RockStation

Még mindig ördögi: SATYRICON, CHTHONIC @ A38 Hajó, 2013. 12. 04.

2013. december 08. - scorn

20131204_220801.jpgNégy éve járt nálunk utoljára a Satyricon, a Hajón pedig hét éve léptek fel. Akkor a frissen kiadott és a rajongókat rendesen felháborító Now, Diabolical lemezzel turnéztak, most pedig egy szintén új irányú és szintén vegyes fogadtatású self-titled albummal jöttek. (A koncerten készült fenomenális képeimmel sikeresen happoltam Réti Zsolt elől az Év Fotósa díjunkat.)

Tovább

Teljes gázzal! : Burning Full Throttle - No Man's Land (2013)

BF.jpgVan hazánkban egy pici underground közösség, a stoner-rockerek. Lehet sokan másképpen gondolják, hogy de hát attól, hogy "Én is imádom a DOWN-t, akkor stoner arc vagyok", nem lesz valaki elkötelezettje, vak követője ennek a műfajnak. Ez sokkal több. Imádom azt az érzést, amikor nyáron megyünk a korosodó kocsimmal, lehúzva az ablak, és amikor éppen működik a magnó akkor ordít a Twin Cobra, Crowbar, Haw, vagy valami hasonlóan finom csemege. Érted már? Ez az érzés az számomra, amitől annyira király ez a zenei irányzat. Amikor a haverokkal, csajoddal vagy és konkrétan semmi mással nem foglalkozol. Ennek a közösségnek szerves része a budapesti Burning Full Throttle, akik hosszú idő után csak most jöttek ki első lemezükkel a No Man's Land-del.

Tovább

Am I God - Itt van Köteles Leander új zenekarának első dala

Am I God band.jpg

Úgy látszik a zenészek egy részének nem elég a saját bandája, hanem különböző projektekbe is belevágnak. Valószínűleg így lehetett ezzel a Leander Rising zenekar névadója/főnöke Köteles Leander is, aki a Leander alapító dobosával Maczák Márkkal (ma Watch My Dying), az ex-Vágtázó Csodaszarvas gitárossal Fábri Andrással és a Balkán Fanatik volt gitárosával Czifra Mikivel alapította meg az Am I God nevű formációt, mely a tradicionális hazai folk zenét keveri egy kis elektronikával. Hogy ez milyen lehet, az hajtás után kiderül, ugyanis ott a zenekar első dala.

Tovább

Fejlődés van, de messze még a cél: SoulDiver - Demo II.

SouldiverEP.jpgHárom éve boldogítom (?) a ’station olvasóit, így már lehetnek, sőt vannak visszatérő vendégeim, ilyen a SoulDiver zenekar is. Szeretek jót írni a feltörekvő, fiatal bandákról, mert ha valaki, hát én tudom, milyen munkavégzés (plusz esetleg gyereknevelés) fáradságával a fejben nekiállni alkotni, mikor az olvasó/hallgató – teljes joggal! – lesz@rja, mennyivel nehezebb neked, mint a „nagyoknak”, miközben mégis legalább illúzió-szinten ugyanazt kell hozni. Sajnos azonban a SoulDiverről múltkor mégsem voltam képes csupa lelkesítő dolgot írni. Elsősorban Jaksa Adrienn énekesnő hangjába „kötöttem bele”. Emberi nagyságra vall, hogy éppen ez a szimpatikus hölgy küldte el nekünk zenekara új demó(jának linkjé)t. Időközben sok víz lefolyt a Styx folyón; Adrienn a legjobb 50 közé menetelt a legnézettebb zenei tehetségkutatónk rengeteg indulójának seregéből. Bár személy szerint az effajta műsorokat nem sokra tartom – máskor és máshol kifejtem: miért -  ezt a történést jelzés értékűként el kell fogadjam. Így hát – ha lehet ilyet – duplán figyeltem a demó két dalára.

Tovább

Smash It - Új Suicidal Tendencies-videó

Suicidal Tendencies video.jpg

Idén egy kifejezetten erős visszatérő albummal jelentkezett a Mike Muir által vezetett Suicidal Tendencies. Az albumról már a második dalhoz készített videót a csapat. A Smash It című dalra készített videó hajtás után nézhető/hallgatható meg. A videó érdekessége, hogy a Metal Mulisha freestyle motocross team közreműködésével készült. 

Tovább

Black Sabbath, QOTSA, Anthrax, Volbeat, Dream Thetaer, Killswitch Engage a 2014-es Grammy jelöltek között

Anthrax-Black-Sabbath-Dream-Theater-Killswitch-Engage-Volbeat-King-Diamond.jpg

Tegnap közzétették a jövő évi Grammy jelölések listáját. A teljes lista ITT olvasható. Rockzenei szempontból annyi érdekes, hogy a Black Sabbath és a Queens Of The Stone Age több kategóriában is jelülést kapott, míg a Legjobb Hard Rock/Metal  Előadás kategóriájában a Black Sabbath, az Anthrax, A Volbeat, a Dream Theater, és a Killswitch Engage küzd egymással. Az 56. alkalommal rendezendő díjkiosztó gálára január 26-án kerül sor a los angelesi Staples Centerben. Hajtás után azokat a jelöltlistákat találjátok, ahol van rockzenei érdekeltségű előadó.

Tovább

Rockfater a Mikulás: Rockmaraton hírek

RockMaratonRockfater.jpg

A korábban felröppent álhírekkel ellentétben a rendezvény a jól megszokott helyen és időben, a Pécs melletti Malomvölgyi Arborétumban, július 7-e és 13-a között kerül megrendezésre. A teljes zenei program összeállítása még folyamatban, de több zenekarral sikerült már megállapodást kötnünk. A brazil thrash legenda, a SEPULTURA már biztosan ott lesz, sőt a svéd power metal nagyágyú, a SABATON is a Rockmaraton fesztiválon adja egyetlen 2014-es koncertjét Magyarországon! A hazai bandák közül a Depresszió, a Paddy and the Rats, a Dalriada, a Road, az Ossian, a Wisdom és Deák Bill is a biztos fellépők között szerepel már. A hetijegyeket elővételben a mai naptól vehetitek meg december 31-ig kedvezményesen, 9.990 forintos áron!

Tovább

Ilyen élőben a Stone Temple Pilots a Linkin Park énekesével

Stone-Temple-Pilots-Chester-Bennington.jpg

Sokak tetszését vagy nem tetszését váltotta ki a hír még tavasszal, hogy a Stone Temple Pilots a Linkin Park énekesével Chester Benningtonnal dolgozik tovább. Egy EP-t ki is adtak vele, ami nekünk is tetszett, sőt azt kell mondanunk, hogy élőben sem rossz ez a felállás, ami az alábbi videóból ki is derül.

Tovább

Jövőre új Cannibal Corpse album jöhet

cannibalcorpse1.jpg

Jövő év elején Mark Lewis irányításával kezdheti meg új albumának előkészületeit a Cannibal Corpse legénysége. A csapat 3 nagylemez után cserélt most producert. Alex Webster a zenekar basszusgitárosa elmondta, hogy semmilyen nézeteltérés nem volt az együttes és az előző három CC lemez producere Erik Rutan között, csupán másfajta módszereket is ki akarnak próbálni. A zenekar szeretné új albumát a jövő év második felének elején kihozni. 

Aerodrome Fesztivál – Rob Zombie és a Megadeth Budapesten!

Rob Zombie1.jpg

Megszületésekor az osztrák Rock am Ringként emlegetett Aerodrome olyan hatalmas neveket volt képes az országba csábítani, mint a Red Hot Chili Peppers, a Motörhead vagy a Metallica. Ezért is szolgált hatalmas örömmel, amikor 2013-ban kihirdették, hogy (immáron a cseh fővárosban, Prágában) a System of a Down, a NOFX és a Killswith Engage vezényletével újra életre hívják az eseményt, amely 2014-ben hazánkig is elér: június 16-án ugyanis a Budapest Park színpadán fog játszani Rob Zombie és a Megadeth az első hazai Aerodrome Fesztiválon. A saját nemében egyedülálló rendezvényre ráadásul a szervezők hamarosan még egy fellépőt bejelentenek.

Tovább

Black Tongue - Előzetes videó a Mastodon koncertfilmjéhez

mastodonbrixtoncover.jpg

Korábban már esett szó róla, hogy december 10-én audió és videó formájában is megjelenik a Mastodon még 2012-ben a londoni O2 Academy-ben adott koncertje Mastodon Live At Brixton címmel. A kiadványnak fizikai megjelenése nem lesz, azt csak digitálisan lehet beszerezni. Hogy így érdemes-e azt nem tudjuk, minden esetre hajtás után ott a Black Tongue című dal koncertverziója. Eközben a csapat új albumon dolgozik Nick Raskulinecz producerrel, mely jövő év első felében láthat majd napvilágot.

Világsztárok egész sora a jövő évi Novarock Fesztiválon

ironmaiden2013.jpg

Mára egy combosabb csomagot ígértek a Novarock Fesztvál szervezői és tartották magukat az ígérethez, hiszen a jövőre 10. alkalommal Nickelsdorfban megrendezendő Fesztiválon fellép az Iron Maiden, az Avenged Sevenfold, a Soundgarden, Rob Zombie, az In Flames, a Megadeth, az The Offspring, akik a teljes Smash albumot eljátsszák. Mellettük fellép a Dropkick Murphys, a Steel Panther, a Bring Me The Horizon, Phil Anselmo & THE ILLEGALS, a Trivium, az Arch Enemy, a Buckcherry, az Epica, a Battlecross, a Miss May I és a Huntress! Erős? Az biza.

Itt egy teljes Nine Inch Nails koncert!

NINLoll.jpg

November 8-án a los angelesi Staples Centerben lépett fel a Nine Inch Nails. A koncertet rögzítették is, mely februárban jelenik Tension 2013 címmel. A csapat jó arc volt és a felvételt közzétette a csapat hivatalos videócsatornáján, amit most teljes egészében meg is lehet nézni. Ja és nem elfelejteni, hogy a csapat június 19-én a Budapest Sportarénában lép fel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum