RockStation

Reggeli halál: Visioned Frailty - Embryo EP (2013)

2013. március 10. - KoaX

Borító2.jpgVannak időszakok az ember életében, amikor a legvegyesebb zenéket hallgatja, és a legelborultabb dolgokban is meglátja a szépséget. Valami hasonló korszakomat élem most. A Puddle Of Mudd-tól, Slashen át, az IHM-en keresztül egészen a death metálig mindent hallgattok. Azért ez tényleg eléggé széles paletta. Most viszont nem is ez a lényeg, illetve mégis. A death metal vonalat képviseli most a Várpalotai, Visoned Frailty zenekar, akik nem régen jelentkeztek az Embryo névre hallgató három számos EP-jükkel.

Tovább

Martyrdom - Új Our Existence Is Punishment-dal

OEIPSEcond.jpg

Az idén húszéves fennállását ünneplő Nadir tagsága az anyazenekar mellett különböző alkalmi vagy időszakosan működő, stílusukban teljesen eltérő projektek ürügyén is szívesen szakít időt némi örömzenélésre. A legegyszerűbben ipari doom metalként jellemezhető Our Existence Is Punishment formációnak hamarosan megjelenik a második albuma The Second Stage Of Grief címmel. A muzsika megmaradt gépiesen ridegnek és sivárnak, ugyanakkor letisztultabb lett, akárcsak a mai lét kilátástalanságát különböző oldalairól szemléltető és a modern civilizáció hanyatlását előrevetítő szövegvilág. Az új albumról egy dalt már tudunk mutatni, a Martyrdom hajtás után tekinthető meg.

Tovább

Új nagylemezen dolgozik a Judas Priest

0sziget2011_judaspriest01.jpg

Ahhoz lépest, hogy pár éve még a búcsút jelentették be, sok minden változott a Judas Priest házatáján, ugyanis most éppen nagyban dolgozik új stúdióalbumán a banda. A Judas Priest a honlapján közzétett friss üzenet szerint éppen stúdióban dolgoznak a következő soralbumon, mely az első lesz a két éve távozott K.K. Downing nélkül.

Mint ismeretes a kilépett gitároslegenda helyére Richie Faulkner került aki a búcsúturnénak hirdetett Epitaph elnevezésű koncertsorozaton már játszott a Priest-ben. Hogy az album mikor jelenik meg arról még nincsenek hírek, Rob Halford szerint siettetni nem kell semmit, kész lesz amikor kész lesz. Az anyagról korábban még azt mondták el, hogy nyers és lényegre törő lesz, tehát reménykedhetünk, hogy nem annyira grandiózus lemezre számíthatunk, mint a 2008-as Nostradamus volt. A nagylemez előtt várhatólag, még megjelenik a fent említett turnén készült koncert DVD, melyet tavaly május 26-án forgattak a turné zárókoncertjén Londonban a Hammersmith Apolloban. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Alestorm, Ex Deo, Lagerstein: Last minute kalóz metal buli a Club 202-ben

alestorm01.jpg

Skót és ausztrál kalózok ütköznek az Alestorm és a Lagerstein zenekarok személyében március 26-án a budapesti Club 202-ben. A két folk metal banda mellett a Kataklysm frontemberének koncept zenekara, az Ex Deo is szerepel: a death metal csapat a Római Birodalom korát idézi meg a színpadon, és várja a beöltözni vágyú rajongókat is ezen az estén.

Tovább

Halcyon Days - Új Stratovarius-videó

Stratovarius_2013_600x270.jpg

Nemrégiben jelent meg a finn Stratovarius új lemeze Nemesis címmel. Az albumról mi is írtunk, sőt Timo Kotipelto frontemberrel még egy interjút is készítettünk. Videó azonban ezidáig nem készült a lemezhez, viszont most már azt is tudunk mutatni a március 23-án a Club 202-ben fellépő csapattól. A Halcyon Days című dalhoz készült klip, hajtás után nézhető meg.

Tovább

Így kell Slayert játszani dobgitáron!

Sam.jpg

A lentebb látható videó ugyan nem új keletű, de most hogy a Slayer-ben hosszabb ideje Gary Holt személyében kisegítő gitáros van Jeff Hanneman helyett, Dave Lombardo dobos helyén pedig ideiglenesen (?) Jon Dette játszik, akár javaslatot is tehetünk Kerry King gitárosnak, hogy a két hiányzót akár egy személlyel is pótolhatja, mert ugye így olcsóbb. Ez a személy pedig nem más, mint az ausztrál Sam Westphalen, aki akusztikus gitáron játssza és dobolja egyszerre a Slayer  klasszikusát, a Season In The Abyss-t. Persze Sam nemcsak Slayert tud így eljátszani, hanem még sok más klasszikust is, amihez - ha kíváncsiak vagytok rá - katt IDE.   

Tovább

Januárban jön az új Gamma Ray nagylemez

gammaray0213gam05.jpg

Ja-ja, nem elírás, január - jövő januárban érkezik a Gamma Ray új nagylemeze, Empire Of The Undead címmel. Addig még nagyon sok víz lefolyik a Duna németországi szakaszán is, ezért addig is kapunk március 15-én egy hatvan perces "kislemezt", a Master Of Confusion-t. Az EP-n két új dal kap helyet, emellett két feldolgozás nóta és hat koncertfelvétel lesz hallható. Talán ez kicsit enyhíti a várakozást. A hajtás után látható az EP tracklist-je és egy előzetes hanganyag. Még annyit: a csapat március 19-én (idén) a Helloween társaságában a PECSA-ban játszik.

Tovább

Jeff Loomis - Meghallgatható új dalok

Jeff Loomis.jpg

A virtuóz gitárzseni, a Nevermore egykori gitárosa, aki mostanában szólóban nyomja (és tavaly a novemberben az Euroblast tour keretében hazánkba is eljutott), április 16-án jelentkezik tavalyi nagylemezének, a Plains Of Oblivion-nak a turnéváltozatával, amin az eredetihez képest három új dal is megtalálható. A vokál részeket Joe Nurre-nek köszönhetjük. Erről a új kiadványról hallgathattok meg a két nótát, a hajtás után. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Spring Fra Livet - Új Kvelertak-dal

Kvelertak.jpg

Március 25-én jelenik meg a norvég Kvelertak új lemeze Meir (More) címmel a Roadrunner Records gondozásában. Most egy újabb dal lemezes verziója jelent meg. Ezt azért tesszük hozzá mert a Spring Fra Livet (Run For Life) című dalt már élőben megmutattuk nektek korábban. Az új dalért katt IDE. A zenekarral a közelmúltban készült interjúnk pedig ITT olvasható, egyébiránt a banda március 24-én Bécsben az Arena-ban lép fel.

Sokkoló borítóval érkezik a Paediatrician új lemeze

Paediatrician - Surgical Excoriation cover.jpg

A tavalyi év jelentős részét a koncertezés mellett az új dalokon való munkával töltötte a Paediatrician gore/grind zenekar, ennek eredményeképp elkészültek második nagylemezükkel. A Surgical Excoriation - melynek borítója bizonyosan befér ezévi TOP 10 leggusztustalanabb lemezborító összeállításunkba - címet kapott új albumon 16 vadonatúj, saját dal kap majd helyet.

A zenekar életében először stabil felállással dolgozott a lemezanyagon a kezdetektől fogva, és minden eddiginél több munkát öltek a dalokba elmondásuk szerint. Megjelenés még ez évben, hajtás után pedig valamivel több, mint egy perc gyilok a Contaminated Infusion című új szerzeményt képében.

Tovább

EGY ESTE PINK FLOYD VARÁZSLAT - IDÖUTAZÁS A PLANETÁRIUMBAN

Keep floyding Planetarium.jpg.jpg

Mostanában igencsak beindult a rocklegendák jubileuma. A jeles fél évszázadosság sorába jövőre Roger Waters-ék is beállnak. A Pink Floyd világa viszont addig is menő, immár 49 éve, ünneplésre pedig ennél nagyobb apropó nem is kell a világ egyik legsikeresebb rockbandájának. Az angol úriemberek ugyanis vesztek már el a gondolatokban, álmokban és az univerzumban. Idén márciusban a budapesti Planetáriumban érdemes a zenéjüket keresni. Hiszen ha nem is személyesen, de „hivatalos” magyarhangjuk által biztos, hogy igazi elvarázsolt éjszakába csöppen majd minden rajongó. A történet pedig nem is bonyolult.

Tovább

Long Distance Calling, Sólstafir és Sahg szombaton a Dürerben

solstafir01.jpg

Márciusban még jobb eséllyel alig indul el a téli kiolvadás, mikor a Dürer Kertben meginvitálunk benneteket a mindent elsötétítő évszak utolsó, ám igazán nagyot szóló eseményére. Ugyanis három olyan zenekar váltja majd egymást a színpadon a Long Distance Calling, a Sólstafir és a Sahg képében, akiknek egytől-egyig mást ad a fagy és a hideg.

Tovább

King Diamond is vendégszerepel a Volbeat új albumán

Volbeat 2013.jpg

Többek között King Diamond is vendégszerepel majd a dán Volbeat április 8-án megjelenő új, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című albumán. A nemrégiben az Anthrax volt gitárosával, Rob Caggianoval kiegészült csapat gitáros énekese szerint a vadnyugati tematikájú albumon most jobban kitolták a zenei határokat.

Tovább

Charlie Sheen konferálta fel Slash-éket Dublinban

Slashimage001.jpg

Azt már régóta tudjuk, hogy Slash és Charlie Sheen jó barátok, ám arra ritkán van példa, hogy a a mostanában botrányaival elhíresült színész bárki előtt is rövid konferansziét mondana. Hétfőn azonban Dublinban Slash előtt lépett pár pillanatra színpadra, ahol elmondta, három ok miatt van itt. Az első, hogy emlékeztettess Colin Farrellt, hogy még él, a második, hogy a legjobb dolog amit ősei (nagyanyja ír származású) kitaláltak, az a Guinness sör. A harmadik pedig, hogy bemutassa a rocktörténelem egyik legnagyobb gitárosát Slasht.

Tovább

Ma este Deicide koncert a Kék Yukban

1874.jpg

2013. március 7-én csütörtökön, Nőnap előtt eggyel megajándékozza Budapestet egy koncerttel a hírhedt death metal gigász, a Deicide. Glen Benton frontember és csapata a Kék Yukat fogja penetrálni, ami  – a Vörös Yukkal egyetemben – továbbra is vidáman ünnepli 10 éves fennállását. A vérgőzös floridai horda a The End Of The Word Tour 2013 nevű hadjáratának keretében szór felejthetetlen ajándékot a halálfém honi rajongói elé.

Tovább

Nagyon erős programot sikerült eddig összehozni: Interjú Jakab Zoltánnal a Phoenix Music Hungary ügyvezetőjével

0recoil2010_63.jpg

A Phoenix Music már tavaly ősszel is sok igencsak emlékezetes koncertre hozott előadókat Budapestre, de az idei tavaszi koncertkínálatuk is bivalyerősre és igencsak sűrűre sikerül. Ebből az apropóból kerestük meg Jakab Zolit, hogy adjon egy kis visszatekintést a múlt évre, az idei koncertekbe avasson egy kicsit be minket és ha már mikrofonvégre kaptuk, akkor megkérdeztük, hogy állnak most az általa menedzselt csapatok.  

Zoli, kezdjük egy rövid visszatekintővel az elmúlt évre, különösen annak második felére. Parkway Drive, Fear Factory/Devin Townsend, Converge; milyen érzésekkel gondolsz vissza a 2012-es esztendőre?  
J.Z.: Nagyon jó érzésekkel, szerintem nagyon jó koncerteket csináltunk, és szerintem a látogatottságuk is szép volt, ami engem bevallom, a piaci viszonyokat elnézve kicsit meglepett, de természetesen nagyon örültem neki. A Parkway Drive buli különösen közel áll a szívemhez, még ha zeneileg nem is feltétlen tartozik a kedvenceim közé, de szerintem egy nagyon keményen dolgozó zenekar, és iszonyat jófej srácok is alkotják. Az, hogy a buli átkerülhetett a PeCsába a nagy érdeklődés miatt, nagyon nagy tett a részükről. Ha van zenekar, aki megérdemli ezt a sikert, azok Ők, hiszen egy nagyon dolgos csapat, hatalmas alázattal. Egyébként idén nyáron hozzuk is őket vissza a Volt Fesztiválra.

Tovább

Év lemezei a MetalStorm-nál

metalstormaward2012.PNG

Ahogy közel tíz éve, most is összeállította saját kis listáját az elmúlt év legjobb kiadványaiból az egyik legnagyobb külföldi metálzenével foglalkozó webzine, a metalstorm.net. A regisztrált felhasználók szavazatai által összeálló listák itt-ott azért meglepő eredményt produkáltak, de hát ez már csak így megy. Az egyes kategóriák legjobbjait kimazsoláztuk nektek, a listákon szereplő többi albumért pedig katt ide

Alternative Metal: Gojira - L'Enfant Sauvage [itt]

Avantgarde / Experimental Metal: Diablo Swing Orchestra - Pandora's Pinata

Black Metal: A Forest Of Stars - A Shadowplay For Yesterdays

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum