RockStation

Ejóóó-éjójójóóóó: Manu Chao @ Budapest Park, 2013.09.07.

2013. szeptember 08. - Ernő Hellacopter

IMG_3357.JPG

Éjóóóó, nyárbúcsúztató buli a Parkban, nem kisebb fellépővel, mint Jose-Manuel Thomas Arthur Chao (az utolsó csukja be ajtót), más néven Manu Chao éjójójóóó. Éjóóó, szuper idő, remek közönség, lépni alig lehetett, hát még a pulthoz férni éjójójóóó. Éjóóó, már értem a borsos jegyárat, remekül szűrték meg vele a közönséget, egy szerényebb összeg dühös kint rekedt tömegek hadát eredményezhette volna, ami párosulva a román meccs utáni letargiával, könnyen utcai zavargásokba torkollhatott volna éjójójóóó. A Parkot minden dicséret megilleti éjóóó, hiszen a nyári szezonban olyan király buliknak adott helyt, és szolgálta ki magas szinten a közönséget, mint az Anthrax, a Hatebreed, vagy a Karnivool, hogy mást ne említsek éjójójóóóó. Ebben éjóóóó, az időjárás is nagy segítségükre volt, majd az egész nyarat végigkísérte a fülledt nyári meleg, ami a fogyasztásban is biztos meglátszott éjójójóóó.

Tovább

Újra összeáll a Warpigs egy Zöld Pardonos koncertre

warpigs.jpg

“Cartier az óra / Yves-Saint Laurent ing / Kétárbócos jachtom / Az öböl kék vizén ring / Monte Carlo mellett / A múlt szivarfüstbe vész / Mikor 180-nal hajnalban / Hazafelé mész” - szólt minden rádióból szűk másfél évtizeddel ezelőtt a Warpigs Monte Carlo című dala. Most eljött a pillanat, hogy az aranyveretes sorokat bárki élőben meghallgassa, ugyanis hosszú kihagyás után színpadra áll a ’90-es évek végének sikerbandája. Eszenyi Petasék szeptember 14-én a Zöld Pardonban idézik meg, milyen lehet a francia Riviéra, ha az ember megüti a főnyereményt.

Tovább

Az internet nem felejt: Rammstein-feldolgozás gyerekektől

Rammstein-Sonne-cover-Children-Medieval-Band.jpg

A The Children Medieval Bandban zenélő 10 év körüli gyerekek feldolgozásokkal múlatják az időt. A csapat előszeretettel vesz elő Rammstein dalokat, mint a következő az következő videón is jól látszik/hallatszik majd, ahol a Sonne című dalt játsszák. Külön felhívjuk a figyelmet a dal végén lévő hegedűs-hárfás részre. Nyilván nem tökéletes az előadás, de például tavaly annyira bejött a gyerekek zenéje a Rammsteinnek, hogy coloradoi koncertjük előtt egy másik dalt, az Ich Will-t el is játszhatták egy teltházas csarnoknyi rajongónak.

Tovább

Részletek a Metallica 3D-s filmjéből

metallicathroughthenever.jpg

A torontói filmfesztivál után szeptember 27-én debütál az amerikai IMAX mozikban az Antal Nimród által rendezett 3D-s Metallica mozi, a Through The Never. Tegnap két új részletet tettek közzé a filmből, melyet hajtás után nézhettek meg. Korábban jeleztük, hogy lesz magyarországi premier is, mely a Forum Hungary jóvoltából a Cinema City Aréna IMAX-termében lesz, a legfrissebb információk szerint valószínűleg október 3-án. Ezt követően több vetítőteremben is meg lehet majd nézni a filmet.

Tovább

Az amerikei turné előtt még gyúrja egy kicsit az új anyagot a Slayer

Slayer 2013.jpg

Október 22-től a Gojira és a 4ARM társaságában öt héten keresztül Észak-Amerikában turnézik a Slayer. Természetesen továbbra is Paul Bostaph dobol és az Exodus-os Gary Holt gitározik Tom Araya és Kerry King mellett. A csapat azt tervezi, hogy még a turné kezdete előtt folytatják az új album munkálatait, és ha jól alakulnak a dolgok még egy rövid stúdiózás is beleférhet az időbe.

Vissza a jövőbe!: God Is An Astronaut - Origins (2013)

God Is An Astronaut Origins.jpgBevallom, félve ültem neki a GIAA új lemezének, mert az eddigi két élő fellépésük során egyszer sem győztek meg arról, hogy kimagasló potenciál lenne a bandában. Ami lemezen tökéletes hallgatni való olvasás, takarítás, szex, vezetés közben, az élőben egy elég kiherélt és vérszegény produkcióként jelent meg a maga valójában. Ezzel valószínűleg sokaknál már most kihúztam a gyufát, de tartom, hogy lehetne sokkal izgalmasabb, és tökösebb műsort is összerántani, ebből a zenei felhozatalból. És ami élőben nem 110% a lemezhez képest, az nálam amúgy is megbukott.

Tovább

Itt az új metal supergruop Soulfly, Mastodon, TDEP és The Mars Volta tagokkal

CavaleraPuciatoSanders.jpg

Valamikor 2014-ben kerülhet a boltokba annak az egyelőre még név nélküli metal supergroupnak a lemeze, melyet olyan nevek alkotnak, mint Max Cavalera (Soulfly), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Troy Sanders (Mastodon) és Dave Elitch (ex-The Mars Volta). A csapat már javában stúdiózik los angelesi Fortressben Josh Wilbur producerrel, akik olyan bandákkal dolgozott eddig együtt, mint a Lamb Of God vagy a Gojira.

Tovább

Van rajta sapka!: Rosetta - The Anaesthete (2013)

Rosetta Ana.jpgMiután megtettem a kellő előkészületeket, végigdőltem a kanapén, felrobbantottam a bekészített cigimet, és útjára engedtem a Rosetta új, sorozatban ötödik nagylemezét, az Anaesthete-t. A Ryu / Tradition hallgatása közben már be is ugrott a nagy ötlet, hogy random kiválasztok 5 Rosetta nótát, és stopperrel lemérem, melyik számban, hol vannak a ritmusváltások, leállások, szállós részek, ének, levezető zúzás. Majdhogynem másodpercre stimmelne a képlet, tartok tőle....

Tovább

Metallica koncertvideó Shanghaiból

Metallica 2013.jpg

Augusztus 13-án és 14-én először lépett a legendás amerikai banda kínai földre és ezt rögtön egy két teltházas bulival tették emlékezetessé. Az 13-i bulira a jegyek rekord idő alatt, rekord gyorsasággal keltek el, ilyen mértékű jegyelkapkodásra a zenekar szerint még nem volt példa. A hajtás után egy hivatalos felvételt láthattok a buliról, ahol a Leper Messiah dal játszották el.

Lassan pedig a mozikba ér a Metallica 3D-s koncertfilmje, a Through The Never, amit Antal Nimród rendezett.

Tovább

Addicted To Pain - Új Alter Bridge-videó

Alter Bridge 2013 1.jpg

Szeptember végén érkezik a Myles Kennedy és Mark Tremonti által vezetett Alter Bridge új albuma, melynek címe Fortress lesz. Addicted To Pain címmel már mutattunk róla új dalt, sőt erről a dalról még Mark Tremonti is beszélt a vele készített interjúban. A dal most kapott egy rendes videót is, melyet hajtás után csekkolhattok.

Tovább

Október végén érkezik a Protest The Hero új lemeze

protestvolition.jpg

Október 29-én érkezik a kanadai Protest The Hero új lemeze. Az album a Volition címet kapta és érdekességét az adja, hogy a csapat a rajongóktól gyűjtött pénzt az új album elkészítésére, ami olyan jól sikerült, hogy a tervezett 125 ezer dollár dupláját sikerült rá összekaparni. Hajtás után tudunk mutatni egy új dalt, sőt az album tracklistáját is megsasolhatjátok.

Tovább

A ZP-ben mutatja be új lemezét az Auróra

aurora_zenekar.jpg

Országos turnéjának fővárosi állomásaként a Zöld Pardonban mutatja be a Még nem ez a tréfa vége című új lemezük anyagát az idén 30 éves Auróra. A punk legenda az új album dalai mellett a három évtizednyi életművük legnagyobb slágereivel és egy akusztikus blokkal is készül a Zöld Pardonba szeptember 7-én, szombaton.

Tovább

A metálszkórtól a stadion rockig: Asking Alexandria - From Death To Destiny (2013)

Asking-Alexandria From.jpgA Danny Worsnop vezette Asking Alexandria tagjai már a megalakulásuk évében elhatározták, hogy ők bizony széllel szemben fognak pisálni. A Stand Up and Scream „tökéletes” példája a mai napig annak hogyan ne „írjunk” dalokat. Volt itt minden, ami szem szájnak ingere, túlzott elektronika, pofátlan autotune használat, unalomig ismételt breakdown-ok. A két évvel később megjelent Reckless & Rentless minimális fejlődést mutatott az elődhöz képest azonban ez még mindig kevés volt ahhoz, hogy a scene tini lányokon és fiúkon kívül komolyan vegye őket bárki is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum