RockStation

TOP 15 metal-videó 2013-ból

2014. január 11. - sebiszabi

top15video2013.jpg

Hogy milyen a jó videóklip? Vicces vagy nyomasztó - esetleg legyen politikai mondanivalója, vagy egyszerűen az őrült belezős a kedvenced? A tuti megoldást persze mi sem tudjuk, de a szerkesztőség összedobta azt a listát, amit 2013-ban videó témában nem lehetett kihagyni. Hogy ezzel Ti mennyire tudtok egyet érteni, azt nem tudjuk, de nagyon kíváncsiak vagyunk rá odalent a kommentek között, vagy a Facebook-on. A hajtás után pedig jöhetnek a videók.

15. Apey & The Pea - Judas

Az idei év egyik legjobb hazai albuma az Apey & The Pea debütje a Devil's Nectar volt. Erről a Judas című dal kapott egy videót, melyben fekete-fehér filmrészletek nagyon jó összevágását láthatjuk, amely a dallal együtt igazán kerek.

14. Huntress - Zenith

Phil Mucci már tavalyi összeállításunkban is szerepelt egy igazi tökös vadnyugati ördöglövöldözős klippel, melyet a High On Fire-nek készített. Most a Jill Janus nevével fémjelzett Huntress dolgozott vele egy hasonló képi világú videó erejéig.

13. Ghost - Year Zero

Jó, jó tudjuk, hogy a Ghost most sikk, meg igazából szar (nem), de a zene mellett ma már az imidzs és a körítés is fontos abban meg a svédek nagy spílerek. Meg a Year Zerora készített videó is kellően polgárpukkasztó ahhoz, hogy itt legyen a helye.

12. Blind Myself - Diszkószám az éhezésről

A Blind Myself szinte minden évben szerepel nálunk. Csak azért nem az egyébként zseniális Fásy Mulatós Veszélyes Hulladékot választottuk, mert ott nem történik sok minden, ellenben itt igen.

11. Behemoth - Blow Your Trumpets Gabriel

A Lengyel "American Horror Story"!

(xDemosnswithRyux)

10. Hatebreed - Honor Never Dies

Deszkázás, relatíve nem nagy cucc egy klipben, ebben a számban még is többet jelent, mint a többi elcsépelt klipben. Ezzel a dallal vissza hozza azt a feelinget, amikor tényleg kiállunk valami jó mellett. Én már lassan 23 éve deszkázom, így ez a klip tényleg közel került hozzám.

(KoaX)

9. Black Sabbath - God Is Dead?

A döbbenetesen erős "13" albummal feléledt Black Sabbath a korai időkben is igen éles társadalomkritikát fogalmazott meg számos szövegében, ezt az üzenetét pedig most már klippel is alá tudja támasztani. A dal közel kilenc (!) perce alatt egy ember útját követhetjük nyomon a mindennapokban, aki megkérdőjelezi mindazt, amit maga körül lát...

(Magnetic star)

8. The Dillinger Escape Plan - When I Lost My Bet

Nyomasztó videót sem könnyű készíteni, hátha még ritka undorítót is akarunk. A The Dillinger Escape Plan-nek mindkettő egyszerre sikerült.

7. ††† (Crosses) - Bi†ches Brew

A ††† (ejtsd: Crosses) kegyetlen jól hozta az első két EP-jén is a borongós hangulatú, kicsit popos beütésű dallamokat, tavaly év végén pedig jött a Bi†ches Brew számra az első hivatalos videó is. Ha egyszer Trent Reznor és David Lynch összeülne egy három és fél perces audio vizuális hangulat idézésre az se lenne ennyire nyomasztó és szórakoztató egyszerre.

(RaczUr)

6. Kvelertak - Bruane Brenn

Az is jó, ha egy videó nem elég metál és mondjuk a cukiságmérő akad ki. Ehhez vegyünk pár gyereket, akik mondjuk énekeljék a dalunkat. A norvég Kvelertaknak bejött.

5. Meshuggah - I Am Colossus

Ha agyat kell simára gyalulni zenével, a Meshuggah-nál jobbat nem találni. A tavalyi lemez címadó dalához ráadásul egy olyan masszívan nyomasztó videót tálaltak, hogy azt öröm nézni. Kicsit Tool-os utóíze azért van, de oda se neki!

(sebiszabi)

4. Queens Of The Stone Age - ...Like Clockwork

Ahogy a Queens Of The Stone Age a tavalyi új lemez marketingjét felépítette az egyenesen tanítani való. Ehhez bevetettek szinte naponta megjelenő animációs videókat is, amik a végén egy 15 perces egésszé álltak össze.

3. Protest The Hero - Underbite

Ha van animációs videónk, akkor kell, hogy legyen egy bábos is. A január 26-án a Dürer Kertben játszó kanadai Protest The Hero gondoskodott arról, hogy legyen ilyenünk is.

2. Red Fang - Blood Like Cream

Borzalom! A zombik megitták az összes sört! És még akarnak. A Red Fang egy-egy klipje mindig üdítő színfolt a sok ötlettelen tucatvideó között. Úgy néznek ki, mint egy csapat nerd és remekül szórakoznak.

(Frogfoot)

1. Toxic Holocaust - Acid Fuzz

Animációs videó már pedig kell. Ha pedig még véres-beles is az csak a pluszbónus, márpedig Adam Avilla ilyet készített a Toxic Holocaust Acid Fuzz című dalára, amely ráadásul elég betegesre is sikeredett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr895751912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viliricsi 2014.01.12. 09:34:34

Ezúttal nem vettem részt a munkálatokban, mert nem vagyok egy klippelős fajta. Ezért történhetett meg, hogy a kollégák telenyomták a listát mindenféle underground meg alter izével :) Na jó, egy-kettő még nekem is bejött. De a következőben már ott leszek megmenteni a haza becsületét! :)

2014.01.12. 12:04:58

Hát ha ez volt a top 15 videó, ne adj isten, top 15 szám, akkor a metálnak annyi. Egyedül talán a Huntress értékelhető. Ozzy is már a múlt, hiába imádom azt az embert és a régi számait (embert? inkább zombit írhatnék, mert őt nem lehet megölni), de ő már showman lett (negatív értelemben). A többi szám meg hardcore, lagymatag alter, vagy sátánista hörgés ramaty hangszereléssel. Na egyszóval rettentő siralmas a fenti felhozatal.

viliricsi 2014.01.15. 21:58:28

Részemről az első bejegyzés köreinkben szokásos csipkelődés volt csupán. Van aki az én "trú metáljaim" végett szalad ki a világból. Ízlések és pofonok...
De még ezek közül is bejött pl a Ghost.
Ozzy pedig nem showman, nem zombi, nem a múlt árnya, hanem OZZY! Ma is! De amúgy itt a Black Sabbath viszonylatában játszik a figurája.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum