RockStation

Rengeteg minden változott és rengeteg minden nem - ÓRIÁS mini-interjú Egyedi Péterrel

2014. április 02. - sunthatneversets

orias2014.jpg

Kis csönd volt mostanában az Óriás körül. Eddig. Pénteken (április 4-én) azonban a GMK-ban játszik a zenekar egy kissé másabb felállásban, mint amit az utóbbi időben megszokhattunk tőlük. Ez valamint a készülő új nagylemez remek alkalmat szolgáltatott egy rövid beszélgetésre Egyedi Péter gitáros énekessel. (fotó: Dobos Csaba)

Mostanában egy kis csönd volt körülöttetek, viszont április 4-én újra színpadra álltok a Gozsdu Manó Klubban. Mi történt veletek mostanában?
E.P.: Tavaly év végével újra trió lettünk, de érdekes módon ez előrefele taszított minket. Rögtön nekiestünk az új daloknak, össze is állt egy hatos csokor. Februárban baráti közbenjárással elutaztunk Halászira, és a Babos majorban töltöttünk egy szuper hetet, ahol rögzítettük is az új dalokat. Felhőtlen, osztálykirándulás jellegű elvonulás volt ez, szuper helyen, ráadásul éjjel-nappal zöröghettünk, így nem volt nehéz a munka. Ezúton is köszönjük a vendéglátóinknak, a Babos Majornak a lehetőséget.

Ádám távozásának mik voltak az okai? A trió felállás csak átmeneti vagy így folytatjátok?
E.P.: Péter: Ádám egy rettenetesen tehetséges, teremtő figura. Csak a saját dolgaival akar foglalkozni, ami tök érthető, én is inkább ezt csinálnám, mint hogy az Óriásban legyek billentyűs! Meg neki az elejétől megvolt az a meggyőződése, hogy ebbe a zenekarba nem kell szinti – ez most újra bebizonyosodhat. Szóval hárman tervezzük a jövőt.

Tavalyi Tűz, víz repülő című lemezetek részben egy rajongói támogatói kampány segítségével jelent meg. Hogy jött ez a gondolat?
E.P.: Volt egy Mancs cikk erről a témáról még régebben, ami erről szólt, és ott azt mondtam el, hogy szerintem ez hülyeség, legalábbis ebben az országban. Aztán ahogy belekezdtünk a lemezbe, és a megjelenésen, kreatív dolgokon agyaltunk, akkor újra előjött a gondolat. És akkor azt gondoltam, hogy ez egy tök jó dolog lehet, ha jól van kommunikálva, és nem karcsúsodik csupán kalapozásra. Vannak külföldi példák, és kicsit utána mentünk a témának, kitaláltuk, hogy nekünk mi lenne szimpatikus – mi mit kapnánk szívesen a kedvenceinktől a támogatásért. Így állt össze a program. Csak olyat akartunk felajánlani, amit őszintén, saját habitusunkból adódóan szívesen végigcsinálunk – így lett pörköltezés, szobakoncert, dalfeldolgozás, ilyesmik, hála istennek rettenetesen jól sült el mind.

Hogyan álltok most az új lemezzel?
E.P.: Az utómunkák zajlanak. Hamarosan megmutatjuk az új dalcsokrot!

Óriás 2014.jpg
Belegondolni is furcsa, hogy jövőre már 10 éves lesz a zenekar. Mi minden változott ebben a zenei közegben ebben a 10 év alatt?
E.P.: Ja, 2005 őszén voltak az első próbák, de talán 2006 nyarától, az első koncerttől datálódik igazából az Óriás története. Rengeteg minden változott azóta és rengeteg minden nem. Felnőttünk, láttunk ezt-azt, és hála istennek rengeteget játszhattunk. Reméljük, még közel sincs félidő se.

Mire számíthatnak a Gozsduba látogatók pénteken?
E.P.: Az alapján amit Pécsett és Szegeden tapasztaltunk, a legjobbakra. Nagyon működtek az eddigi koncertek, tényleg az van, hogy visszatért valami fontos szikraszerűség belénk. Szóval nagyon jó klubhangulatú bulit tervezünk, több régi és egy vadonatúj dallal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr385890052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum