RockStation

Mr. Bean és a true metal: Running Wild - Resilient (2013)

2013. október 13. - sunthatneversets

running-wild-resilient-2013.jpgA német kalóz-együttes sorrendben tizennegyedik, újkori történetét számítva második lemezének hozzáférését a Steamhammer/SPV kiadótól kaptuk, a hazai  Hammer Music közvetítésével. Ennek közlését nem csupán a köszönetnyilvánítás miatt érezzük szükségesnek, hanem azért is, mert egy kedves laptársunk már több mint egy hónapja, hogy recenziózta a hivatalosan október 7-én útjára bocsátott anyagot. Bosszantó, hogyha az ember éppen a játékszabályok betartása végett kerül „versenyhátrányba”. A kifejezés amiatt került idézőjelbe, mivel ez egy tét nélküli verseny, de akkor is... Amúgy sok minden fog itt még idézőjelbe kerülni.

Tovább

Ma este debütál a rádióban Karai Anna első szólódala

KA CLASSFM.jpg

Karai Anna nevét a legtöbben a The Voice című tehetségkutatóból ismerhetik, ahol a zene karcosabb oldalát mutatta meg a nézőknek. Nos, ma lesz a napja annak, hogy az énekesnő legelső szólódala bemutatásra kerül, mégpedig a a Class FM-en, Kiss Orsi (Kisó) műsorában 23 órakor. Hajtás után egy stúdiós videót nézhettek meg a készülő produkcióról.

Tovább

Dobosok éjszakája: Bloodlights/65daysofstatic @ Dürer Kert, 2013.04.10.

Bloodlights.jpg

Néha hetek telnek el eseménytelenül, és a magamfajta koncertfüggő remegve várja, hogy végre rendesen taccsra vágják a dobhártyáját, aztán nesze, egy este egyből két buli is van egy azon helyen. Ezzel nincs is semmi baj, mert minimális átfedés volt csak a két buli közt, így nem maradtam le semmi lényegesről.

Tovább

Új dalt is játszott a Sepultura a brazil TV-ben

Sepultura 13.jpg

Október 25-én érkezik a Sepultura új albuma The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart címmel. Ennek okán a minap a csapat a TV Cultura (merthogy ott olyan is van) Metrópolis című műsorában lépett fel, ahol két dalt is játszottak az albumról. Az egyik a már korábbról ismerős The Age Of The Atheist volt a másik pedig az album utolsó dalaként szereplő CHICO SCIENCE & NAÇÃO ZUMBI feldolgozás, a Da Lama ao Caos. Hajtás után meg is mutatjuk milyen volt.

Tovább

TOP 10 legjobb dobos - a magyar dobosok szerint

top10_drummer.jpg

Rendhagyó módon az e heti TOP 10-es összeállításunknál a kollégáink nagy részét békén hagytuk. Ennek két oka is volt. Egyrészt, hogy rákészüljenek a következő heti listánkra, másrészről pedig egy olyan témát választottunk, amihez hitelesebb, ha a hazai keményzenei élet ismertebb figuráitól kérünk tippeket. Így készült el mai listánk, ami a legjobb rock és metal dobosokat listázza, legalábbis a magyar dobosok szerint. Azért a végére plusz egyként mi is hozzábiggyesztettük a saját jelöltünket, ha már senki nem jelölte. Hajtás után a válaszadók ABC sorrend szerinti listája. 

Tovább

Letépték Scott Ian arcát

scottianbloodhead_638.jpg

Az igencsak szenzációhajhász cím arra utal, hogy az Anthrax gitárosa egy YouTube-ra készített ismeretterjesztő sorozat új évadában szerepel. A Nerdist Channel Blood & Guts - aminek amúgy ő a házigazdája -  harmadik évadának második részében a Halloween Horror Nights című műsor kulisszái mögé tekintenek be a nézők. A kiváló maszkmesterek a legendás gitáros arcára faragnak egy letéphető maszkot, ami természetesen le is szakad főhősünkről. 

Tovább

Metált bírod?: Trivium – Vengeance Falls (2013)

Trivium Vengeance.jpgA Trivium utoljára 2011-ben jelentkezett albummal. Az In Waves egy sötét, komor talán túlságosan is hosszú lemez volt mégis a rajongók megtalálhatták benne mindazt amiért ezt a bandát lehet szeretni. A csapat karrierje szépen ível felfelé és az évek során lassacskán elszakadtak a tipikus metál imidzstől is.

Amikor kiderült, hogy az új album producere a Disturbed frontember David Draiman lesz, akkor azért már lehetett sejteni, hogy az amúgy is a modern metal felé kacsingató csapat másféle irányt nem nagyon vesz. Így is lett, viszont a ló túlsó oldalára szerencsére nem estek át.

Tovább

Elstartol a Fish! lemezbemutató turnéja, pécsi vendégük a The Immigrants

0fish2013_07.jpg

Nem is olyan rég nagy dolgok történtek mindkét zenekar életében. A Fish!-nek megjelent a Konzervzene címre keresztelt 4. albuma, rajta 11 borzalmas nagy slágerrel. Egy kis pihenő után el is indulnak országos lemezbemutató klubturnéjukra, melynek első állomása a Pécsi Est Café lesz, október 12-én, szombaton. Magyarország elsőszámú hard-pop csapata nem hazudtolta meg magát, és egy olyan energikus fél órát konzerváltak, amire eddig nem érkezett panasz. Aki még nem ismerné a lemezt, itt megbarátkozhat vele, de aki ragaszkodik az egyedi csomagoláshoz az meg is rendelheti innen.

Tovább

Amikor az öcskös feldolgozza a bátyus dalát

bendraimansolo2013.jpg

David Draimant sokan ismerik a Disturbed soraiból. Testvéreit már nem annyira, pedig fiatalabbik öccse Ben szintén zenészként/dalíróként keresi a kenyerét, méghozzá Izraelben, igaz nem annyira rockos vonalon mozog A fiatalabbik Draiman egy 6 számos EP-vel jelentkezik októberben, melyre felkerült a bátyus együttesének egyik legismertebb dala a Stricken. Hajtás után meghallgatható a feldolgozás és az eredeti dal is.   

Tovább

„...azért vagyunk, hogy elvezessük az embereket Istenhez” – interjú Michael Sweettel, a Stryper énekes-gitárosával

stryper-michael-sweet.jpg

A híveknek már csak néhány hétig kell fohászkodniuk, míg végre új album jelenik meg az 1980-as évek un. white metal színterének élcsapatától, a meggyőződéses keresztényekből álló és hitét dalszövegeiben, sőt koncertjein is hangoztató, jellegzetes sárga-fekete fellépőruháiról is elhíresült kaliforniai Strypertől. Ha hihetünk az előzetes ígéreteknek, na meg a beharangozásképp közzétett részleteknek, akkor a „No More Hell To Pay” lemez végre méltó folytatása lesz a régi klasszikus anyagoknak, ami a zenei irányt illeti. Az alább olvasható, roppant bizakodó hangulatú és derűs kicsengésű beszélgetésben Michael Sweet énekes-gitáros tölt fel egy jó adag fehér energiával...

A november elején megjelenő „No More Hell To Pay” albumotokról előzetesen közzétett dal, illetve dalrészletek alapján úgy tűnik, most kerültetek a legközelebb a klasszikus Stryper hangzáshoz. Valóban erre számíthatunk tőletek ezúttal?
Michael: Úgy gondolom, igen. Amíg a lemez meg nem jelenik, nem tudhatjuk, hogy mit gondolnak majd róla az emberek, ha meghallják. Az elvárásaink mindenesetre nagyok. Meggyőződésünk, hogy ha nem is ez minden idők csúcslemeze tőlünk, de a 2003-as újjáalakulásunk óta a legjobb anyagunk! Már az is rendkívül lelkesítő, hogy az egyik legütősebb lemezünk megjelenéséről beszélünk harminc év elteltével – azóta, hogy az eredeti felállásban álltunk össze ismét. Lelkesítő, hogy továbbra is zenélhetünk és bízunk abban, hogy jól is csináljuk. Roppant izgatottak vagyunk, nagyszerű időket élünk a Stryperrel.

Tovább

„Csinos, fiatal lányok” a kalóztanya fogságában – Pretty Maids, Ales Brichta Project @ Budapest, Barba Negra, 2013. október 6.

IMG_6319j.jpg

Mi kritikusok gyakran azon kapjuk magunkat, hogy irigyeljük az un. egzakt tudományok művelőit. Nekik egyszerűbb a dolguk, mert ott vannak a számok, százalékok, törtek…nekünk legfeljebb a csontjaink törtek egy-egy „jobban sikerült” heavy metal buli közben. Folyamatosan kreatívnak kell lennünk, meg kell próbálnunk leképezni azt, ami szavakkal leképezhetetlen. Ráadásul, had ne mondjam, milyen állapotokban. Ha vasárnap esti buliról is van szó (mint jelen esetben), talán még elgyötörtebb állapotban érkezünk, mint egyébként (lásd gyerekek címszó alatt). Emberes adag koffeinnel turbózzuk fel magunkat – s e vegyi anyagnak van egy olyan különleges tulajdonsága, hogy az éjjel egy órás hazaérkezés pillanatában pont hatni kezd. Pár órás forgolódás után lehet menni ovisoknak állatbemutatót tartani, miközben az ember majd’ beleesik a nyúl mellé a ketrecbe, viszont legszívesebben a teknősbéka vizébe dugná fejét. Néhány órával később ilyen állapotban kéne koncertbeszámolót írni – a sportos „kollégák” sem írhatnak több nap elmúltával a Debrecen- Fradiról, mert az ciki. De az ember inkább vállalja a cikit, és a hét közepén nekiugrik a beszámolónak a hétvégi buliról.

Tovább

Hivatalosan is Floor Jansen a Nightwish énekese

Nightwish2012.jpg

Tegnap a zenekar a következő közleményt adta ki:

"Floor Jansen a frontemberünk. Továbbá bejelentjük, hogy mostantól a zenekar hattagú, Troy Donockley a Nightwish teljes jogú tagjává vált. A zenekar jövőbeli felállásával kapcsolatos hírek bejelentésével a jövő évig várni akartunk, de az elmúlt időben tisztán látszott, hogy Floor és Troy a puzzle hiányzó darabjai, és nagyon hálásak vagyunk nekik."

Jolana Blastbeat: A WMD torok Gaobr és Lupa kutya esete

jolana blastbeat.jpgItt az új Jolana Blastbeat nóta, amit szentségtörés, de egy kb. 40 éves Musima Elektra de Luxe gitárral készült. Hasonló évjárat, mint én, sok volt a közös témánk. Valószínűleg ez a dal a magyar zenetörténelem egyik legcsúfabb darabja, ugyanis a gitáron egyetlen húr volt, és nem sokkal a felvétel előtt ment tönkre teljesen az elektronikája.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum