RockStation

Tetőfokon hágott hangulat: RED FANG, Lord Dying, The Shrine, @ Dürer Kert, 2014.02.05

2014. február 07. - Ernő Hellacopter

0redfang2014_39.jpg

Valahogy kezdi minden értelmét veszíteni. Szépen magunk mögött hagyjuk az emlékeinket, mindazt, ami jó a földi létben, és meghasonulva önmagunkkal tépelődünk zagyvaságokon, amik a napjaink egy tört része alatt történnek, és semmi jelentőségük, mégis felülkerekedik, győzedelmeskedik. Értéket keresünk, vagy csak azt hazudjuk önmagunknak, és megpróbálunk skatulyákba helyezni mindent, mert így talán könnyebb levenni a polcról, ha szükség van rá. Felcímkézzük amit hallunk, látunk, olvasunk, majd bőszen, magunkból kikelve ordítjuk a pusztába: ez nem true! Igen, szeretjük a sikertelenséget, a megnemértettséget, a magunkénak tudni valamit, amiben csak mi hiszünk, mindenki más tudatlan bunkó! Szeretnénk azt hinni, hogy olyat birtoklunk, ami csak nekünk számít, mert mi többek vagyunk, jobban értjük. Aztán ha ne adj Isten, egy véletlen folytán a kis magánzenekarunkból a világ csodája válik, elvágjuk a köldökzsinort, és felhelyezzük arra a polcra, amit vastagon lep be a por. Rossz emberek volnánk? Baj az, hogy különbözni akarunk a különbözőktől?

Jobbat mondok: csináljunk problémát abból, ami hibátlan! Ne számítson semmi! Ott a billog a tűzben, nosza vegyük ki, és égessük bele jó mélyen az előttünk álló hátába: nem érsz kalap szart se! Csápolsz itten ennek a Red Fangnak, pedig ez csak egy agyonhypeolt jelentéktelen múló szeszély! Wino még a temetésén is énekli majd a Dark Worldöt, miközben ezekre már a kutya sem fog emlékezni. Tartsuk meg a két lépés távolságot, mert a hülyeség fertőző! Teljesen mellékes, hogy amit látunk, az a minden képzeletet felülmúló valóság, és ebben a valóságban bizony úgy ömlik a hangfalakból a hallójárataink irányába a kompromisszummentes rock, hogy a lelkem is belesajog néha, de mi van, ha tévedek? Mi van, ha kiderül, hogy placebo, és mégsem valóság a jelen, csak egy végtelenített underground buli, ahol egyedül állok csak, és csak nekem szól a "megnemértettek" magánzenekara?

0redfang2014_20.jpg

Próbálom rásütni a címkét ezekre ott a színpadon, akik szemmel láthatólag 110%-ot adnak oda estéről-estére önmagukból, és a hozzáállásuktól kezdve az előadásmódjukig annyira hitelesek, és szórakoztatóak, hogy kisebb háborúba keveredek önmagammal. Nem is egyszeri alkalom ez, hiszen láttam én már ugyanezt többször is, és akkor sem hagyták, hogy a kétely esetleg éket verjen közénk! Magabiztosan állíthatom, hogy amit látok, az bizony a szórakoztatás magasiskolája. Sajnálom őket, mert a közönség szemmel láthatóan magáénak tekinti a kvartettet, és megengedi magának azt, amit mondjuk nem engedhetne meg egy Scott Kelly-vel, de az imázsépítésnek vannak bizonyos buktatói. Azért olcsóbban megússzák, mint ha a 80-as évek angol klubjaiban lépnének fel.

Nem tudom, hogy állok majd a világhálón ismert "barátaim" elé, mert amíg a legendás M.M. bulija fikarcnyit sem mozgatott meg, addig a Red Fang ismételten feltüzelt, 70 percre kirántott ebből a nyomorúságos valóságból, és elhitette velem, hogy nem számít semmilyen előítélet, nem számít az elitista seggfejek álszent zagyva magyarázása, mert ez pont az a valóság, ami csak 70 percig birtokolható, aztán emlékké transzformálódva felkerül egy polcra, ami sosem porosodik majd! Gyengébbnek titulált új lemez ide vagy oda, élőben kevés zenekar képes ilyen feszes, pontos, szórakoztató, hibamentes, önfeledt koncertet adni, mint a Red Fang. Ha másért nem, ezért megilleti őket a feltétlen tisztelet.

0redfang2014_03.jpg
A két előzenekar, a Lord Dying és a The Shrine tökéletesen teljesítették a szerepüket, mint két, stílusában passzoló, de a showt ellopni képtelen előzenekar. Köszi nekik is az estét!

Ui: elnézést a kissé formabontó koncertbeszámolóért, de az elmúlt két napban tapasztalt vélemények annyira lehetetlenné tették számomra a hagyományos, tárgyilagos beszámoló megszületését, hogy arra most nem is lettem volna képes.

  FOTÓK: RÉTI ZSOLT. MÉG TÖBB KÉP ITT és ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr485803715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoaX 2014.02.07. 23:28:42

Koncert után Aaron azt magyarázta, hogy a nyáron jönnek még valami fesztiválra is hozzánk
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum