RockStation

„A haragnak hangot adni, az rendben van. De ahogyan csinálják az emberek, az gáz” – interjú az M.O.D. zenekarral

2014. március 11. - magnetic star

MODLive7.jpg

Billy Milano fölöttébb ritka vendég Európában, idehaza pedig idén februárban köszönthettük először. Méltóbb fogadtatásban viszont nem is lehetett volna része, amint az már az M.O.D. koncertről szóló beszámolóból is kiderülhetett. A buli utáni beszélgetésünk – amelynek Mike DeLeon gitáros és Scott Sargeant bőgős is részese volt – meg talán segíthet árnyalni, sőt inkább alapjaiban átformálni azt a képet, amelyet a média festett le az öreg Billyről. Az alábbiakban ugyanis nem éppen azt a mindenkinek beszóló, nagypofájú, üresfejű bunkót ismerhetjük meg, amilyennek a legtöbb forrás beállítja őt...

Remélem, élvezted a ma esti koncertet, amely a legelső magyarországi fellépésed is volt.
Billy: Kurva nagy volt. Azt látnod kell, hogy régebbi bandaként mi pusztán annak is örülünk, ha a rajongók eljönnek, ha nem is indulnak be. Ha meg beindulnak, az egy extra bónusz.

Most tehát rengeteg bónuszpontot gyűjtöttetek be.
Billy: Igen, nekünk ez egy álombuli volt. Mindig is el akartam jönni a városotokba, mindig is fel akartam lépni Budapesten. Mindenki mondogatta, hogy játsszunk itt. Volt egy üres napunk Prágában és hallottam, hogy lenne lehetőségünk Budapesten koncertezni, úgyhogy azt mondtam: „Mindenképp megcsináljuk a bulit és tökmindegy, mennyi pénzt kapunk érte. Nem érdekel, ott akarok játszani és kész.”

Mikor jártál legutóbb Európában?
Billy: 1994-ben. Az S.O.D.-vel, azt hiszem, 1999-ben vagy 2000-ben jöttünk át Európába, de az M.O.D.-vel már 1994 óta nem fordultunk meg itt.

Tavaly lezavartatok az Államokban egy, az M.O.D. huszonöt éves fennállását ünneplő turnét. Ennek az európai körnek is az évforduló adta az apropóját?
Mike: Most azért jövünk, hogy jól bemelegítsünk. Próbáljuk visszahozni a nevet a köztudatba. Júniusban visszajövünk majd néhány fesztiválra. Ott leszünk a Hellfesten, a Dokk'em Open Airen és a Metalfest Loreley-on.
Billy: Otthon szórakozásból csináltuk meg a bulikat. Látom, hogyan működnek a dolgok. Nincsenek olyan óriási elvárásaim, mintha valami hatalmas sztár volnék. A francba ezzel, jól akarom érezni magam. De jól fut a szekér. Vannak kis és nagy koncertjeink és jól érezzük magunkat. Azért jöttünk át Európába februárban, hogy felkeltsük a promoterek figyelmét és még több fesztiválra jussunk be. Nagyon el akartunk jutni Európába, még mielőtt Barack Obama hazavágja. Az egy szarházi. A lényeg, hogy mindenkinek megvan az oka, ami miatt itt van. Én azért indultam el világot látni, mert meggyőződésem, hogy azok a kibaszott idióták az országomban, az USA-ban haza fogják vágni. Ezért akarom kiélvezni. Látni akarom a rajongókat és köszönetet akarok mondani nekik. Ez a személyes meggyőződésem. Azok az alakok elmebetegek.
Mike: Én egyetlen céllal jöttem az M.O.D.-vel Európába: segíteni ezt az M.O.D. nevű kibaszott bandát, újra beleégetni a csapat nevét az emberek agyába és boldoggá tenni a rajongókat, akik húsz éve várnak rá. Mindent el akarok játszani. Mielőtt beszálltam, hatalmas rajongója voltam a csapat zenéjének és most, hogy a tagja vagyok, egy álmom vált valóra. Csodálatos, hogy járom a világot és a jó barátaimmal lóghatok együtt.
Billy: A srác felfedez magának egy olyan stílust, amelyben azelőtt nem játszott. Death metalban nyomul, az M.O.D. pedig hardcore punk.

MODLive2.jpg

Az M.O.D. kétszer is került már parkolópályára. Most aktív zenekar vagytok?
Billy: Amilyen aktív csak lehet. Most itt vagyunk a kibaszott Budapesten. Ez így elég aktív. Én amúgy általában az ágyban fekszem és alszom vagy füvet szívok. Esetleg pornót nézek és arra rejszolok... Scott Sargeant gitározott a 2007-es Red White And Screwed lemezen, amelyhez kilencvenkét bulit kanyarítottunk az Államokban. Európába viszont még az I Scream Records kiadó sem tudott átsegíteni minket a... hogy is hívják?.. antifák miatt. Pedig én aztán nem vagyok fasiszta. A zenekaromban két mexikói is játszik, jómagam pedig részben zsidó vagyok, részben meg európai cigány és görög. Sőt, marokkói is, tehát észak-afrikai. Csak hát erre senki nem kíváncsi velem kapcsolatban. A lényeg, hogy jól fogyjanak az újságok. Szóval láttam, hogy mennyire nehéz ügy átjutni ide és hogy nem is fog sikerülni, úgyhogy azt mondtam: „A picsába ezzel! Nem akarok én vitázni senkivel, szórakozni akarok!” Ha az emberek politizálni akarnak, akkor én oktatni.

Azelőtt volt már jó néhány afférod ugyebár.
Billy: Volt bizony. És tudod, mit mondok? A haragnak hangot adni, az rendben van. De ahogyan csinálják az emberek, az gáz. A terrorizmus és az antiterrorizmus ugyanúgy erőszak. A fasizmus és az antifasizmus is ugyanúgy erőszak. Szóval így is, úgy is erőszakról beszélünk és nekem az nem kenyerem. A lényeg velem kapcsolatban, hogy előadó vagyok, nem énekes. Azért állok ki a színpadra, hogy megnevettessem az embereket és közben én is jól érezzem magam. Mint Hulk Hogan, a pankrátor. Hulk Hogan sose megy a boltba kajáért a sárga alsójában. Ő is csak eljátssza az erőszakot, de az egész pusztán szórakoztatás. Az emberek viszont nem fogják fel ezt. Al Pacino nem a Keresztapa. Tony Soprano sem valóságos személy. És Billy Milano is egy előadó. Otthon nagyapa vagyok és egy nagyon is spirituális személyiség: tagja vagyok a Krishnamurti Alapítványnak, ami a hinduizmusról szól és benne vagyok a Fura Legények Rendjében is, ami a szabadkőművességnek az egyik irányzata. Hiszek a közösség segítésében és rengeteg spirituális dolgot teszek a közösségemért, amellett pedig ételt is juttatok a hajléktalanoknak. Segítek az embereknek. Ha szükségük van rám, akkor tudják, hogy hívhatnak és hívnak is. Én ezt csinálom. Egy heavy metal magazinban viszont senki nem akar arról olvasni, hogy Billy Milano kaját ad a hajléktalanoknak és segít az embereknek. Erről senki nem akar tudni, mert egy ilyen Billy Milanóval nem lehet újságokat eladni.

Te és Scott most Texasban éltek. A többiek is helyi arcok?
Billy: Scott Sargeant San Franciscóból költözött át a texasi Austinba. Én 2004-ben települtem át oda. Mike San Marcosban lakik, pont Austin alatt, Mike Arellano dobos meg New Braunfelsi, tőlem húsz percre San Antonio irányában. Szóval ugyanabban a térségben élünk.

2004-ben a Blackout Records újból megjelentette a Devolution albumot, amely eredetileg a Music For Nationsnél jött ki. Mi volt az újrakiadás oka?
Billy: A Devolution és a Dictated Aggression lemezt is újra kiadták. Én így fogom fel a dolgot: amikor lemezt készítek, soha nem olyan albumot hozok ki, amilyet a rajongók akarnak. Azt csinálok, amit én akarok. Ahogy megvenni sem akarom ugyanazt a lemezt újra és újra. Nem akarom és nem is teszem. Voltak lemezeim, amelyeket el akartam juttatni az emberekhez és amelyekért nem is láttam pénzt. Egyszerűen odaadtam nekik, úgy hoztam ki. Ha valakinek tetszett és megvette, az neki jó. Ha meg hallotta és letöltötte, kit érdekel?

MODLive8.jpg

Ami az S.O.D.-t illeti, az már nyugodtan tekinthető lezárt ügynek. Szerinted megfelelő és méltó lezárása volt a történetnek a Rise Of The Infidels válogatás?
Billy: Nos, végső soron a rajongóknak akartunk köszönetet mondani. Sajnos két olyan arccal voltam egy csapatban, értem ezalatt Charlie-t és Scottot, akik soha nem köszöntek meg semmit senkinek. Még nekem sem. Szóval úgy érzem, a Rise Of The Infidels a rajongóknak készült. Így elmondhatták, hogy „O.K., legalább valaki a bandából törődött velünk”. Charlie Benante és Scott Ian viszont senkivel nem törődik. De nem fogom pocskondiázni őket, hiszen magamban még nagyobbat csalódtam, amiért hittem bennük, miközben ők nem hittek bennem.

És Danny Lilkerről el tudjátok hinni, hogy befejezi a Brutal Truth-ot, hogy utána visszavonuljon az aktív zenészélettől?
Mike: Abból, amit olvastam, azt szűrtem le, hogy csak a Brutal Truth-ot oszlatja fel, zenét viszont továbbra is ír majd szerintem.
Billy: Nem tudom. Danny-nek szerintem pihenőre van szüksége. Ahogy én is tartottam.

Igaz, hogy a No Glove No Love nóta Brian Wheattel (Tesla) együtt íródott?
Billy: Igen. Az Exodus vendégeként turnéztunk és elmentünk megnézni a Def Leppardot, meg a Teslát. Dumálgattunk Brian Wheattel, aki rajongója volt az M.O.D.-nek és belökte, hogy van egy dalötlete számomra. Beüzemelte a dobgépet, eszelős ütemeket produkált rajta és rányomta, hogy  „No glove no love, no glove no love...” Ez az ötlet ihlette a dalt és Brian teljes mértékben meghatározta. Az Ode To Harry-t meg a gimis cimboráim írták, a szöveget pedig a tesóm, Chris hozta, aki amúgy nem zenész. Mindig igyekszem valami jó mókát összehozni másokkal, hadd élvezzék és hadd legyen részük benne.

A legutóbbi M.O.D. album a Red White And Screwed volt. A cím ugyebár az amerikai politika iránti dühödet és kiábrándultságodat fejezi ki.
Billy: Megvan a határozott véleményem a politikáról, napi három, négy vagy akár öt órát is olvasok ilyesmiről. A kiábrándultságom oka azonban talán az, hogy kissrácként még fogalmam sem volt ezekről a dolgokról. Egy illúzióval nőttem fel Amerikát illetően, amelyről ma már tudom, hogy baromság. Nem hiszek benne. Nem hiszek a háborúban és nem hiszek a rendszerben sem. A közösségben és a családban hiszek, más nem számít. Mindig is szókimondó voltam, ez nálam elvi kérdés. Mindig is nagyon durván fogalmaztam. Nem rejtem véka alá a véleményemet. Nem fogom vissza magam sem a barátaim, sem a családom kedvéért. Járj csak utána és cáfolj rám! A Red White And Screwed-on egyébként Scott gitározott.
Scott: Amikor először szálltam be az M.O.D.-be, még bőgőztem. Akkoriban végeztem a régi bandámmal, de valamit mindenképp csinálni akartam, úgyhogy felhívtam Billyt. Ő éppen basszusgitárost keresett, de igent mondtam neki, szóval eredetileg bőgősként léptem be. Utána kipróbáltunk néhány gitárost és eljött a Red White And Screwed lemez felvételének az ideje. Hajnali négy óra felé felhívtam a srácokat és azt mondtam: „Figyeljetek, én gitározok. Gitáros vagyok. Minden kibaszott húros hangszeren tudok játszani, de gitáros vagyok. Hadd nyomjam már fel a gitársávokat, rendben?” Így aztán gitároztam a lemezen és turnéztunk is, amíg kiégtem. Nem csupán az M.O.D.-ben töltött idő miatt, de benne volt a dologban a Laaz Rockit, a Skinlab, meg a teljes huszonhét év, amit lemezkészítéssel és turnézással töltöttem. Szóltam is a többieknek, hogy más irányba terelem az életemet és elmegyek melózni. Így telt el négy év, de ismét itt vagyok és bőgőzök.

És mi az ábra a Skinlabbel?
Scott: Gőzöm sincs. Azt hiszem, a többi tag éppen más bandákban játszik.

Vannak már dalaitok vagy ötleteitek egy új M.O.D. lemezhez?
Billy: Megírtam vagy három albumnyi számot. Több zenei anyagom van, mint eddig bármikor, egyszerűen csak kijött belőlem az egész. Úgy egy éve megbetegedett a kutyám és ezután álltunk neki a dalírásnak az M.O.D.-vel. Nagyon beteg volt, úgyhogy minden nap őt figyelve gitároztam. Óriási lett a lemez, amelyet megírtam, nagyon érzelemgazdag és indulatos. Imádom az állatokat és igen nehéz dolog számomra a kutyámról énekelni.
Mike: Ezen a turnén Billy minden nap leül egy szobában a gitárjával, bedugja és játszik rajta. Van jó néhány ötlete és ezeken dolgozgatunk most.
Billy: Ennyi számot még életemben nem írtam.

Ez azt jelenti, hogy nemsokára új lemezzel rukkoltok ki?
Billy: Rajta vagyunk az ügyön. Majd elválik.

MODLive6.jpg

Néhány éve megjelent egy Crab Society demó-válogatás. Mit kell tudnunk erről a bandáról?
Billy: A Crab Society volt az a csapat, amelyben az S.O.D. előtti ötleteinket dobtuk össze a többiekkel, miközben leültünk sörözni és füvet szívni. Őrült egy anyag, de az embereknek tetszett és szerintem fontos banda volt. Közreadtuk és ennyi.

Van-e más hobbid az eddig említetteken kívül? Mi mindennel foglalkozol még a zenélés mellett?
Billy: Verem a farkamat... Kocsmabulikat csinálok Texasban, egy austini ír pubban. Biztonsági emberként dolgozom egy bárban és a technikus / hangmérnök is én vagyok. Kipróbáltam magam producerként is, én produceltem egy Matt nevű barátom demóját, Scottal meg az M.O.D. anyagait. Mindannyian producerkedtünk már. Szóval jelenleg inkább a magam életét élem.

Igaz, hogy korábban menedzseltél is zenekarokat?
Billy: Igen, azt is csináltam annak idején. De mivel néhány zenész igazi faszkalap, annyi stresszel járt a meló, hogy ez lett az utolsó dolog, amivel foglalkozni akartam.

Igen színes és izgalmas az életed. Sosem gondolkodtál még azon, hogy önéletrajzot írj? Manapság rengeteg művész csinálja.
Billy: Igen, kaptam már felkérést, hogy írjak a nagyközönségnek. Mindenki azzal nyúzott, hogy hegesszek össze egy önéletrajzot, de nem fogok, mert az emlékeim a sajátjaim. Ha bármit is írnék valaha, az az értékrendemről szólna, nem pedig a zenéről. Vagy csak nagyon kis mértékben szólna a zenéről. Nem akarom közreadni az emlékeimet, mert a sajátjaim. Abban sem vagyok biztos, hogy pontosan emlékeznék a dolgokra, bár ez már más lapra tartozik. Még a végén Gene Simmons-féle sztorikat mesélnék... Inkább írnék szakácskönyvet és a kutyámról is akarok írni, illetve arról, milyen hatással volt rám a kutyám lelkileg. Erről ennyit.

http://www.sod-mod.com
https://www.facebook.com/ModMethodOfDestruction
FOTÓK: ACÉLOS BALÁZS

 

„Expressing fury is good. How they're doing it is wrong” – interview with M.O.D.

MODLive1.jpg
I hope you enjoyed tonight's show, your first one in Hungary ever.
Billy: It was fucking great. You have to understand that we, an older band, are happy when the fans show up without even going crazy. When they go crazy, it's an extra bonus.

Then you've got a lot of extra bonuses tonight.
Billy: Yes, it was a dream show for us. I always wanted to come to your city, always wanted to play in Budapest. Everyone told me to play here. I had a day off in Prague and I heard there was a possibility to play in Budapest so I said “Absolutely, we'll play the show no matter how much money we'll get. I don't care, I want to play there.”

And when was the last time you've been to Europe?
Billy: In 1994. I believe we came to Europe with S.O.D. in 1999 or 2000 but with M.O.D., it's been since 1994 we haven't been this way.

You've done a 25th Anniversary M.O.D. tour in the USA last year. Is this European leg also part of the celebration?
Mike: We're coming right now to do a good warm-up. We're trying to get the name out there again. We'll be coming back in June to play some festivals. We've got Hellfest, we've got Dokk'em Open Air and we've got Metalfest Loreley.
Billy: We did the shows at home for fun. And I see how it goes. I don't have the huge expectations of being a big star. I don't want that, I want to have fun. But it's going very well. Some shows are very small, some are very big and we're having fun. We came over again to Europe in February to let promoters see us for more festivals. We really wanted to see Europe before Barack Obama blows it up, he's a piece of shit. Here's the thing: everyone came over for his own reasons. I came over to see the world because I honestly believe that these fucking sick people in my country, America, are going to blow it up. That's why I want to enjoy it. I want to see the fans and say thank you. That's my personal belief. They're sick in the head.
Mike: I came over to Europe with M.O.D. for one purpose and that purpose is just to help this fucking band named M.O.D., bringing it back into the minds again and raising the spirit of the fans who have been waiting for twenty years. I want to play everything. Before I joined the band, I was a big fan of the music and now that I'm part of it, it's a dream come true. It's totally awesome to travel the world and get to hang out with good friends of mine.
Billy: He's discovering a style he wasn't a part of. He plays death metal and M.O.D. is hardcore punk.

M.O.D. was on hiatus twice. Is it a really active band right now?
Billy: As active as can be since we are in fucking Budapest. That's pretty active. I usually lay in bed and sleep or smoke weed. Or watch some porn and jerk off. Scott Sargeant played guitar on Red White And Screwed that came out in 2007 and we did ninety two shows in America. But we couldn't get to Europe even on I Scream Records because all of those... How do you call them?.. Antifas. Well, I'm not a fascist. I have two Mexicans in my band, I'm part Jewish, part European Gypsy and Greek and  Moroccan. So I'm North African. But no-one wants to know that about me, they just want to make magazine sells. So I saw how difficult it was to get over here and it wasn't working and I said “Fuck it, I don't want to argue, I want to have fun.” If people want to be political, I want to be educational.

MODLive4.jpg

And you've had a lot of arguments in the past.
Billy: Oh yeah. And you know what. Expressing fury is good. How they're doing it is wrong. Terrorism and anti terrorism are still violence. Fascism and anti fascism are still violence. So it's violence and I don't like that. The thing about me is this: I'm an entertainer not a singer. I go on stage to make people laugh and to have fun. Like Hulk Hogan, the wrestler. Hulk Hogan never goes to the food store in yellow underwear. They play violence but it's entertainment. But they don't understand. Al Pacino is not the Godfather. Tony Soprano is not a real person. And Billy Milano is an entertainer. When I come home I'm a grandfather and I'm a very spiritual person: I'm a part of the Krishnamurti Foundation which is Hinduism and I'm also an Odd Fellow which is a different sect of Freemasonry. I believe in helping the community and I do a lot of spiritual stuff for my community as well as feed the homeless. I help people. When people need help they know they can call me and they call me. That's what I do. But no-one wants to hear in a heavy metal magazine that Billy Milano feeds the homeless and Billy Milano helps people. No-one wants to hear that because they can't sell that Billy Milano.

You and Scott live in Texas now. Are the other guys from there as well?
Billy: Scott Sargeant moved from San Francisco to Austin, Texas. I moved there in 2004. Mike is from San Marcos which is right below Austin and then the drummer Mike Arellano lives in New Braunfels which is twenty minutes far towards San Antonio. So we're in the same area.

The Devolution album, originally out on Music For Nations, has been reissued on Blackout Records in 2004. What was the reason for that?
Billy: They re-released both Devolution and Dictated Aggression. Here's how I look at it. When I do a record, I never do the record that the fans want. I do what I want. And I don't want to buy the same record over and over and over. I don't want to do that and I won't make that. I had records that I wanted people to hear and I didn't take money for, I just gave it to them and put it out. So if people liked it and bought it, good for them. If they heard it and downloaded it, who cares.

As for S.O.D., I think it's save to say that it's all over now. Do you think that the Rise Of The Infidels compilation was an appropriate and worthy way to finish the story?
Billy: Well, all we wanted to do in the end of the day is say thank you to the fans. Unfortunately, I was in the band with two guys, Charlie and Scott, that never said thank you to anybody. Even to me. So I feel Rise Of The Infidels was something for the fans in a way so that they could say “O.K., at least someone in the band cared“. But Charlie Benante and Scott Ian care about for nobody. I'm not going to slag them, I'm disappointed more in me for believing in them and them not believing in me.

MODLive8.jpg

And concerning Danny Lilker, can you believe he's going to put Brutal Truth to an end and retire from being a full-time musician?
Mike: From what I've read, it sounded like he's just going to call it a day on Brutal Truth but I believe he's still going to continue to do music.
Billy: I don't know. I think Danny needs time off. Like I did.

Is it true that you wrote No Glove No Love with Brian Wheat from Tesla?
Billy: Yeah, I was on the road supporting Exodus and we went to see Def Leppard and Tesla. I was talking to Brian Wheat who was an M.O.D. fan and he got an idea for a song for me. He turned on the drum machine, brought those crazy beats and went “No glove no love, no glove no love...” That was the idea that inspired the song and he absolutely did influence the song. My friends from high school wrote Ode To Harry and my brother Chris who is not a musician wrote the lyrics for Ode To Harry. I always try to have something fun with other people. Let them enjoy it and be part of it.

The latest M.O.D. album is entitled Red White And Screwed. Was it meant to express your anger and frustration with politics in the USA?
Billy: I definitely have an opinion on politics. I read three, four or five hours every day. But I think the reason I'm feeling disappointed is that I didn't know all this stuff when I was a young boy. I grew up with the illusion of America and now I see it's bullshit. I don't believe in it. I don't believe in war. I don't believe in the system. I believe in community and family, it's all that matters. I've always been rude as a principle. I've always been very rough. I'm not going to hold back my opinion. Not for my friends, not for my family. Do some research and prove me wrong. Scott played guitar on Red White And Screwed, by the way.
Scott: Actually, when I first started with M.O.D., I played bass. I was done with my old band at that time and I was looking to do something so I called Billy up. He was actually looking for a bass player but I said sure, so when I first joined I played bass. Then they went through a couple of guitar players and got to the point where we were going to to the Red White And Screwed record. I called them up at about four o'clock in the morning and said “Look, I play guitar. I'm a guitar player. I can play anything with strings on it but I'm a guitar player. I want to play the guitar tracks, all right?” So I played guitar on that record and then we did some touring until I kind of got burned out. Not just because of my time in M.O.D. but also Laaz Rockit, Skinlab, all that twenty seven years of doing records and touring. So I said “I'm going to take a walk and go to work”. I did that for about four years but now here I am again, playing bass.

MODLive5.jpg

And what's going on with Skinlab?
Scott: I have no idea. I think the other members are doing other bands now.

Do you have any new songs or new ideas for the next M.O.D. record?
Billy: I've got like three records written. I have more music than I ever wrote in my life, it just came out of me. About a year ago, my dog got sick and we started writing for M.O.D. after that. He was very ill and so I was watching him and playing guitar every day. I made a great record, it's very emotional and very angry. I'm an animal lover and it's very difficult for me to sing about my dog.
Mike: Every day on this tour, Billy sits in a room, he has his guitar, he plugs up and he strums. He has a bunch of ideas and we've been working on them.
Billy: I have more music now than any time in my life.

Does that mean that you're going to bring a new album out soon?
Billy: We're working on it. We'll see.

A compilation of Crab Society demos came out some years ago. Could you tell us about that band?
Billy: Crab Society were all the ideas we've put together before S.O.D., sitting around, drinking beer and smoking pot. It's just crazy stuff but people liked it and I think it's an important band. We shared it and that's it.

Do you have any hobbies besides the ones you mentioned before? What else do you do besides musicianship?
Billy: Jerking off... I run a honky tonk show in an Irish pub is Austin, Texas. I work in a bar, I'm the security there. But I'm also the sound guy / engineer. I've done some production, I've produced my friend Matt's demo and I've produced M.O.D. stuff with Scott. We've all done productions. So it's more about my life at this point.

Is it true that you also used to manage bands?
Billy: Yeah, back in the day. But it was so much stress, some musicians are a bunch of fucks, so it's the last thing I wanted to do.

Given the fact that you have such an interesting and diverse life, did you ever consider writing an autobiography? A lot of artists do that nowadays.
Billy: Yeah, I've been asked to write for everybody. Everyone's asked me to come up with an autobiography but I won't do it, my memories are mine. If I would do anything it would be about my value system, not about music. Very little about music. I don't want to show my memories, they're mine. I don't even know if I would remember them correctly but that's another thing. I might be told Gene Simmons stories... But I want to do a cookbook and I want to do a story about my dog and how my dog affected me spiritually. That's about it.

http://www.sod-mod.com
https://www.facebook.com/ModMethodOfDestruction
FOTÓK: BALÁZS ACÉLOS

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr805853566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum