RockStation

Don Gatto: "Belehúzunk, nem cicózunk, érted."

2014. március 20. - csigaur

Don Gatto 20132.jpg

A Weisz, a Halász meg az Aci. Ha így nem ismeritek őket, akkor talán úgy, hogy Don Gatto?! Úgy tuti. Acélos Balázs, a zenekar stand-up comedy-s arca és gitárosa válaszolt kérdéseinkre.

Acika! Köszi, hogy fogadod felettébb unalmas kérdéseimet. Hogy vagy mostanában, mi jót csinálsz éppen (azon kívül, hogy olvasod a kérdéseket..)?

Ne is kérdezd, Bandikám! Egy csomót kell dolgoznom és sosem érek a végére. Rettenetes. Már rég a rockból kéne megélnünk, de nem megy sajnos, haha.
Különben meg nekiálltunk próbálni, illetve számokat írni. Ilyen újakat, tudod. Lassan megy, de alakulnak a dolgok.

A tavalyi évetek elég mozgalmas volt, ha jók az emlékeim (tudod, a rokk meg a p*** elveszi az ember eszét…). Hány koncertetek volt összesen? Számon tartjátok?

A Halász tudja ezeket. A fontos zenekari ügyeket a Weisz meg én intézzük, az apróságokkal meg a Halász foglalkozik. Például dobol és nyilvántartást vezet az eddig lezajlott föllépésekről. Nemrégiben át is küldte nekem, hol tartunk most: 283 koncertünk volt 2009. decembere óta.

Volt a turné a Pro-Painnel... Várható még ehhez hasonló túra? Szerinted fontos egy bandának, hogy egy nagyobb névvel induljon útnak (még ha az nem is teljesen kifizetődő), vagy inkább az önálló turnét erőltessék jobban? Mennyire lehet érvényesülni egy nagyobb név előtt tapasztalataid szerint?
Reméljük, hogy lesz még lehetőségünk egy hasonló osztálykiránduláson részt venni. Hatalmas élmény egy ilyen, össze nem lehet hasonlítani azzal, amikor bepakolunk a verdába Szekszárdon szombat délután fél hatkor és átmegyünk Őcsénybe a Kiwi presszóba zenélni.
Anyagilag mindenképpen kamikazeakció volt a Pro-Pain turné, de az élmény Bandikám baszd meg, az mindenért kárpótol.
Az mondjuk nem volt a legjobb, hogy mindig mi voltunk az elsőnek fellépő zenekar (két helyet kivéve) és ugye az első bandákon nem feltétlenül van mindig tele a hely, hogy finoman fogalmazzak, de így is jók voltak a bulik.

Az előző kérdésem nagyon rossz, amikor a Death Before Dishonorral turnéztatok, akkor is majdnem ugyanezt kérdeztem. Kiégtem.

Hagyd abba ezt az egész újságírós hülyeséget, költözz haza Balázs bácsiékhoz Szabadszállásra, s meglásd sokkal jobb lesz mindenkinek. Azért majd a Sz.A.R. Fesztre próbálunk kérni Neked egy ingyenjegyet. A Death Before Dishonorral különben is csak két koncertünk volt, nem egy egész turné. Fajankó!

Új anyag? Írjátok, vagy a csúcson hagyjátok abba a rock karriert? Mikorra várható a következő „veszünk 40 forintért nyomtatható cédét meg csináltatunk hozzá 37,50-ért borítót, megírjuk, rányomtatjuk azt’ kész.” anyag?

Örülök, hogy figyelsz. Pár kérdéssel ezelőtt fejtettem ki, hogy mekkora energiákat fektetünk a komponálásba. 
Igen, írjuk. Egy szám már kész van, koncerteken is el merjük játszani, aztán van egy, amihez még nincs meg a refrén, meg egy, ami már majdnem kész van zeneileg, de a szöveg egyelőre csak négy soros. De ha a Ramonesnek volt két sorból álló szövege, akkor nekünk sem kéne nagyon görcsölni ilyeneken.
A negyven forintos cédé viszont már a múlt sajnos. Az egekbe szökött a kompaktdiszk vételi ára, hogy a franc essen beléje.
Mindig kitaláljuk különben, hogy mikor kéne felvennünk a cuccot, de általában megcsúszunk vele. Most ha azt mondom, hogy megcélozzuk a nyarat, akkor simán lehet még tél is belőle. Eddig amúgy minden lemezünket – lemezünket, érted... - télen vettük fel. Azt hiszem, legalábbis.

Don Gatto 2013.jpg

Nemrégiben játszottatok aviláglegjobbzenekaraanapalmdeath és a Hatebreed társaságában egy szép februári estén. Tudjuk, hogy csak a Momóka pólója miatt jött létre ez a koncert, de mennyit fizettél a hangmérnöknek, hogy ilyen halkan szólt a Napalm?

Az Oti keverte a bulit, a Bozsó a Sportalsóból meg a fényeket csinálta. Nem tudom, hogy a Napalm miért volt halk - ha halk volt egyáltalán -, de mintha valaki valami vastag borítékot adott volna az Otinak és így mutogatott közben, amikor az ember egy keverőpulton lehúzná a hangerőt.

Lassan megint turnéra indultok, könnyen sikerült megszervezni a körutat? 


A Stagediving turnéra gondolsz, melynek során a sukorói Cadaveres, a rétsági Watch My Dying, a budakeszi Samas, illetve az inotai Visioned Frailty és az ostffyasszonyfai Begotten Silence zenekarokkal játszottunk itt-ott az országban? Azt a Delcsák szervezte.
Viszont májusban csinálunk egy kilencállomásos kiruccanást. Megyünk Németországba, Lengyelországba, Litvániába, Lettországba meg Észtországba. Nem volt különösebben nehéz összehozni a dolgot, de azért nem ment annyira könnyen sem. Írtam körülbelül... mit tudom én, száz helynek, hogy mi vagyunk a Don Gatto meg így meg úgy és hogy mennénk játszani. Mondjuk egy olyan huszan válaszoltak, ebből tizenegyen azt, hogy köszönik de nem, kilencen meg azt, hogy rendicsek.
Kíváncsiak vagyunk, mert a Baltikumban még nem voltunk, meg Lengyelországban sem nagyon. Jól fel is kell kötnünk a gatyát, mert az Insane már megmutatta ott fent, hogy milyen tökösek az itthoni hardrock- és heavy metal bandák, aztán ha mi meg nekiállunk így himihumizni, az nagyon ciki lesz.  Belehúzunk, nem cicózunk, érted.

Személy szerint én nagyon örülök, hogy lassan itt a jó idő. Vehetem elő a rövidnadrágokat, te meg a szandál gyűjteményedből egy darabot. Szemezgettél már az idei kollekcióból?

Micsoda gazember vagy, Bandi! Mindenki azon van fennakadva, hogy a szandi meg a zokni az milyen szar együtt és ennek internetes fórumokon még hangot is adnak. Ez nem más, mint a háttérhatalmak figyelemelterelése. Foglalkozzanak csak ezzel az emberek! Osztogassák csak a hülye képeket, meg írogassanak idióta hozzászólásokat, lehetőleg tele helyesírási hibával. Te is része vagy a gépezetnek. Az ilyenek miatt tart oda a világ, ahonnét már nincs visszaút. És akkor már Korda Gyuri bácsi se fog tudni segíteni, baszd meg.

Köszönöm, hogy ismét a rendelkezésemre álltál, hogy felfuttassam még jobban a zenekarodat. Ölellek!

Mi köszönjük. Számlaszámod a régi?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr75871376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum