RockStation

Szórakoztatás felsőfokon – Lordi, Noa Rock @ Barba Negra, 2013. december 17.

2013. december 22. - viliricsi

Flyer Lordi_1.jpgMég mindig a hatása alatt vagyok annak, ami kedden történt. Láttam, amikor asztalhoz ültették a nőt. Vörös borral, s mindenféle étekkel kínálták. Egyszer csak a férfi – vagy még inkább szörnyeteg – valami balta-szerűséggel rásújtott hátulról, két ízben. A fiatal hölgy felkelt, vért okádott, majd segítségért könyörgő tekintettel nézett a tömegbe, melynek én is alkotóeleme voltam. Rengeteg ember és egy korlát választott el minket, de nem ez volt az oka, hogy meg sem próbáltam segíteni, noha úgy sejtettem: (rém)álmaimban meg fog még látogatni e jelenet. A nő végül összerogyott, a szörnyeteg részéről előkerült egy láncfűrész. Szerettem volna látni, meg nem is, ami ezután történik, de a füst jótékonyan eltakart mindent.

Tovább

Új lemezen dolgozik a Cattle Decapitation

cattle decapitation 2013.jpg

A san diego-i deathgrinder Cattle Decapitation jelenleg éppen új dalokat ír következő lemezére, mely minden bizonnyal csak 2015 elején jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában. A csapat legutóbb tavaly jelentkezett albummal Monolith Of Inhumanity címmel, melyhez ritka gusztustalan videókat sikerült készíteni.

Tovább

TOP20 karácsonyi metal-dal

Metal-Xmas.jpg

Ahogy minden mást a rock- és metalzenészek a karácsonyt is (hál' Istennek) hajlamosak egészen máshogyan szemlélni, mint az átlagemberek. Mi itt a RockStation-nél is hiszünk ebben és a kollégákkal összeszedtünk egy TOP (10-nek indult, aztán inkább lett) 20-as listát. Itt vannak minden idők szerintünk legjobb karácsonyi agymenései, közte jópár magyar gyöngyszemmel.  Viszont senki le legyen rest, ha úgy érzi kihagytunk olyat, ami a bejgli mellett nem hiányozhat a karácsonyi hangulat megteremtéséhez - írjátok ide, vagy a facebookra. 

Tovább

"A lényeg az, hogy a lényeg maga változik-e." - interjú a Tankcsapda zenekarral

2013-12-18 20.57.06.jpgMin is járna az ember esze így December végén, mint a Karácsonyon, a Szilveszteren és az év végi Tankcsapda koncerten. Az évzáró debreceni bulit december 28-án tartják a fiúk, szokás szerint a Főnix-ben, ami jó apropó volt egy interjúra, így a Roncsbár-ban Galaxy S2-végre kaptuk Lukács Lacit, Fejes Tamást, és Sidit.

Tovább

Dangerous - Új Within Temptation-videó

Within+Temptation++2013.png

A Within Temptation új nagylemeze egy rakás vendéggel januárban érkezik Hydra címmel. A Dangerous című dalban felbukkan az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones is, aki tavasszal majd új projektje révén ad ki lemezt. Addig is azonban a Within Temptation madáremberes videójában csodálhatjuk meg. Ja, csak mondjuk, hogy a zenekar március 14-én a PECSA vendége lesz.

Tovább

Szinte végleges a Devil You Know felállása

Devil-You-Know-Live-Line-Up-620x319.jpg

Arról már korábban hírt adtunk, hogy újabb supergroup jön létre Devil You Know néven. Az új banda eddig ismert tagjai a Howard Jones (ének, ex-Killswitch Engage), Francesco Artusato (gitár, All Shall Perish) és John Sankey (dobok, Devolved) voltak. A végleges felállás pedig valószínűleg úgy alakul majd ki, hogy a Bleeding Through gitárosa, Roy Lev-Ari és basszere, Ryan Wombacher csatlakoznak a trióhoz, akik már Artusato-val most is együtt zenélnek a Hiss of Atrocities nevű formációban. A banda debütáló lemeze jövőre jelenik meg amúgy.

Runaway: kislemez a készülő Monument debütalbumról

MonumentBand2013_638.jpg

A brit heavy metalos banda első albuma nemsokára érkezik Renegades címmel és kedvcsinálónak erről a lemezről érkezik kislemez formájában a Runaway. A hamisítatlan brit heavy metal stílus modern elemekkel fűszerezve - Peter Ellis frontember szerint ezek az ismérvei a Monument hangzásvilágának. Valóban elsőre nagyon is Iron Maiden szaga van, de a lendületes nóta a bemutatkozó dal, hallgassátok a hajtás után. Van ott még egy albumborító is. (A banda logójának betűtípusa csak engem emlékeztet a Doom játék feliratára?)

Tovább

Venom, Sodom és Katatonia a jövő évi Brutal Assault Festivalon

BrutalAssaultVenom.jpg

Hát, hogy hülye szóviccel éljünk, elég brutálnak ígérkezik a jövő évi Brutal Assault Festival. Ma a szervezők több nevet is bejelentettetek a jövő évi cseh fesztre. Ezek szerint fellép az angol Venom, a német thrash király Sodom és a svéd bánat-metal Katatonia is. hajtás után, az eddig bejelentett fellépők neveit olvashatjátok.

Tovább

We Love You - Új Combichrist szöveges-videó

Combihrist 2013.jpg

Szeretitek az indusztriál zenéket? Na, ha szeretitek akkor van egy jó hírünk. A Magyarországon is többször megfordult amerikai/norvég Combichrist március 21-én új lemezzel jelentkezik We Love You címmel. A csapat pedig egy új dalt is megosztott a rajongókkal, ráadásul a From My Cold Dead Hands című számra szöveges videó is készült.

Tovább

16 dal kész Slash következő lemezéhez

Slash_13.jpg

A múltkor adtunk hírt róla, hogy már javában készül Slash következő lemeze, amin a gitárhős nem meglepő módon újból Myles Kennedy énekessel és a The Conspirators névre hallgató csapatával fog kiadni. Ahogy a gitáros egy friss interjúban elmondta 16 dal van készen a lemezhez, melyek között akad egy instrumentális is. Súlyosabb dalokról van szó állítólag, de még nem döntöttek arról, hogy mik kerüljenek majd az egyelőre cím nélküli albumra. Slash előző lemezéről ITT írtunk. (Fotó: Réti Zsolt)

Eljött a death metal karácsony

deathmetalchristmascd.jpg

Bevalljuk holnap mis is készülünk egy hosszabb agymenéssel a közelgő Karácsony alkalmából, de ami alább majd hallható lesz, az még minket is meg tudott lepni. A Hate Eternal basszusgitárosa J.J. Hrubovcak ugyanis death metálba oltott karácsonyi dalokkal jelentkezett egy EP-n, Death Metal Christmas - Hellish Renditions Of Christmas Classics címmel. Az O Come, O Come, Azrael című dalhoz ráadásul szöveges videót is készítettek. Lehet, hogy inkább nem kellett volna :-)

Tovább

Ahogy még nem hallottál Black Sabbath-ot

Charles-Bradey.jpeg

Nem nagyon vagyok nagy soul/funky rajongó, nyugodtan lehet érte megvetni, de lövésem sincsen, hogy ki az a Charles Bradley, de amit a Black Sabbath Changes nótájával művelt, az zseniális. A legendás metal alapvetés egyik leglassabb nótájának feldolgozása a MetalInjection (itt találtuk a cikket) szerint azon a szinten van, ahogy Johnny Cash feldolgozta és szinte sajátjáé tette a Nine Inch Nails Hurt című dalát. Ez utóbbi kijelentés megérne némi vitát, de azért szerintünk is telitalálat a Changes soul átirata, amit a hajtás után hallgathattok meg.

Tovább

Az új Amoral album borítója és megjelenési dátuma

amoral_fallen_leaves_and_dead_sparrows.jpg

Az Amoral napvilágra hozta február 14-én megjelenő Fallen Leaves & Dead Sparrows című új albumának borítóját és dallistáját. A lemez CD-n, dupla vinylen és digitális letöltésen keresztül lesz elérhető. Aki Siltala felel a borító művészi kidolgozásáért. Az ő munkái láthatóak a Decrowning és a Reptile Ride című korábbi albumok borítóin is.

Tovább

Négy év után újra Budapesten a Laibach

laibach03_LukaDekleva.jpg

„We Come in Peace”, azaz „Békével jöttünk” - így szólt a szlovén indusztriál-úttörő képzőművész-zenész csoport, a Laibach tavalyi turnéjának címe, amit a hamar kultstátuszba katapultált űrnácis-inváziós Iron Sky című filmből vettek. Pedig a Laibachra sok minden jellemző, csak az nem, hogy „békével jönne”. A súlyos ipari feldolgozásairól, egyenruháiról és nem utolsósorban végtelen iróniájáról elhíresült Laibach legújabb, 2014 februárjában megjelenő Spectre (azaz Kísértet) című lemezét mutatja be egy nagyszabású turnén –  Budapesten hol másutt, mint a város leghatásosabb ipari emlékén, az A38 Hajón. Úgyhogy a tavalyi turnészlogen után idén érdemes újjal megismerkednünk: Kísértet járja be Európát.

Tovább

35 év börtön a Lostprophets volt énekesének

ianwatkins.jpg

A volt Lostprophets énekes Ian Watkins pedofil büntetőügyéről sokszor adtunk hírt itt az oldalon. A többek között gyermekek sérelmére elkövetett erőszakos szexuális cselekmények, gyermekpornók birtoklása miatt előzetesbe került énekes és tárasai tárgyalását ma tartotta a cardiffi Korona Bíróság, ahol a frontember 35 év letöltendő börtönbüntetést kapott 13 gyermek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményért. Próbára legkorábban 2036-ban bocsátható.

Watkinst majdnem pontosan egy éve december 19-én vette őrizetbe a rendőrség, akkor hevesen tagadta az ellene felhozott vádakat, ám néhány hete beismerő vallomást tett. Zenekara pedig a történtek miatt nemrég jelentette be feloszlását. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum