RockStation

Vadásztársaimnak: Watain - The Wild Hunt (2013)

2013. szeptember 15. - scorn

379207.jpgA legutóbbi Lawless Darkness című Watain lemezre egyértelművé vált, hogy a zenekar apró lépésenkénti, de biztos fejlődése eljutott arra a szintre, hogy relatíve új bandaként is lassacskán a black metal műfaj egyik etalonjává válnak. Ezért is övezte nagy várakozás az idei The Wild Hunt lemezt, amely annak ellenére, hogy hamisítatlan Watain anyag, jól mutatja, a fejlődésük nem állhat meg. Nekem úgy tűnik, hogy a banda elég nagy népszerűségnek örvend. Habár hatalmas giccs és teátralitás veszi őket körül, személy szerint nekem ez inkább tetszik, sőt, tekintve, hogy manapság divat kék farmerben, pólóban és festés nélkül black metal-t játszani, külön örülök neki, hogy van egy banda, akin nem csak hallgatni, de nézni is van mit. Persze ez mit sem érne, ha nem lenne jó a zene. Ami milyen is?

Tovább

Stúdióban a Cadaveres, DeMoralizer címmel jön az új lemez!

cadaveresPROMO2013.demoralizer.jpg

A Cadaveres zenekar ezen a héten bevonult a törökbálinti SuperSize Recording stúdióba, hogy Varga Zotyó vezényletével rögzítse a negyedik nagylemezét. A tervek szerint az album november elejére a boltokban lesz. A nagylemez DeMoralizer címmel lát majd napvilágot és tíz változatos, pörgős nótát rejt majd. A CD a novemberi Metal Hammer Magazin melléklete lesz majd, de egy speciális változatban megrendelhető lesz kizárólag a zenekartól is. A különleges pack az aktuális újság és a dedikált CD mellett tartalmazni fog egy DVD-t stúdiós felvételekkel és koncert felvételekkel, továbbá egy zenekaros gitár pengetőt is. Részletek hamarosan a zenekar weboldalain.

Tovább

Watch My Dying - Új dalok a láthatáron!

Watch My Dying 2013.jpg

A Watch My Dying egy ideig most teljesen el fog tűnni a klubokból, hogy aztán novemberben térjen vissza a Stagediving Fesztiválturnén, ahol a Cadaveres, a Don Gatto és egyéb zenekarok társaságában fognak átmozgató edzéseket tartani az ország több pontján. Természetesen a háttérben folynak az új WMD anyag keverési munkálatai, ami novemberre egészen biztosan már elérhető lesz. Készüljetek fel, mert a zenekar szerint nagy dobás lesz. Addig is itt egy új dalos videó, amelyben Márk dobol.

Tovább

Na, ezért örülnénk egy Pantera reunionnak

Phil Anselmo.jpg

Bár Philip Anselmo a napokban már újra a Down-nal ír dalokat a zenekar következő EP-jére, augusztusban még szólólemezét turnéztatta a The Illegals nevű formációval. Augusztus 22-ei hazai pályás, értsd New Orleans-i koncertjükön elővették a Domination és a Hollow című klasszikus Pantera dalokat és egy egyveleg formájában el is játszották. A hajtás után lévő videó megtekintése egyből arra a következtetésre jutottunk, hogy jaj de örülnénk egy Pantera reunionnak, persze az sohasem lesz. De, hogy valami jó hírrel is szolgáljunk a Pantera rajongóinak, jövőre lesz 20 éve, hogy megjelent a csapat hetedik albuma, a Far Beyond Driven, amely a jubileumra állítólag újra megjelenik egy speciális kiadásban.  

Tovább

Egy hét múlva Uriah Heep-koncert a PECSA-ban

0uriahheep2011_33.jpg

Szeptember 21-én ismét Budapesten, a Pecsa Music Hallban zenél a Uriah Heep. A sokat látott épület falai között teljes hosszúságú, és a több mint 40 éves legendás zenekar munkásságát felölelő műsorra készülhetnek az érdeklődők, a legutóbbi, Into The Wild című lemez dalai mellett. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Rob Flynn gratulált az Avenged Sevenfoldnak a remek feldolgozás albumhoz

shadowsflynn.jpg

A Machine Head főnöke online blogjában írt arról némi iróniával, hogy az Avanged Sevenfold idei albuma, a Hail to the King, ami mellesleg hatalmas siker lett világszerte, hogyan és milyen nyúlásokat tartalmaz a Metallica, a G N'R és Megadeth korábbi sikereiből.  

"Gratulálok az Avanged Sevenfoldnak a legutóbbi feldolgozás albumának sikereihez, hogy sikerült az eladási listák első helyét elérni. Ki gondolta volna, hogy Metallica, Guns n' Roses és Megedeth dalok újrafelvételei ekkora világsikert hoznak...? Tényleg örülök nekik, jó banda. De azért a vicc kedvéért szedjük össze a A7X új lemezéről a legkirívóbb utalásokat"

Tovább

TOP 15 instrumentális rock/metal dal

top10_instru2.jpg

A múltkori vicces válogatásunk után újra komolyra fordítjuk a szót. Illetve most ez egy hülyén sikerült szófordulat lett, mert a mai válogatásunkban a szavaknak nincsen helyük, ugyanis olyan dalokat szedtünk össze a zenetörténelem keményebbik feléből, ahol a főszerep kizárólag a hangszereké. Természetesen végtelen hosszú listát lehetne ismét összerakni, a kollégák pár nap alatt több mint harminc ötletet dobtak be, így sikerült 15-re vágni. De ahogy eddig is, most kérjük, hogy ha kihagytunk volna egy-egy szerintetek kötelező dalt, akkor ne tartsátok magatokban, osszátok meg velünk.

Tovább

Battle Born - Új Five Finger Death Punch-dal

fivefingerdeathpunchband2013.jpeg

Pár napja adtunk hírt róla, hogy The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 2 címmel november 19-én érkezik a Five Finger Death Punch két részes új albumának második része. Erről tudunk most egy új dalt mutatni, mely elég érdekes módon debütált tegnap, lévén hogy a Battlefield 4 videó játék trailerében hallható a dal. 

Tovább

Túllépni önmagunkon - Touché Amoré: Parting the Sea between Brightness and Me

"Végtelen kényszerek gazdag diétája"

TA 5.pngNagyon, nagyon régóta készülök ennek a cikknek a megírására. Most, hogy ez a rendkívüli csapat 3.x-ra keresi fel alig másfél éven belül hazánkat, hisz kinézték a Dürer Kertben a november 26.-ai dátumot, hogy headlinerkedésük alatt bőgjük ki a szívünket; most, hogy e minden szempontból korszakalkotó lemez folytatása talán épp ma jelenik meg: nos, a mostnál pedig sose lehetne e cikk aktuálisabb.

Akár egy régóta fojtogató bocsánatkérés - a Parting the Sea központi motívumainak egyike -, vagy mint hegedetlen seb egy kedves elvesztése után, minek ellátása már nem tűr halasztást: hölgyek és urak, íme a lemez, amivel örökre beleszerettem egy zenekarba és egy egész műfajba.

Tovább

Márciusban Budapesten játszik a Within Temptation

Within+Temptation++2013.png

A Concerto Music szervezésében március 14-én Budapestre látogat a szimfonikus metal ma is töretlenül népszerű holland képviselője, a Within Temptation. Az együttes januárban megjelenő új nagylemezét mutatja majd be a Petőfi Csarnokban, és ízelítő gyanánt hamarosan egy EP-t is kiad – aminek ráadásul az egyik dalban a műfaj talán leghíresebb énekesnője, Tarja Turunen is vendégszerepel. További információk ITT.

Karácsonyi dalokat ad ki a Bad Religion

Bad Religion Christmas Song.jpg

A punk rock legenda Bad Religion a múltban is rendszeresen játszott koncertjein karácsonyi dalokat és előszeretettel "fenyegetőztek" azzal, hogy egyszer ki is adják őket egy lemezen. Hát október 29-én eljön a pillanat amikor a fenyegetés valósággá válik. Chistmas Songs címmel ekkor jelenik meg ugyanis az az album, amely 8 karácsonyi dal punk rock átiratát tartalmazza majd, illetve a zenekar American Jesus című dalának remixét. Hajtás után az albumra kerülő dalok címeit találjátok, valamint a Silent Night (mondjuk ez pont nem lesz rajta a lemezen) Bad Religion féle változatát halhatjátok.

Tovább

Itt az Over My Dawn új klipje

omd.jpg

Tegnap jelent meg a szolnoki Over My Dawn zenekar második klipje a Tükörjég című dalhoz. Az együttes a dalt még ezév tavaszán rögzítette a No Silence stúdióban. "Arra gondoltunk, hogy kipróbáljuk, mire megyünk, ha ezúttal teljesen önerőből vágunk bele egy klipforgatásba, és egyértelmű volt, hogy ha már csináljuk, akkor az az új dalunkhoz lesz. A Tükörjég dalt eredetileg május végén mutattuk be egy szöveges videó kíséretében, a hang a NoSilence stúdióban készült, ahogy az első nagylemezünk, az Absztrakt Párhuzam is."- kommentálta a videót a zenekar.

Tovább

Ezt gondolják a magyar könnyűzenészek a tehetségkutatókról és a zenei képzésekről

Artisjust.jpg

„Kellene több zeneoktatás az iskolákban? Honnan szerzik a zenészek a zeneipari ismereteiket? Kell még több tévés tehetségkutató?”  Ezekkel a kérdésekkel kereste meg az Artisjus a magyar könnyűzenei alkotókat, arra kérve őket, hogy vegyenek részt az Artisjus nem reprezentatív felmérésében.

Tovább

Szabad szép - Új Sicambria-videó

Sicambria videó.jpg

Szeptember 11-én ünnepelte fennállásának második születésnapját a szentesi / debreceni SicamBRia zenekar, akik az évfordulóra új videoklippel jelentkeztek, amely a 2012 címmel májusban megjelent lemezük Szabad szép című dalához készült. A zenekar ősszel több koncertet is tervez, ahol megvásárolható lesz az album limitált kiadású (500 példány) CD formátuma is.

Tovább

Hardcore koncertek a segítségnyújtás jegyében

Ábrahám A.jpg

A babonások számára igazán megfelelő napon, szeptember 13-án pénteken a magyarországi hardcore színtér idősebb és fiatalabb – valamint remélhetőleg legfiatalabb – generációi gyűlnek össze a Dürer Kert kistermébe segíteni és ünnepelni, az ONLY THE RAJ SURVIVE! SHOWCASE alkalmával.

Segíteni, hiszen a rendezvény apropója sajnálatos módon az a súlyos trauma sorozat, amely Ábrahám Attilát, Ábrit, a magyarországi hardcore fénykorának meghatározó alakját, londoni tartózkodása alatt a tavalyi évben érte, és aminek következtében nagymértékű egészségkárosodást szenvedett. Ábri idén májusban hazaköltözött, hogy itthon kezdhesse meg a rehabilitációs kezeléseket. A rehabilitáció és a jelenlegi körülmények ugyanakkor emberfeletti terheket rónak rá és az amúgy is nehéz helyzetben lévő családjára mind anyagilag, mind pedig az életvitel szempontjából, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy tető alá hoznak egy koncertet, hogy annak jegybevételével és az azon felül gyűjtött hozzájárulásokkal igyekezzenek enyhíteni ezeken a terheken.

Tovább

Jövő januárban Budapesten játszik a Protest The Hero és a Tesseract

Protest The Hero band 2013.jpg

Január 26-án igen húzós estére számíthatnak azok ellátogatnak a Dürer Kertbe ugyanis hazánkba érkezik a kanadai Prostest The Hero, akik éppen lemezkiadás előtt állnak. Vendégük a djent irányzat két prominens brit képviselője a Tesseract és a The Safety Fire lesznek. Az estét a szintén kanadai Intervals nyitja majd. További részletek ITT.

Through the Never 3D a kulisszák mögül

metallicathroughthenever.jpg

Néhány héten belül a mozikban kerül - és Magyarországon is látható lesz - a Metallica 3D koncertfilmje, a Through the Never. A marketinggépezet spiccre járatva dübörög a zenekar körül és dobják be folyamatosan a bandával és a mozival kapcsolatos híreket, a folyamatos figyelmet fenntartva a zenekar körül. Most két werkfilmünk, ami a forgatás pillanataiba enged bepillantást, a hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum