RockStation

17 Crimes - Új AFI-videó

2013. augusztus 18. - sunthatneversets

afiv.jpg

Ahogy azt már többször jeleztük, október 22-én érkezik az AFI új nagylemeze Burials címmel. Új dalokat, sőt egy új videót is mutattunk már, most pedig hajtás után megnézhető az újabb videó, mely ezúttal a 17 Crimes című dalhoz készült.

Tovább

„...legyen egy olyan kis terünk, amelyben a punk újra az ellenállásról szól” – interjú Briannel, a Catharsis énekesével

0catharsis2013_02.jpg

A Catharsis az 1990-es évek hardcore / punk színterének egyik meghatározó zenekara volt. Ebben egyértelműen közrejátszott a dalszövegeikben megfogalmazott radikális világnézet is. Ez nyilván sokaknál csapta és csapja ki ma is a biztosítékot, ám jelentőségüket és hitelességüket az sem vitathatja el tőlük, aki történetesen nem ért egyet az üzenetükkel. A csapat idén, több mint tíz évnyi hallgatás után, visszatért. Most viszont már egy alaposan átalakult színtérnek kell megmutatnia – zeneileg és mondanivalóban, hozzáállásban egyaránt –, milyen is az irányzat eredeti, zsigeri dühe. Európának a nyáron adtak ízelítőt mindebből egy viszonylag rövid turné keretében, amelyből Magyarország sem maradhatott ki. A budapesti koncert előtt beszélgettünk az énekes-frontember Briannel, a banda szellemi vezérével.

Tovább

Feloszlott a God Forbid!

godforbid-band.jpg

Tegnap Doc Coyle gitáros bejelentette kilépését a God Forbid-ből, amit a csapaton szervezetlenséggel indokolt, valamint azzal, hogy már 32 éves, de még mindig nincs hol laknia, rengeteg a tartozása, így ezen az életformán muszáj változtatnia. Az utóbbi évek turnés tapasztalatai alapján viszont ő már képtelen volt együtt tartani a bandát.

A bejelentést követően nem sokkal nem sokkal Byron Davis énekes és Corey Pierce dobos már a dallamos metalcore vonulattal feltűnt csapat feloszlásáról adott hírt. A God Forbid hatodik egyben utolsó albuma tavaly márciusban Equlibrium címmel, jelent meg. Nagy kár értük.

Tovább

Hail To The King - Új Avenged Sevenfold-videó

avenged.jpg

Másfél hét és megjelenik az Avenged Sevenfold új albuma. A Hail To The King címet kapott albumra némileg hard rockosabb hangzást ígért a csapat, amit egyelőre úgy néz ki tényleg nem viccnek szántak. Az új lemez címadó dalához minden esetre most zsírúj videónk van, ami hajtás után tekinthető meg.

Tovább

TOP10 egylemezes bandák

top10oaw.jpgA múlt heti listánk szerencsére jól megmozgatott Benneteket, valószínűleg a témaválasztás is sokat számított, így arra gondoltunk, hogy még egyet csavarunk egyet a sztorin, és megpróbáljuk még keményebb fába vágni a fejszénket. Egy tízes listába szedtünk össze azokat a legemlékezetesebb zenekarokat, akik mindössze egyetlen nagylemezt adtak ki történetük során. Hogy aztán az adott banda miért állt bele a földbe ezek után, az nagyon is változó, de a listán szereplő valamennyi alakulat nyomot hagyott bennünk. A hajtás után tehát a lista, odalent a kommentekben és a Facebook-on pedig várjuk azokat, akiket szerintetek kihagytunk.

Tovább

Jubileumi válogatás lemezzel érkezik a Paradise Lost

paradiselost2012band_638.jpg

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a gótikus metál alapvetés, az angol Paradise Lost. Ez alkalomból egy különleges kiadvánnyal kedveskednek a rajongóknak, amit október 21-től lehet beszerezni. A Tragic Illusion 25 (The Rarities) címmel megjelenő album egy válogatáslemez, melyen a korábbi dalok különleges felvételei szerepelnek. Ezen kívül egy új nóta is helyet kapott a lemezen, a Loneliness Remains. A szép évforduló kapcsán pedig egy európai turnéba is belekezdenek, ahol a Lacuna Coil és a Katatonia támogatják a mestereket.

A hajtás után egy nagyon szép albumborítónk van, amit az a perzsa dizájner Valnoir tervezett, aki korábban a Orphaned Land, a Morbid Angel és még egy rakat zenekarokkal dolgozott együtt. 

Tovább

A hardcore Gepetto-ja : Interjú Frank Novinec-el a Hatebreed gitárosával

0riport_hatebreed2013_05.jpg

Az idei év mindenféleképpen jól alakul, alakult eddig. Voltunk jó pár nagyon király koncerten, és ahogy elnézem, még lesz is jó pár, amire menni kell. Mikor megláttam, hogy lesz Hatebreed a parkban egyből arra gondoltam, hogy egy Jasta interjú eléggé király dolog lenne. Meg is kaptuk a lehetőséget, ám mégsem Jamey-vel készítettünk interjút, mivel ő éppen akkor pancsolt, így helyette Frank Novinec válaszolt a kérdéseimre a forró hétfői délután.

Lassan a turné felénél jártok. Milyenek voltak az eddigi bulik?
Frank: Várj, várj, figyelj már ez a Turbonegro-tól az All My friends Are Dead, imádom ezt a számot. Igazából jók voltak a bulik. Igyekszünk a maximumot nyújtani, és kihozni tényleg mindent magunkból, de a mai bulit is nagyon vártuk már!

Tovább

Új lemezen dolgozik az Accept

accept01.jpg

A múlt héten véget ért Bloodstock fesztiválon kapták mikrofonvégre Wolf Hoffmannt, az Accept gitárosát néhány kérdésre, aki elmondta, hogy a banda már egy új lemezen dolgozik, amit a jövő évben terveznek kiadni. A dalok írása már folyamatban van, de stúdiózni még nem kezdtek el. Ezzel legelőbb télen, vagy a következő év elején tudnak foglalkozni. Annyit ígért, hogy az új lemez is olyan kemény lesz, mint a korábbiak.

Előző lemezük, a Stalingrad amerikai 200-as listán a 81. helyig jutott az első héten 5400 eladott példánnyal.

A majdnem igaz történet : Stoneblade - True Stories (2013)

Stobeblade Crew.jpgMagyar zenekarok figyelem! Itt az idő, hogy küldjetek hanganyagot, videót, olvasnivalót, hogy írhassunk rólatok. Tessék lenyűgözni minket, megmutatni, hogy mit is tudtok, milyen az a magyarvirtus! Torzítsátok a gitárt, vagy éppen ne, ordítsatok, vagy hörögjetek gyomorból. Jöhet magyarul, németül, angolul csak szedjétek le a fejemet, kapjatok le a lábamról, hogy azt se tudjam, hol vagyok, és mégis mi van? Sok tehetséges zenekar van, kis hazánkban meg kell mutatni a világnak, hogy tudunk világszínvonalat is ütni, még úgy is, hogy csak a kis sámlin ülve gitározunk. Itt van például a Veszprémi, négytagú Stoneblade zenekar. Nem totojáztak, elküldték nekünk az anyagukat! Szerintünk mit hoztak ki a srácok magukból? Hajtás után kiderül.

Tovább

LA KISS

lakisslogo.jpg

Az Arena Football League (AFL), a tengerentúl legnépszerűbb játékának teremfoci változatában bajnokságában öt éve nincs az egyik legnagyobb piacot ígérő amerikai városnak, Los Angeles-nek csapata. Ezen kívánt változtatni néhány úriember, köztük a rocklegenda, a KISS együttes tagjai Gene Simmons vezetésével. A hétvégén nagy és látványos műsor keretében mutatkozik be az új franchise, ami az LA Kiss nevet fogja viselni a következő szezonban. Az AFL minden évben a nagypályás foci, az NFL nagydöntője, a SuperBowl után kezdődik és a következő szezon kezdetéig, augusztus végéig tart. 

Készül az Ektomorf új lemeze!

ektomorf2013.jpg

Farkas Zotya, és csapata soha nem pihen! Ha éppenséggel nem stúdiót - próbatermet építenek, akkor vagy koncerteznek, vagy a dühüket ordítják bele a nagy világba. Azaz készül az Ektomorf új lemeze! Pedig nem is olyan régen, pontosan egy éve jelent meg a Black Flag, amiről nálunk is olvashattál. Hajtás után, egy kis stúdiós videóbejegyzést nézhetsz meg. Hajrá!

Tovább

Ismét jótékonysági tanszergyűjtés a Zöld Pardonban

zp_tanszer.jpg

A tavalyi nagy siker után idén is elindította jótékonysági tanszergyűjtési akcióját a Zöld Pardon. A 15 éves budapesti szabadtéri szórakozóhely és az augusztus 25-ig fellépő művészek arra kérik a rajongókat, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotú iskolaszereket, amelyeket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló családok kapnak meg. 

Tovább

A sivatagi bolygó: Urania @ R33 Klub, 2013.08.09.

urania3.jpg

Szóval, akkor stonerkedjünk egy adagot. Erről szólt ez a péntek. Összejön egy kisebb közösség, és meghallgatjuk egymás produkcióját, lefikázzuk a másikat, vagy éppen az egekig emeljük őket, vagy semlegesen beletojunk az egészbe. Illetve arról, hogy a negyven fokos meleget igazi sivatagi hőséggel tüntessük el. Az R33 nekem mindig egy érdekes helyszín. Van valami varázsa, de közben utálom is. Tudod ez egy ilyen teljesen vegyes érzésekből összefont szőnyeghez hasonlítható. Bent mindig iszonyat meleg van, amit télen szeretünk, de ilyenkor, amikor kint is megrohadsz, akkor annyira nem hangulatos bemenni a még melegebb terembe. Na, de akkor csapjunk bele, hiszen a zenekarokért jöttem, nem pedig azért, hogy a helyről magyarázzak feleslegesen.

Tovább

Nem unalmas, csak metál: Newsted - Heavy Metal Music (2013)

newstedhmmusic2.jpgHosszú, kényszerű szünet után nem akárki tért vissza a színpadra Jason Newsted személyében, az ex-Flotsam and Jetsam, Metallica, Voivod és Ozzy basszugitáros végre nem a festészettel tölti az idejét, hanem saját zenekarral és lemezzel jelentkezett. Néhány hónapja futótűzként terjedt a hír a neten, hogy Newsted készül valamire, idővel kiderült, hogy saját csapattal, amelynek tagjai Jasonon kívül Jesus Mendez Jr. dobos és Jessie Farnsworth gitáros. A zenekar januárban négyszámos EP-t adott ki Metal címmel és a közönség részéről a jó fogadtatást jelzi, hogy rövid idő alatt elfogyott a neten rendelhető cd kiadás. A formáció kiegészült Mike Mushok gitárossal és most itt van a nagylemez a Heavy Metal Music.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum