogerWatersBudapest2011.jpg

Arról már bizonyára sokan hallottak, hogy a Fal jelenlegi, stadion verziója minden tekintetben a világ legnagyobb utazó produkciója. Ez vonatkozik a színpad és a díszletek méretére, de ugyanakkor az utazó stáb, a felszerelés, a technika és a szükséges gépek mennyiségére is. Néhány elképesztő adat az előadás építése kapcsán... (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Rákbeteg kisfiú játszhatta Phil Anselmoval a Pantera Walk című klasszikusát

0down213_123.jpg

Peyton Arens még nagyon fiatal sajnos mégis rákbetegségben szenved. Mivel óriási Pantera rajongó a Make-A-Wish Alapítvány levetővé tette neki, hogy az éppen turnén lévő Phil Anselmo-val az oklahomai Tulsaban, koncerten nyomja el a Pantera Walk című klasszikusát. Annyit elárulunk, hogy jól tolja a gyerek :-) Ja, és riszpekt Anselmonak. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Amon Amarth és Motörhead? Igen!: Amon Amarth - Deceiver Of The Gods (2013)

Amon-Amarth-Deciever-of-the-Gods-620x623.jpgA svéd „melodic death metal” egyik alapzenekara új lemezzel jelentkezett, sorban a kilencedikkel. Természetesen az Amon Amarth új hangzója mellett mi sem mehettünk el szó nélkül, úgyhogy felvettem szépen a bőr csuklószorítómat, megnövesztettem gyorsan a hajam, harci öltözetet öltöttem, és nekiveselkedtem a lemeznek. A szakállam szerencsére egyébként is megvolt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum