RockStation

A Hellyeah is fellép az idei FEZEN-en

2014. március 12. - sunthatneversets

hellyeah 2014.jpg

Tovább bővül a FEZEN névsor, a már korábban bejelentett EUROPE, SKID ROW, TARJA TURUNEN, EXODUS és IGNITE mellé újabb külföldi erősítés érkezik. Magyarországon először a székesfehérvári fesztiválon lép színpadra július 30-án a legendás Pantera-dobos, Vinnie Paul vezette HELLYEAH.

Texasról mindenkinek más-más ugrik be elsőként, lehet ez egy steak, egy cowboy kalap, egy olajfúrótorony a Ewingok birodalmából, vagy ha metál zenéről van szó, akkor a „groove metal”, azaz a déli „parasztmetál”. Benne van minden, ami Texast jelentheti: a gitárok mélyebbre hangoltak, mint a legmélyebb olajkút, a szöveg legalább olyan véres, mint a tökéletes steak, és szinte testrésszé lényegülve, ott a cowboy kalap is a fejeken. Vinnie Paul fején egészen biztosan. A legendás Pantera alapító dobosa ma is hoz minden kötelező elemet a déli rock/metal jegyeiből. És ezeket az elemeket most egészen Székesfehérvárig hozza, hiszen a 2014-es FEZEN fesztiválon fellép a HELLYEAH, Vinnie Paul 2006-ban alakított szupercsapata.

Magyarországon most először láthatjuk a Chad Grey, Tom Maxwell, Kyle Sanders és Vinnie Paul alkotta zenekart. Pedig a Hellyeah túl van már három albumon, és számtalan koncerten. Jelenleg éppen negyedik lemezükön dolgoznak, a Kevin Churko producerrel készített Blood For Blood június 9-én jelenik meg, így székesfehérvári koncertjükre már az új dalokat is hozzák magukkal. Vinnie Paulék zenekarát a FEZEN nulladik napján láthatjátok majd, így a kutyaharapást szőrével elmélet jegyében rögtön egy igazi tökös metál bulin vezethetitek le az utazás és a sátorállítás fáradalmait.

Lesz természetesen jó néhány hazai fellépő is a Hellyeah mellett, akik a nulladik napot megtöltik tartalommal, a teljes program, napok szerinti bontásban áprilisban várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr655856140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum