RockStation

A Blind Myself dobosa átváltozott a gyümölcslétől!

2013. november 24. - csigaur

hohes.jpg

Ugye mindenki látta és jót is derült a Hohes C legújabb, speed metalos reklámján? Ha nem vágod miről van szó, akkor nézd meg a fenti képet és egyből leesik, hogy miről beszélünk. :)
Jankai Valentin, a Blind Myself dobosa megkóstolta a fent említett italt, a végeredmény a lenti videóban látható:)
Speed metalosok, több gyümölcslevet!:)

Tovább

Watain- Januárban budapesti koncert!

watain.jpg

Ahogy a fenti kép is bizonyítja, 2014 januárjában az óbudai Yuk-ban koncertezik majd a svéd black metal Watain. Az időponton és a helyszínen kívül egyenlőre mást nem tudtunk kideríteni, de rajta vagyunk az ügyön. Mindenesetre a hazai blackereknek kötelező lesz lelátogatni január 29-én a Yukba! A zenekar egyébként 2011 júliusában jártak legutóbb Magyarországon, akkor a Rockmaraton fesztiválon zúdították sötét erejüket a közönségre. A képért egyébként köszönet Gyémánt Krisztiánnak (Kill With Hate).

Tovább

Öt dalos jubileumi EP-vel jelentkezik a Nadir

NADIRfront_72dpi_RGB.jpg

Idén ünnepli húszéves fennállását a súlyt és energiát (a doom / death metalt és a hardcore-t) egyesítő és markáns szövegi mondanivalót is hordozó Nadir zenekar, amely a Dark Clouds idők demóitól a kilenc évvel ezelőtti névváltáson át jó pár stúdiófelvétel, valamint turné és koncert után érkezett el ehhez a kerek évfordulóhoz. Ebből az alkalomból új Nadir anyag lát majd napvilágot. Az A Lasting Dose Of Venom című ötszámos EP 2013 decemberében fog megjelenni az évfordulóra, mégpedig limitált számú (ez 150 példányt jelent) 10”-es bakeliten – 3000 forintos áron –, ebben a formátumban az együttes történetében először.

Tovább

Cannibal Corpse - Centuries of Torment: The First 20 Years, nézd végig a DVD gyűjteményt!

Cannibal-Corpse-Centuries-of-Torment-The-First-20-Years-Live-2008-620x835.jpg

2008-ban jött el az idő, amikor a Cannibal Corpse kiadta a három DVD-ből álló, az első 20 évet összefoglaló anyagát, Centuries of Torment: The First 20 Years címmel . Maratoni, korszakokra bontott dokumentumfilm, illetve élő felvételeket is tartalmaz ez a remek gyűjtemény. Aki esetleg még nem látta volna ezt a DVD-t, annak itt a lehetőség, hiszen a Metal Blade Records ingyen elérhetővé tette a Youtuben az egészet. Mint tudjuk, a Cannibal Corpse egy alap zenekar a death metalban, szóval jó szórakozást kívánunk hozzá mi is!

Tovább

Akik elzavarták az esőt: Soilwork, Keep Of Kalessin @Club202, 2013.11.21

so28.jpg

Szakadó esőben Pest felé autópályázni egyedül: szar. A pesti dugóban bohóckodni: szánalmas. Otthon beadni, hogy a gyerekek esti fürdetése koncert miatt ugrik: nem egyszerű. Mégis az előbbiek mindegyikét ráfogtam arra, hogy a svéd melodeath király Soilwork az idei év egyik legjobb lemezét turnéztatja meg, és ha már hozzánk is eljutnak, akkor ezt érdemes lesz megnézni. A bulin három zenekar lépett volna fel, de a svájci Sybreed az énekes kirúgása/kilépése miatt szétesett picit és így nem tudott résztvenni a Soilwork-ot támogatni. Volt pár nap, amikor a Concerto próbált intézni egy magyar bandát harmadiknak, aztán végül csak a norvég Keep Of Kalessin-re és Soilwork-re maradt a feladat, hogy rajzoljanak nekünk egy jó kis bulit. 

Tovább

Ordinary Love - Új U2-dal

U2 - Ordinary Love FB copy.jpg

A múltkor írtuk meg, hogy ha minden jól megy - márpedig miért ne menne jól - akkor jövőre új U2 albumot vehetünk kézbe. Addig azonban még lesz egy nemsokára megjelenő Nelson Mandela önéletrajzi film, melyhez az együttes új dalt készített, sőt ehhez készült egy szöveges videó is, mely egyelőre a zenekar FB oldalán érhető el hivatalosan.

Az év Kecskéje, a Kecske Éve!: Year Of The Goat @ Kék Yuk, 2013.11.21.

YOTG1.jpg

A Year Of The Goat-tal lett teljes a kép az idei évre. Ez nem a Kecske, hanem a Svédek Éve! Ennyi tökéletes zenei produkció, ennyi frissen tálalt ősrock a világon összesen nem bukkan fel talán! De nem csak ősrock, bármi, ami kikerül a helyi kezek közül, az valahogy arannyá válik. Mindegy minek nevezzük, vintage, doom, garage, psyhedelic, postrock, az északiak fossák a jobbnál jobb lemezeket. Ebbe az állapotba tagolódott be idén a Year Of The Goat is, akik két kislemez után tavaly jelentették meg első nagylemezüket, ami széles körben talált értő fülekre. Jómagamtól távol áll az okkultizmus, ezért elég hidegen hagynak az e témában fogant zenei termékek, de van egy határ, amin innen teljesen nyitottá válok, legyen szó a Ghost popos, divatos Istenkáromlásáról, vagy éppen a Year Of The Goat melodikus, epikus vagy éppen könnyed slágereiről. És mivel pont mélyponton van a postrockkal folytatott intim viszonyom, ezért nem is lehetett kérdés, hogy a zsúfolt (The Ocean/Tides from Nebula a Hajón, Soilwork a 202-ben) csütörtök estén melyik programot válasszam.

Tovább

Új anyagon dolgozik a Baroness?

God City.jpg

Legalábbis a zenekar Facebook oldalán megjelent kép alapján minden jó érzésű rajongó ezt gondolja. A stúdiót ábrázoló kép fölé ugyanis az van írva, hogy God City, ami ugye nem más, mint a Converge gitáros Kurt Ballou stúdiója, sőt ő maga még a háttérben látszik. Úgyhogy reménykedjünk, hogy 2014-ben új lemez jön John Baizley csapatától.

Halott rocksztárok: Így néznének ki ma, ha élnének

kurt.jpg

A Sachs Media megbízásából a Phojoe nevű, képszerkesztéssel és un. mesterséges képöregítéssel foglalkozó  michigani csoport elképzelte, hogy rég halott rocksztárok, hogy néznének ki ma, ha élnének. Állítólag a technológia, amellyel dolgoztak a jelenlegi legmodernebb, így jó esély van rá, hogy ha élne John Lennon, Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Bob Marley, Keith Moon, Elvis Presley, Cass Elliot, Kurt Cobain, Dennis Wilson, Bobby Darin, vagy Karen Carpenter, akkor tényleg valahogy úgy néznének ki, mint az az alábbi videóban látható. Ha valaki inkább képeket nézegetne ITT megteheti.

Tovább

Pro-Pain, Action: Hardcore metal legendák a Dürer Kertben

Pro-Pain-2012.jpg

Keménykötésű hardcore és metal zenekarok ütköznek december 1-jén a Dürer Kert színpadán: a műfaján belül legendának számító amerikai csapat, a Pro-Pain új albumával téri vissza, akárcsak a hazai Action, mely 11 év hallgatás után adta ki Pokolból című új nagylemezét. Az este folyamán a svájci Soulline, a francia Zuul FX és a szekszárdi Don Gatto is játszik.

Tovább

VÁLASSZ EGY KÉPET A SZOBÁD FALÁRA! - JÁTÉK

rs_posters.jpg

Szereted nézegetni az oldalunkon található rengeteg koncertfotót? Szeretnéd a kedvenc képedet a lakásod vagy a munkahelyed falán látni! A RockStation a közelgő Karácsony alkalmából most 5 szerencsést lep meg azzal, hogy kedvenc fotóját megkaphatja 42x30 cm (A3) méretben.

Ehhez nem kell mást tennetek, mint:

1. FLICKR oldalunkról http://www.flickr.com/photos/rsgal/ töltsétek le magatoknak azt a képet, az idei koncertfotók közül,  amelyet kitennétek a szobátok falára.
2. A képet töltsétek fel a Facebook oldalunk üzenőfalára.
3. A Facebook oldalunkon ezt a plakátot (a JÁTÉK albumban található) osszátok meg a falatokon.

Tehát világos? Lement, feltölt, plakátot megoszt. A játék 2013. november 18-án (hétfő) 18.00 órától, 2013. november 22. (péntek) 18.00 óráig tart. Sorsolás a random.org segítségével november 25-én.

Júniusban Budapesten játszik a Nine Inch Nails

NIN.jpg

Nemrég jelentette be a jövő évi Európa-turnéjának időpontjait a Nine Inch Nails. Minden bizonnyal az összes hazai rajongó örömére június 19-én Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában ad majd koncertet a Trent Reznor vezette brigád. Az előzenekar a Cold Cave lesz akik január 29-én önálló koncertet is adnak Budapesten. További részletek később. 

Egy centire a világhírnévtől: Wisdom - Marching for Liberty (2013)

Wisdom Marching.jpgÚjabb magyar album, melyet 4,5-ös osztályzattal dobtam meg. Bevallom, néha engedékeny vagyok. Az osztályzatba belegyúrok valamennyi nemzeti büszkeséget, no meg azt is belekalkulálom, hogy a mi fiaink (vagy éppen lányaink) százszorta rosszabb körülmények ölelésében alkotnak maradandót, mint tőlük nyugatabbra született kollégáik, ráadásul igencsak haloványan ragyogó jövőkép motiváló hatása alatt. 

De ez inkább csak az un. „kicsikre” vonatkozik. A már befutottak nevét hallva van egy kisebb fajta gombóc a torkomban. Kicsikét fáj, hogy UDO vagy éppen a Running Wild anyagait kérés nélkül (!) megküldi kiadójuk nekünk (még sok banda-, és kiadónevet írhatnék), miközben a saját hazánkban megjelent kiadványokhoz – néhány kellemes kivételtől eltekintve – oly nehezen jutunk. (Többségünkben) családos emberekként nem tudunk havi tízezreket költeni cd-kre, koncertbelépőkre. És azután jöjjön az „észrevétel”: mi nem szeretjük a magyar zenekarokat. Jaj, dehogyis nem!!!

Tovább

Új Apocalyptica lemez jövőre

Apocalyptica band 2.jpg

Idén Richard Wagner 200. születésnapját ünnepelte a komolyzenei világ. Ez alkalomból a finn Apocalyptica az MDR Leipzig Symphony Orchestra-val közösen egy különleges koncerttel emlékezett meg e jeles alkalomból. Ez jövőre meg is jelenik Wagner Reloaded - Live In Leipzig címmel. A hajtás után egy videórészletet találtok a koncertből és az albumborítót. Emellet azonabn jövőre megjelenhet az együttes 8. stúdióalbuma. Mindezt Eicca Toppinen erősítette meg, aki egy interjúban azt mondta, április-május környékén összerakják a lemezt és az 2014-ben mindenképpen meg is jelenik

Tovább

Hazai postrock válogatás-album, ingyen

Postrockhu.jpg

Különféle magyar előadók szíves közreműködésével a postrock.hu megjelentette az első, a post-rockot, instrumentális rockot, ambientet és egyéb rokon műfajokat felölelő válogatását azzal a céllal, hogy bemutassák a magyar underground egy alig ismert, ám élettel teli szeletét. Mivel szeretnék a lemezt minél szélesebb közönséghez eljuttatni, ezért a válogatás meghallgatható és ingyen letölthető a postrock.hu bandcamp oldalán, de hajtás után nálunk is meghallgatható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum