RockStation

Kényszeres határidőátlépők vagyunk - Interjú Bodóczy Zoltánnal a Grand Mexican Warlock énekesével

2014. február 17. - sunthatneversets

Grand Mexican 20141.JPG

Javában készül, sőt lassan készen is  van a Grand Mexican Warlock új albuma, melyről a csapat tavaly két dal demóváltozatát is megosztotta. A zenekar a közelmúltban egy kényszerű dobosváltáson is átesett, úgyhogy zajlik az élet körülöttük rendesen. Többek között ezek szolgáltattak alapos indokot egy interjúhoz.

Kezdjük egy aktuális, de szomorúbb témával. Somló Dani kiválásának mi volt az oka? Van már jelöltetek dobos posztra?
Ez egy bonyolult, évek óta húzódó ügy. Őszintén vizsgálva a dolgot azt kell mondjam, hogy a Szabó és Somló közti kibékíthetetlen zenei ellentétek az okai az elválásnak. Mást akart a Lackó, mást a Dani, röviden ennyi, nem is szeretnék erről többet beszélni, mert ez a mi dolgunk. Lényeg a lényeg, hogy Danival elváltak útjaink, jobb ez így mindenkinek. Ami viszont jó hír, hogy megtaláltuk az új dobosunkat, Pap Dávid “Page” személyében, aki a Dereng zenekarból lehet ismerős. A március 20-i A38-as lemezbemutatón és az azt követő vidéki koncereken már ő nyomja a dobok mögött. 

Lassan elkészül a második nagylemezetek. Amennyire jól tudom eléggé elhúzódott a tervezettekhez képest. Miért?
Mert ez a GMW sajátossága. :) Kényszeres határidőátlépők vagyunk, szeretünk mindent az utolsó pillanatra hagyni. Ezen persze közben megy a feszülés, mert a Szabó pontosan megtervez mindent a két oldalas leveleiben, amit aztán a sok tróger persze nem tart be. Ez az általános, a lemezcsúszás azonban többtényezős dolog és inkább úgy voltunk vele, hogyha októberben mégse, akkor már tök mindegy mikor jön ki. Most már nem igazán kapkodunk, a fontos úgyis az, hogy március 20-ra legyen mit kitenni a merchpultra. Addigra meg már csak összejön.
 
Mit lehet tudni a hamarosan érkező új lemezről, ahogy nézem, most sem rövid dalokban gondolkodtok?
Nem igazán méregetjük a próbákon, hogy milyen hosszú egy dal. Alakulgatnak, hozzáadunk, elveszünk, de azért még nem lett rövidebb soha egy szám vagy tűnt el belőle egy instrumentális maszturbáció, hogy ettől majd többet játssza az akármelyik rádió. Ez még mindig örömzene, más a célja, mint egy pop-rock formációnak és igazából úgyis a koncerteken jön ki ennek a lényege, amikor ott fetrengünk extázisban a 19/8-ra.

Hogy érzitek mennyiben változtatok az elmúlt évek alatt, mind zeneileg, mind emberileg?
Zenében letisztultunk, emberileg bonyolódtunk. Üdvözítőnek tartom ezt az irányt, szerintem most jó úton haladunk, lassan kialakulni látszik egy olyan GMW, ahol mindenki otthon érzi magát.

Mennyire összeegyeztethető a Grand Mexican Warlock a többi zenekaraitokkal?
Ez a kérdés leginkább most az én fejemben fogalmazódik meg minduntalan, mert ugye nekem van még ezen kívül két aktív zenekarom is: a Seen (most éppen aktív korszakát éli) és a Dirty Flow Club, ami pedig most kezd el igazán szárnyalni reményeim szerint. Matyinak ott a Shell Beach, Áronnak meg Lackónak a Jazzékiel, Lackónak meg Matyinak a Trillion, Csabinak néha az FNM tribute, de ezek a bandák nem koncerteznek minden héten, így a többieknek nem okoz akkora problémát az egyeztetés, mint nekem.

Honnan jött az ötlet a tavaly novemberi Grand Mexican's Favorites koncerthez, ahol a kedvenc zenekaraitok feldolgozásait játszottátok?
Tavaly jött az ötlet, hogy tök fasza lenne egy ilyen feldolgozós esetet csinálni, ahol eljátsszuk a kedvenc számainkat és szerencsére meg is tudtuk valósítani ezt, természetesen a zenekarra oly jellemző határidő-kicsúszással, ugyanis a buli előtti két próbán állt össze igazán, hogy mit is fogunk játszani, előtte csak a sörgőzös bénázás és tapogatózás volt inkább a jellemző a próbákon.

Grand Mexican 20142.JPG

A lemez elkészülte után, milyen terveitek vannak erre az évre gondolok itt elsősorban az koncertekre, esetleg videó is lesz valamelyik dalhoz?
A március 20-i A38-as lemezbemutató után pár vidéki város a cél, aztán Észtországba utazunk a Tallinn Music Week showcase fesztiválra, illetve pár Lett és Litván állomás is szerveződött eköré, májusban pedig szintén egy mini Európa-turné van kilátásban, mivel az innsbrucki haverzenekarunk, a Mother's Cake volt oly szíves és meghívott minket játszani hozzájuk és köré rittyentettünk pár állomást.

Klippel kapcsolatban is nagy szerencsénk van, ugyanis együtt fogunk dolgozni azzal a Koblicska Örs és Damokos Attila vezette filmes csapattal, akik a Sonya, Our Youth és a The Idoru klipjeit is készítették. Nagyon profi csapat, baráti viszonyban vagyunk majd mindegyikőjükkel. Nagyszerű scriptet írtak nekünk, úgyhogy egy elég hatásos klipre lehet majd számítani a leglassabb, legnyálasabb számunkra.

Kik a fő inspirációi a Grand Mexican Warlock zenéjének?
Ahányan vagyunk, annyiféle zenét hallgatunk, megy is a fikázás ide-oda rendesen. :) Vannak ilyen alapvetések, amiben kb. mindenki egyet ért, de nálunk inkább már arról szól a történet, hogy ezt a sok hatást egy cél felé állítsuk be és ez legyen akkor a GMW. Merem állítani, hogy egy jó ideje már nem foglalkozunk azzal, hogy ez most legyen ilyen, vagy olyan, persze mindenki ezt mondja, de mi tényleg nem. Soha semmilyen aktuális menőséget nem tettünk bele a zenénkbe, mert hogy az most menő. Nekem pl. volt olyan időszakom, majd egy év, hogy egyáltalán semmilyen zenét nem hallgattam, csak ha mondjuk elmentem valahova és ott szólt valami, egyszerűen nem éreztem, pedig akkor már aktív volt javában a Grand és túl voltunk az első lemezen. Ha már valami inspirációt meg kell nevezni, akkor az a Szabó Laci, mert ugye ő írja a számokat és abból dolgozunk, arra a dallammenetre vernyákolok rá én is, amit ő megírt. Elindul, aztán folyik, mint a víz és lehet rajta szépen hömpölyögni, ennyi, nincs nagy megfejtés. Jöjjön, aminek jönnie kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr685814386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum