RockStation

Apokalipszis most – Leukémia Apokalypsis, AMD tavaszi turné

2014. március 03. - sunthatneversets

Flyer AMD_1.jpgKözös koncertsorozat erejéig fogott össze a nyolcvanas-kilencvenes évek két legelőremutatóbb és legsikeresebb magyar hardcore zenekara, az A.M.D. és a mostanság az első demójuk után Leukémia Apokalypsis néven futó Leukémia. A hétállomásos turné Magyarország szinte összes nagyobb városát érinti, köztük olyan, a hazai hardcore színtéren fontos településeket is, mint Szombathely vagy Eger. 

A két zenekar története gyakorlatilag már a nyolcvanas években összefonódott, hiszen nemcsak rengeteget koncerteztek közösen, például a legendás Fekete Yukban, de többek közt az A.M.D. korai lemezein éneklő, tragikus sorsú Sotár épp a Leukémiából igazolt át az A.M.D. soraiba, ahogy a később a Mooddal, manapság pedig a Magma Rise-zal a Black Sabbath örökségét ápoló Füleki Sándor gitáros is megfordult mindkét zenekarban.

A két demot és három nagylemezt megért Leukémia a kilencvenes években oszlott fel, és egy koncert erejéig ugyan a zenekar kései éveiben együtt játszó trió 2005-ben csurig töltötte az akkor még létező Kultiplexet, mostanra viszont, mint ahogy azt a némileg megváltozott név is jelzi, visszatértek az ötös felálláshoz. Oltyán László ős-Leukémia gitároshoz többek közt az ex-Sedative Bang gitáros Herczeg László és az egri Anger, illetve a stoneres Shapat Terror dobosa, Gál Gergő csatlakozott. Az A.M.D. hosszú csend után szintén a kétezres évek közepén aktiválódott újra, és az életre kelt zenekar 2012-ben egy kiválóan sikerült lemezt is megjelentetett, Mindenen kívül címmel.

A tavaszi koncertsorozat érdekessége, hogy a két zenekar estéről estére más-más underground kultuszzenekarral osztja meg a színpadot. A turné nyíregyházi és budapesti állomásán például a két raplegenda, Bobafett és Bobakrome is fellép, míg szombathelyen a helyi színtér patinás hardcore csapata, a Social Free Face is játszik. A turné menetrendje és részletes infók itt találhatók. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr245840672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum