RockStation

Befejezte az új album felvételeit a Black Sabbath, ősszel turné is lesz Európában

2013. február 03. - sunthatneversets

black-sabbath-2012-2.jpg

Befejezte új nagylemezének felvételi munkálatait a Black Sabbath. Februárban pedig a album keverési munkálatai is befejeződnek majd. Mint ismert az album a 13 címet kapta és júniusban jelenik meg. A dalszövegek nagy részét jegyző Geezer Butler basszusgitáros szerint az év jó részében koncertezik is a banda, hiszen Tony Iommi gitáros jó egészségi állapotnak örvend. Az európai koncertekre novemberben és decemberben kerül sor, de az még nem tisztázott, hogy a lemezt feldoboló Rage Against The Machine dobos Brad Wilk, vagy Ozzy szólócsapatának ütőse Tommy Clufetos dobol-e majd a turnén. 

Nehezen haladnak az új Slayer album munkálatai

SlayerKerry.jpg

Bár tavaly Chasing Death és Implode címmel két új dalt is rögzített a Slayer egy EP megjelenésének reményében, de nagyon úgy néz ki, hogy az EP meg sem jelenik és  egy új Slayer albumhoz is csoda kellene 2013-ban.  A fennakadás állítólag Rick Rubin producer miatt van, aki a terjesztési hálózaton szeretne változtatni, de Kerry King gitáros szerint, ha mindez elrendeződik kezdődhet a munka. (fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Rise Above The Sentiment - Új Soilwork-videó

Soilwork2012.jpg

ITT már sok mindent elmondtunk az új Soilwork albumról, sőt Spectrum Of Eternity és This Momentary Bliss címmel új dalokat is mutattunk a március 1-én megjelenő dupla korongról. Videó mégsem az előbb említett két dalra készült, hanem egy harmadikra, melynek címe Rise Above The Sentiment. A videó megtekinthető hajtás után.

Tovább

Slash vendége Alice Cooper volt a turné nyitányán

Alice+Cooper+Slash+4th+Annual+MusiCares+Benefit+GuRlyqeUPn3l.jpg

A február 7-én a Sportarénában fellépő Slash turnéja Dubaiban rajtolt a minap. Az Egyesült Arab Emirátusokban adott koncert setlistjét hajtás után tekinthetitek meg, csakúgy, mint egy igencsak exkluzív vendégszereplését is. Alice Cooper ugyanis Dubaiban együtt nyomta el Slashékkel az örök klasszikus Schools Out-ot. Bár Alice mester imádja Budapestet, nem valószínű, hogy hasonlóra számíthatnak a budapesti koncertre kilátogatók.

Tovább

Április 9-én érkezik a Stone Sour új lemeze

Stone Sour 2013.jpg

A Grammy-jelölt rockzenekar, a Stone Sour legújabb albuma, a tavaly év végén megjelent House of Gold & Bones második része április 9-én lát napvilágot. A felvételek a Sound Farm Stúdióban készültek Des Moines mellett, a producer David Bottrill (Tool, Muse) volt - csakúgy, mint az első résznél.  Az első kislemezdal, a Do Me A Favor digitálisan február 12-től kapható majd. A dalhoz tartozó klipet a Revolver Magazin "A 2012-es év klipje" (High On Fire - Fertile Green) díját elnyert Phil Mucci rendezi, aki rendezett már korábban az Opeth-nek és a Korn-nak is.

Tovább

Bergen, Bergen, Te csodás!: Audrey Horne - Youngblood (2013)

Audrey Horne Young.jpgMond neked az a név valamit, hogy Audrey Horne? Akkor te biztos Twin Peaks fan vagy. Vagy esetleg te is arra a Norvég hard rock/heavy metal brigádra gondolsz, akik bergeniek, és olyan black metál zenekarok tagjaiból verbuválódott, mint az Enslaved, a Shaq vagy a Gorgoroth? Akkor megemelem a kalapom, mert én az életbe nem hallottam még róluk. Kellett volna? Ez attól függ, hogy 2013-ban akarok-e tudomást szerezni egy bergeni hard rock zenekarról, akik lelke sötétebb az univerzumban fellelhető fekete lyukak bármelyikénél.

Tovább

Ingyenes The Acacia Strain koncert a Dürer Kertben!

The Acacia Strain band.jpg

Akik szeretnek tisztában lenni a legnaprakészebb előadókkal, pontosan tudják, hogy a Phoenix Music Hungary mindig igyekszik olyan zenekarokat Magyarországra invitálni, akik képesek, és mernek is másképp gondolkodni, új irányvonalat kijelölni, és kitartásukkal igazolni, hogy valós színtérformáló erővel lehet dolga a hazai közönségnek is, akire érdemes odafigyelni. Ezért is örömteli számunkra, hogy július 7-én végre itthoni színpadon is debütálhat a The Acacia Strain – a zenekar pedig mindenki számára ingyen lesz megtekinthető.

Tovább

Eddie Vedder az új Christian Bale-filmhez ír dalt

Eddie-Vedder.jpg

Amíg mi az új Pearl Jam albumra várunk, addig a csapat énekese Eddie Vedder nem unatkozik, most éppen a Christian Bale főszereplésével állítólag idén a mozikba kerülő Out of the Furnace című filmhez ír dalt. A Pearl Jam énekesétől amúgy sem áll messze ez a feladat, Vedder dalai már szerepeltek olyan filmekben, mint a Dead Man Walking (Ments meg, Uram!), vagy az Eat Pray Love (Ízek, imák, szerelmek), míg az Into the Wild (Út a vadonba) teljes filmzenéjét ő írta.

Tovább

Feldolgozás EP-t jelentet meg az Adrenaline Mob

AdrenalineMobCoverta.jpg

Nagy divatja van mostanság a feldolgozás EP-nek. Az Anthrax után most az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy és a Symphony X énekes Russell Allen közös projektje az Adrenaline Mob jelentkezik ilyesmivel. A 8 nótát tartalmazó feldolgozás EP Covertá címmel március 12-én jelenik meg. Az EP-n szereplő dalok hajtás után!

Tovább

Zenegyártás egy életen át: The Night Marchers - Allez Allez (2013)

THe Night MarchersAllez.jpgJohn Reis a fáradhatatlan zenegyáros megint megcsinálta a tutit. Gyárkéményeiből mindent ellepve hullik alá a muzsika. Műhelyeiben megállás nélkül zakatol a munka. Gyártósorai mellett kiváló iparosok vetik ki magukból a megrendelt hangokat. Formájuk, hangzásuk, életérzésük szerint szépen sorba rakva illesztik a darabkákat az éppen aktuális műbe. Legyen szó a Rockets From The Crypt ezer metamorfózison átesett, és lényegében mégiscsak meghatározó zenei képletéig, a Hot Snakes nyers és energiától duzzadó post hardcore/ punk kinyilatkoztatásig, a lényeg mégiscsak az, ami ezekből a darabkákból különválasztva, majd ismét egyesítve születik, ami jelen esetben számomra a The Night Marchers!

Tovább

Drowning Pool - Megvan a lemezcím és a dalok címei is ismertek

Drowning Pool 2012.jpg

Az énekeseit alsónadrág-szerűen cserélő Drowning Pool ötödik albuma Resilience címmel április 2-án jelenik meg az Eleven Seven Music kiadásában.

A korábbi énekest Ryan McCombs-ot váltó Jasen Moreno-val a mikrofon mögött megjelenő új albumra a következő dalok kerületek:  01. Anytime Anyplace, 02. Die For Nothing, 03. One Finger And A Fist, 04. Digging These Holes, 05. Saturday Night, 06. Low Crawl, 07. Life Of Misery, 08. Broken Again, 09. Understand, 10. Bleed Wth You, 11. Skip To The End;  Bónusz dalok: 12. In Memory Of,13. Blindfold

Az új korongról érkezett most egy szöveges videó is a One Finger And A Fist című dalhoz, amit hajtás után mutatunk meg.

Tovább

Újra Budapesten a Spock's Beard!

SpocksBeard.jpg

Újra Budapestre látogat a jelenleg Dave Meros basszugitár, Alan Morse gitár, Ryo Okumoto billentyűk, Ted Leonard ének/gitár és Jimmy Keegan dob felállásban zenélő Spock's Beard. A csapat új albuma március 1-jén jelenik meg, melynek turnéja tavasszal lesz Európában. Ennek keretében május 12-én Budapesten az A38 Hajón lépnek fel. További információk hamarosan.   

Április végén új Rob Zombie lemez érkezik

Rob Zombie 2011.jpg

Az Universal Music Enterprises égisze alatt április 23-án érkezik Rob Zombie régóta várt új albuma, amely a hangzatos Venomous Rat Regeneration Vendor címet kapta. A horrorfilmek világában is otthonosan mozgó shockrokker új albumán azzal a Bob Marlette-tel dolgozott együtt, aki olyan előadók lemezeinek hangzásáért felelt, mint a Black Sabbath, Alice Cooper vagy a Lynyrd Skynyrd.

Tovább

Budapesten is búcsúzik a Bleeding Through

Bleeding Through 2012.jpg

2013 egy olyan bejelentéssel vette kezdetét, ami öt évvel ezelőtt már majdnem bekövetkezett, ám talán senki sem gondolta igazán, hogy erre valóban sor kerülhetne: egy európai és egy amerikai búcsúturnét követően végleg visszavonul Orange County egyik prominens metalcore-zenekara, a Bleeding Through. Brandanék azonban még az elcsendesedés előtt a Blue Hell koncerttermét is megmozgatják még egyszer, utoljára, hogy most, április 13-án azok is átélhessék a zenekar féktelen erejét élőben, akik lemaradtak volna a Süss Fel Napos, az A38-as, vagy épp a legutóbbi ’Düreres buliról.

Tovább

Júniusban Budapesten játszik a BoySetsFire, a Bane és a Gallows

0boysetsfire1.jpg

2013 nyarán az A38 Hajó ad majd otthont az utóbbi évek feltehetően legnagyobb volumenű hardcore/punk eseményének, ahol három teljesen különböző, ám egyaránt nagy elismerésnek örvendő külföldi zenekar gondoskodik majd arról, hogy a közönség soraiban mindenkinek legyen legalább egy olyan sora, amit ő szeretne a mikrofonba ordítani. Június 17-én a BoySetsFire, a Bane és a Gallows turnéi metszik majd egymást a fővárosban. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum