RockStation

Kanos Geri és a levitáló bukszák - NOFX @ Budapest Park 2013

...avagy egy nagyon punk koncert kálváriája

2013. augusztus 25. - Nemesúr

nofx_cut.jpg

Túl vagyok egy kurvajó kis punkzenekar stand-up comedyvel egybemixelt koncertjén, egy debreceni „déli” ska bulin, egy bukszányi „megkönnyebbülésen”, és egy mindezekből eredő családi perpatvaron. Ízig-vérig punk volt a mai koncert, mondhatjuk így is, és ez sajnos nem jelent feltétlen jót. Számomra biztos nem. Következzék keserédes beszámoló az egyébként remekelő NOFX bulijáról.

Tovább

Egy metál-birodalom születése – Ma 25 éves a Metallica … and Justice for All című klasszikusa

Metallica Justice.jpg1986. szeptember 27-én a Metallica sorsa fordulhatott volna még annál is tragikusabbra, mint amilyen tragédia már önmagában az volt, hogy a svédországi Solnaból Koppenhágába vezető úton a turnébuszt vezető sofőr elveszítette uralmát a jármű felett és a busz belefordult az útszéli árokba. A banda basszusgitárosa Cliff Burton kizuhant az ablakon és a busz alá szorult. A metálvilág az egyik legtehetségesebb és legszebb jövő előtt álló basszusgitárosát veszítette el.

Az összetört zenekar, három nagylemezzel, (Kill’Em All, Ride The Lightning, Master Of Puppets) a háta mögött a feloszlás szélére került, de végül a folytatás mellett döntöttek és rengeteg meghallgatást követően végül a Flotsam and Jetsam soraiból ismert Jason Newstedre esett a választás, már ami a basszusgitárosi poszt betöltését illeti. A stabilizálódó felállás első közös kiadványa a Garage Days Re-Revisited című 5 dalos feldolgozás EP lett, azért is mert a következő nagylemez dalírási feladatait felfüggesztették James Hetfield kéztörése miatt.

Tovább

Élet a Yellow Spots után - GUTTING REVUE interjujj @ FEZEN 2013

gutting_revue_1.jpg

Az égalja 35 fokos, a házmester olyan 7, fortyog a művér, porzik a lép a FEZEN hivatalosan 2., gyakorlatilag 3. napjának délutánján, ahol is egy szórakoztatóan agyrozzant zenekarral volt módom leülni egy ismeretlen nedvektől száradó asztalkához, hogy ugyan, mutassák meg magukat újra a nagyérdemtelennek: Nektek. Mondjuk, nagyon nem kell elölről kezdeniük: a Gutting Revue összetételét tekintve nem más, mint a „régi”, vagyis a 2012-es fesztiválszezon óta megesett tagcserék előtti Yellow Spots, (a mostaniban amúgy csak Schleki, a dobos-bandavezér az eredeti tag). De miért kezd új útba egy egész zenekar, új néven, új felállással, „komolyabb” számokkal? Szifon valóban elmebeteg-e? Van-e élet a pina után, s a pinán innen? …
Vigyázat! A kérdésekre állítólag válaszokat kapunk… De még milyeneket.

Tovább

Fates Warning: Végre itt az új lemez és a budapesti koncert

fates_warning.jpg

Lassan tíz éve várja a Fates Warning rajongótábora, hogy az egyik leghíresebb progresszív metal zenekar új albumot adjon ki. A találgatásoknak és a várakozásnak most vége szakad: az amerikaiak áprilisban stúdióba vonultak, és szeptember 30-án végre a boltokba kerül a Darkness In A Different Light című új lemez, melyhez lemezbemutató turné is kapcsolódik. A műfaj úttörő munkásságú, idén 30 éves csapata október 16-án Budapestre is visszatér, ahol ismét az A38 Hajón játszik majd.

Tovább

20 év, 7 nagylemez, több mint 1000 koncert és 10 millió sör után feloszlott a Clawfinger

Clawfinger.jpg

Újabb csapat dobta be a törülközőt, miután a Clawfinger egy vicces facebook üzenetben tudatta a rajongókkal 20 év, 7 nagylemez, több mint 1000 koncert és 10 millió elfogyasztott sör után itt a vége. Persze azt mondják, hogy soha nem mondd hogy soha, de most itt az ideje horgászni és pihenni. Mi azért sajnáljuk.

Tovább

Hírek az Ektomorf házatájáról

ektomorf2013.jpg

Mint azt már tudjátok Farkas Zotya, és csapata az Ektomorf nem pihennek egy percet sem! Éppen legújabb stúdióalbumukat rögzítik Zoliék otthoni stúdiójában. A producer nem más, mint a Tue Madsen, akivel a zenekar már több ízben is dolgozott együtt legutóbb a tavaly megjelent Black Flag lemezen, ami eléggé nagy sikert aratott a zenekar rajongói köreiben. Mondhatjuk, hogy a srácok azzal az albummal elkezdtek visszatalálni saját magukhoz, és most egy még súlyosabb, még gyilkosabb albummal jelentkeznek majd a híresztelések szerint. Ha tovább hajtotok láthatjátok a stúdiós videóbejegyzéseiket. Jó szórakozást!

Tovább

TOP 15 Monumentális dal

monuments.jpg

Még egy kicsit beljebb kalandozunk a szubjektív témákban, most egy olyan kategóriát sikerült megalkotni saját magunknak, ahol esély sincsen a végtelen és egyetemleges igazságot meglelni. A célunk a lista összeállításával az volt, hogy egy olyan kollekciót állítsunk össze, mely dalok igazán hosszan építkezve, nagy ívet leírva érjenek el a csúcspontra, monumentális és lehetőleg ólomnehéz szerkezettel, ami valóban nyomot hagy, megragad és nem enged el. Tudjuk, hogy a listát nagyon hosszan lehetne folytatni - bele sem fértünk a szokásos 10-es leosztásba - , mi magunk is egyenként tízes-húszas listákat tudnák bedobni. Fáj a szívem, hogy nem került be egy Dream Theater, egy Cult Of Luna, de valahol határt kellett szabni, de ez rátok nem vonatkozik! Kérlek, ahogy korábban is, mondjátok el, hogy mi a Ti kedvencetek a témában a szokásos fórumokon. Sziklák cipelésére felkészülni, a többi a hajtás után.

Tovább

Metálgyász: Elhunyt Joey LaCaze az Eyehategod dobosa

Joe lacaze.jpg

Újabb tragikus hír. Tegnap éjjel eddig tisztázatlan körülmények között (a wikipedia szerint heroin túladagolás következtében) elhunyt Joey LaCaze az new orleans-i sludge legenda az Eyehategod dobosa. A csapat most készül új albumra, amin 15 dal szerepel majd, ahogy a nekünk adott interjúban is elmondta a kicsit szétcsúszott csapat. Nyugodjék Békében!

Tovább

Randy Blythe valóban szabad?

Randy.jpgEmlékeztek? Nem is olyan régen a Lamb Of God frontembere Randy Blythe keserves procedurán ment keresztül Prágában, amikor is azzal gyanúsították, hogy ő a felelős, egy a színpadról leesett/lelökött/leugró (ne menjünk bele) fiú haláláért. Rengeteget cikkeztünk az esetről, de persze nem csak, mi hanem az egész média óriási vízművéből ez az ügy folyt. Aztán a hosszas megpróbáltatások után a Prágai bíróság is úgy ítélt, hogy Randy ártatlan, és mint tudjuk azóta már újra a báránykák élére állt, és ezerrel zúzák az emberek össze a csontjaikat a bulijaik alatt. Most kicsit felidézzük a dolgokat egy videóval, ellenben ezt a videót nem valami rajongó, vagy a média alkotta. Nem, nem... Ez a rövid film Randy műve. Hajtás után meg is nézhetitek!

Tovább

Ma este last minute hardcore buli a Showbarlangban

Last Hope.jpg

A Phoenix Music last minute szervezésének köszönhetően megint a hazai hardcore rajongók járnak jól, ugyanis augusztus 24-én Budapestre látogat Kelet-Európa egyik legismertebb hardcore zenekara, a bolgár Last Hope. A tavaly More Than Ever címmel új albumot megjelentető banda koncertjét természetesen hazai csapatok vezetik fel a ShowBarlang színpadán. Itt lesz a Last Charge, a Nadir és a Heavy Eyes is. A koncertek 8-kor kezdődnek a beugró egy ezres. További információk ITT.

Tovább

Linkin Park játék érkezik a Facebook-ra

LPrechargeImage.jpg

Szeptember 12-én érkezik a Linkin Park új projektje, ami egy ingyenes játék lesz a Facebook-on, a LP Recharge. Ezzel együtt egy új dal is bedobtak, az A Light That Never Comes-t, ami a játék egyik betétdala lesz. A nóta különlegessége, hogy Steve Aoki-val, az elektronikus zenében inkább ismert zenésszel együttműködve készült el. A játék oldalán regisztráció után megszerezhető az új dal (ból egy 43 másodperces részlet) mp3-ban.

A játék sztorija szerint a Föld természeti erőforrásait egy elit csoport birtokolja és a játékosnak, mint főhősnek a feladata, hogy visszaállítsa az egyensúly és ezzel megmentse a bolygót. A játékhoz a srácok az arcukat is adták. A hajtás után egy rövidke sample-t találtok az új dal rögzítése közbeni munkákról.

Tovább

Új albumon dolgozik az Armored Saint

Armored Saint band(1).jpg

Az Armored Saint legutolsó albuma még 2010-ben jött ki La Raza címmel, igaz erre 10 évet vártak a rajongók, most úgy néz ki csak négyet kell, hiszen ha hihetünk Joey Vera basszernak, márpedig miért ne hihetnénk, akkor jövő ősszel új albumot ad ki a csapat, hiszen öt dal teljesen, hat pedig nagyjából összeállt a Metal Blade gondozásában megjelenő lemezre. A dalokat Joey Vera és John Bush írták. A csapat a napokban egy jótékonysági fellépésen vett részt, hajtás után innen egy felvétel. 

Tovább

Ördögi és bátor: Vida Rock Band - Gyáva angyal (2013)

Vida Rock Band Gyáva Angyal.jpgBírom, amikor a rock-nagyvilág történetei kicsiben leképeződnek nálunk. A Queensryche, vagy sokkal inkább a Stratovarius szakítás-története tükröződik a Lord együttes és Vida Ferenc basszus-gitáros ellentétjében. Persze, köpködés-késelés nem volt, a mi fiaink szerencsére kulturáltabban intézik a dolgokat, mint a „nagyok”. A történet csupán olyan szempontból helytálló, hogy adva van egy (állítólag) nehéz természetű vezéregyéniség, akit a közakarat kiparancsol a saját maga által alapított zenekarból.

Vida Ferenc számára pillanatra sem állt meg az élet; az Orfeus zenekarral fuzionálva megalkotta a saját vezetéknevével fémjelzett rock bandjét. Az első cd nótái a történtek feldolgozását tükrözték vissza, a közelmúlt felé sandítva. Jó példája mindennek az Acélglória címet viselő szerzemény.

Tovább

Tankcsapdát énekel a Budapest Voices kórus

budapestvoices.jpg

Magyarországon eddig egyedülálló könnyűzenei produkció állt össze az elmúlt hónapokban. A Budapest Voices nevű, 12 tagú énekegyüttes egy ütőhangszeressel kiegészülve mai magyar underground slágereket ad elő. A kórus első dala, amit a nyilvánosság elé tár, a Tankcsapdától az Adjon az ég.

Tovább

Skorpi-jó! – Skorpió 40 éves jubileum, Budapest, Tabán @ 2013. augusztus 19

Skorpió.jpg

Három bűnöm van: kettő bocsánatos, a harmadik nem. Reménykedem: a bocsánatos kategóriába tartozik, hogy a jubiláló Skorpióra koncentráltunk, őrájuk érkeztünk, és – két napos Rockfesztezés után – nem tekintettük meg a többi zenekart. Gyaníthatóan megbocsájthatatlan lesz viszont a környezetvédők részéről, hogy pokolba kívántam a hallgatóságnak fenntartott terület közepén terebélyesedő fákat. Óriási kreatív energiákat kellett mozgósítani az olyan szabad helyek megtalálásához, ahonnan még látni is lehetett valamicskét. El kéne dönteni: rendezvény-helyszínt, avagy közparkot akarunk-e a hajdani Tabán városrész helyén virító domboldalon.

Tovább

Death By Metal Festival: Kataklysm, Fleshgod Apocalypse a Dürer Kertben

Kataklysm 2013.jpg

Hagyományteremtő tervekkel indítja útjára jövőre a Hammer Concerts a Death By Metal fesztivált.  Az először 2014. február 1-jén, a Dürer Kertből jelentkező rendezvényen a műfaj számos hazai és nemzetközi képviselője mutatja meg magát - az első visszaigazolt fellépők a Kataklysm, a Krisiun és a Fleshgod Apocalypse.

Tovább

Love & Meth - Itt egy újabb Korn dal-részlet

KOrn 2013.jpg

Itt az oldalon a Korn új, The Paradigm Shift címre hallgató lemezének első single-jét, a Never Never címűt már jól kiveséztük. A The Pulse Of Radio műsorában Brian "Head" Welch a zenekar gitárosa egy másik dalból is mutatott részletet. A Love & Meth című tétel a hallottak alapján azért két fokkal jobb elődjénél. Ha nem hiszitek, kattintsatok a továbbra.

Tovább

A torontói filmfesztiválon debütál a Metallica 3D-s filmje

Metallica 2013.jpg

Szeptember 9-én a torontói filmfesztiválon debütál a Metallica Through The Never című 3D-s mozifilmje, melyet Antal Nimród rendezett. A csapat sajtótájékoztatót is tart a helyszínen, sőt pár nappal később a filmet Berlinben is bemutatják. Az Egyesült Államokban szeptember 27-től kezdik vetíteni a Through The Nevert, Németországban pedig szeptember 30-tól. Sajnos magyarországi premierről egyelőre nincs hírünk.

Tovább

Itt egy kézzel fingott Gojira-dalrészlet

gojirahandfart.jpg

A francia Gojira turnéja augusztus 31-én újra hazánkba ér és az A38 Hajón adnak koncertet. Augusztus 15-én azonban még Izraelben, Tel-Avivban adtak koncertet, ahol előtte autogramosztáson vettek rész egy lemezboltban. A helyszínen a Metalist magazin munkatársa Guy First, aki amúgy nagy rajongója a zenekarnak olyat mutatott a bandának, amit muszáj volt nekik mobiltelefonnal videóra venni. Kézzel elfingotta ugyanis a Flying Whales főriffjét. Hajtás után megmutatjuk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum