RockStation

Nézd a Bloodstock Fesztivált élőben!

2013. augusztus 11. - sunthatneversets

Ezen a héten rendezik Angliában a Bloodstock Festivalt, melyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is élőben lehet követni, akár itt nálunk is. Katt a playre.


Live Stream - Bloodstock Festival 2013 by BloodstockFestival

Flyer Bloodstock.jpg

Teljes koncertek a Bloodstock Festivalról

Bloodstock-2013.gif

Ezen a hétvégén rendezik az angliai Walton-On-Trent-ben a Bloodstock Festivalt. Ha valaki figyelmesen nézett minket a napokban még az élő közvetítést is megtekintheti nálunk. Most viszont visszatekintés gyanánt a pénteki és szombati napról itt van pár koncert a fotelrockereknek vagy simán csak azoknak akik szeretik a jó metálzenét. Hajtás után Voivod, Municipal Waste, Firewind, Dark Funeral, 3 Inches Of Blood és Lamb Of God koncertek teljes egészben.

Tovább

Itt az első kislemez a Ministry utolsó albumáról

al_jourgensen.png

The Beer To Eternity címmel szeptember 6-án jelenik meg a Ministry állítólag utolsó lemeze, amiből már volt egypár, de Al Jourgensen főnök szerint ez most tényleg az utolsó lesz. Az albumról most az utolsó dalok egyikét tudjuk megmutatni nektek. A Permawar című tétel állítólag az utolsó dalok egyike volt, melyet Jourgensen Mike Scaccia (aki a lemezfelvételek után sajnálatos módon három nappal a Rigor Mortis nevű bandája koncertjén összeesett és meghalt szívinfarktusban) gitárossal felvett a stúdióban.

TOP10 RIP - A legjobb már nem létező bandák

TOP10RIP.png

Az előző TOP 10-es összeállításoknál is voltak olvasói ellenvélemények, ez így helyes. Most viszont olyan zenekarokat szedtünk listába, akik már megszűntek, feloszlottak stb. de létezésük komoly hatással volt a rock- és metálzenei életre, vagy csak egyszerűen ránk. Ennél fogva, valószínűleg maradtak ki olyan nevek a listából, melyek a kedves Olvasóban azonnali felindulást váltanak ki. Kérlek, ez esetben ne habozzatok jól meg is mondani ezt nekünk. Az új TOP 10-es lista tehát a hajtás után, múltidézés START!

Tovább

Never, Never - Itt az új Korn dal jó minőségben is

KOrn 2013.jpg

A múltkor egy rádiós ripet tudtunk mutatni az új Korn album, a The Paradigm Shift elős daláról, mely a Never, Never címet kapta. Tegnap este a csapat FB oldalán debütált az új single, melyet ti is meghallgathattok. Nos a hangzás természetesen jobb, kár, hogy a dal a hangzás minőségével egyenes arányban sajnos már nem. De, hát ez van.

VHK, ETA és Jello Biafra a Fekete Zaj Fesztiválon

jello_biafra.jpg

Jövő hét végén, az augusztus 20-ai négy napos ünnep alatt zajlik a Dürer Kertben az idei Fekete Zaj Fesztivál. A rendezvény négy játszóhelyén a német Atari Teenage Riot és az angol Andy Cairns mellett a Vágtázó Halottkémek is játszik és még 60 zenekar, valamint megtekinthetjük a Freak Fusion Cabaret vándorcirkuszokat idéző, sötét humorral fűszerezett varieté műsorát is. A háromnapos fesztivál ráadás bulijára az A38-on kerül sor augusztus 19-én, ahol Jello Biafra előtt a '80-as évek betiltott hazai punk legendája, az ETA is játszik.

Tovább

Jövő héten NOFX a Budapest Parkban

nofx38070.jpg

Jövő csütörtökön, tehát augusztus 15-én a Budapest Parkba látogat a NOFX. A veterán kaliforniai punk zenekar, a nyolcvanas és kilencvenes években felnőtt punk generáció ízlését, életérzését, illetve világlátását meghatározó, máig hiperaktív, elnyűhetetlen banda. Pontosan húsz éve vannak a pályán, ezalatt tizenkét stúdióalbumuk jelent meg, munkáikból milliókat adtak el, zenéjük dallamos, felszabadult, de keményen odaszól minden képmutató és merev nyárspolgári konvenciónak.

Tovább

Our World, It Rumbles Tonight - Új Satyricon-dal

Satyricon2013.jpg

Azt már régebb óta tudjuk, hogy december 4-én újra Budapesten koncertezik a norvég Satyricon. A csapat szeptember 9-én új albummal jelentkezik, mely szimplán csak a zenekar nevét viseli. Az új albumról már az első dalt is nyilvánosságra hozta a kultikus brigád. Az Our World, It Rumbles Tonight hajtás után csekkolható.

Tovább

Szeptemberben itt az új The Gathering-album

THe Gathering 2013.png

Afterwords címmel valamikor szeptemberben érkezik a holland The Gathering új albuma, melyen szerepel majd a 2012-ben kiadott Afterlights EP három dala is. Ezek mellet az anyagon három új dal is helyet kapott, valamint a Disclosure album két dalának remake-je valamint egy feldolgozás is hallható lesz rajta. Hogy ezek után ez mennyire nevezhető új stúdióalbumnak nem tudjuk, de biztosan meghallgatjuk majd. Dallista hajtás után.

Tovább

Újra színpadon a Rage Against The Machine

Rage-Against-the-Machine.jpg

A Rage Against The Machine háza tájáról az utóbbi időben csupa olyan hírt tudtunk közölni, amely mind arra utalt, hogy igazából a zenekar nem tervez semmilyen számottevő aktivitást a közeljövőben, lemezkiadásról pedig szó sem lehet. Ezek után némileg váratlan a hír, hogy az L.A. Rising Festival facebook oldala szerint a jövő évi rendezvényen fellép a Rage Against The Machine is. Annak tükrében pedig különösen váratlan, hogy Tom Morello gitáros nemrégiben azt nyilatkozta, hogy koránt sem biztos, hogy az együttes a jövőben bármikor színpadra lép.

MetalWar Fest 2013 – A Demonlord írta a fesztivál nemzetközi himnuszát

Flyer Metalwar.jpg

A július óta öt fővel zúzó Demonlord írta meg az ingyenes szeptemberi MetalWar Fest angol nyelvű himnuszát, amely szimplán csak a Metal War címet kapta. Jurásek Balázs énekes így kommentálta a klipet: „Amikor tavaly volt róla szó, hogy megrendezésre kerül a fesztivál, már akkor felötlött bennem, hogy kéne írni egy ilyen dalt. Mert hát a MetalWar elnevezés igazán kiált egy jó kis menetelős nóta után! Aztán az előző évben – külső okok miatt – sajnos elmaradt a feszt, úgyhogy az ötlet is lekerült a napirendről. Aztán egyik este beugrott megint, hogy meg kéne valósítani, úgyhogy mozgósítottuk magunkat; a dal állati gyorsan összeállt, nem egy progresszív darabról van szó, ugye... A dalszöveggel sem volt gond, hiszen elképzelésem szerint szerettem volna jónéhány fellépő zenekar nevét is beleírni a versszakokba. Persze akkor még nem lehetett minden bandáról tudni, meg nyilván azok kerültek be, akiknek azért angol nevük van – kizárólag a hangzásuk miatt.

Tovább

Addicted To Pain - Új Alter Bridge-dal

Alter Bridge 2013.jpg

Attól már korábban beszámoltunk, hogy október 8-án Fortress címmel érkezik az Alter Bridge új albuma. A Slash mellől is ismert Myles Kennedy és Mark Tremonti által vezetett banda az album felvezetéseként közzétette az első új dalt az albumról. Az Addicted To Pain hajtás után csekkolható. Annyit elöljáróban elmondhatunk, hogy aki eddig szerette a zenekart az ezek után is fogja.

Tovább

Így üt Gene Hoglan a Testament dobosa

Gene Hoglan.jpg

Gene "Atomic-clock" Hoglan kétségtelenül napjaink egyik legjobb és leginkább foglalkoztatott dobosa. Megfordult ő olyan zenekarokban, mint a Dark Angel, a Srtapping Young Led, a Fear Factory, vagy a Death, dobol a Dethklok-ban és most leginkább a Testamentben. Hajtás után egy dob-kamera felvételt láthattok tőle, ahogy a D.N.R és a Rise Up című Testament-dalokat dobolja. Jó keze van, na! 

Tovább

Idén augusztusban is Rockfeszt Nagyudvarnokon!

Flyer Rockfest_1.jpg

Konflikt, Pokolgép, War Is Ours, RAF-II, Rómeó Vérzik, Tankcsapda, Depresszió, Ganxsta… Profilváltásról szó sincs részünkről; nem háborús tudósítás kulcsszavait rejti e felsorolás, hanem a VIII. Nagyudvarnoki (dunaszerdahelyi) Rockfeszt fellépői közül említettünk meg néhányat. Nagyon is békés eseményről van szó: magyarországi, felvidéki és szlovák nemzetiségű zenekarok seregszemléjéről, ahol ezek rajongói két buli között óriási egyetértésben sörözgetnek együtt, vagy éppen majszolják a helyi nevezetességet: a cigánypecsenyéből készült hamburgert. Minderre  augusztus 16-án és 17-én (azaz a magyarországi „hosszú hétvégén”) kerülhet sör (vagyis sor).

Tovább

A koránérő gyermek - egy fesztivál margójára

dp3.jpg

Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg a fesztivált és a műsorfüzet első oldalán olvasva a Kovács Tóni köszöntőjét és a négy nap élményei néhány gondolat megosztására késztetett.  A köszöntő első része arról szól, hogy a korábbi évek „útkeresései” után rá kell jönniük a szervezőknek, hogy a FEZEN igenis egy ízig-vérig rock/metal fesztivál. Talán a 17 év kicsit soknak tűnik, de figyelembe véve, hogy honnan indultak, ez az evolúciós folyamat teljesen érthető és szépen nyomon is követhető. Nem volt elvárható, hogy a kezdeti komolyzenei koncertek után pár évvel már a Fear Factory dübörögjön.

Tovább

Skorpió újrakiadások

uj-skorpio-front.jpg

1979 tavaszán a rendkívül sikeres Skorpió feloszlott. A magára hagyott Frenreisz Károly nem maradt tétlen, és a Generál volt gitárosával, Tátrai Tiborral, valamint a Korálból kivált Papp Tamással létrehozta az Új Skorpiót. Az új trió egy zeneileg frissebb, feszesebb irányvonalat képviselt elődjénél. A kor szelleméhez alkalmazkodott, rockosabb felfogású dalaikból azonban nem hiányzott a dallamosság. A közönség hamar elfogadta az Új Skorpiót, és nem csak hazánkban, hanem a környező országokban is igen népszerű volt a zenekar. A Skorpió ebben a felállásban 1983-ig működött. Ezalatt egy kislemezük, és két albumuk jelenhetett meg.

Tovább

TORN FROM EARTH: turné, videó, új lemez

Torn From Earth 2013.jpg

A budapesti sludge zenekar idei második körútja ma (aug. 8.) veszi kezdetét a fővárosi Showbarlangban. A turné érinteni fogja többek között Ukrajnát és Oroszországot is. De a hazai metálosok számára a legfontosabb, hogy a soroksári úti buli becsületkasszás, tehát nincsen fix belépti díj. A TFE-n kívül még négy remek zenekar koncertjét lehet megtekinteni, név szerint:
WORTHLESS - sludgeos, post metal duo (gitár + dob) Debrecen környékéről
VOX - viszonylag friss, budapesti punk formáció (a hangszereket CSAJOK szólaltatják meg!)
METHADONE SKIES - pszichedelikus stoner zenekar, Temesvárról
theMOLNÁR’z - 10 perc rémálom....

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum