RockStation

"Nem tudjuk csakis tribute zenészként élni az életünket" - Green Machine-interjú Perutek János énekessel

2014. április 03. - sunthatneversets

Green Machine band.jpg

A Green Machine zenekarral nagyot fordult a világ az elmúlt pár hónapban. A Kyuss tribute zenekar gitárosa Miki a Kyuss énekes John Garciaval zenél, zenekara pedig kilépne a tribute zenekarok árnyékából és saját lemezt készít jelenleg. A zenekarral kapcsolatos történésekről az énekes Peruval beszélgettünk. 

Az utóbbi időben sok minden történt veletek, de kezdjük az elején. Egy kicsit meséljetek a zenekarról. Mikor indultatok és miért pont Kyuss?
Peru: 2012 nyár vége vagy ősz eleje volt az alakulásunk. És egy májusi Barba Negras Kyuss koncert adta az ötletet, hogy megcsináljuk a bandát. Sokat nem vacakoltunk.

Green Machine4.jpgA tagoknak milyen zenei előéletük van?
Peru: A legrutinosabb a dobosunk. Tóth Attila már több, mint húsz éve zenél. Budapest Rock Company együttessel a kilencvenes években értek el sikereket. Sexy a basszusgitárosunk pedig egy igazi virtuóz, Ő például a Lukács Peta zenekarba is felkérést kapott nem olyan régen. ifjabb Kocsándi Miki pedig zenész családba született, jómagam pedig rock and roll énekes szeretnék lenni és sokáig kerestem ezt a stoner stílust. Azt hiszem megtaláltam magamat benne.

Mostanában sok vitát olvasok arról, hogy a hazai rockzenei szcénának nem tesz jót a sok tribute banda? Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Peru: Erről órákig lehetne eszmét cserélni. Mindenesetre én sem szerettem ezt a műfajt annyira. Ezt sosem titkoltam. Ugyanakkor jó alapokat teremthet egy stílus ismerete, a saját dalszerzések előtt. Rengeteget játszottunk Kyuss dalokat és hallgatunk stoner zenét. Mert szeretjük! Ezt követően vágtunk bele éppen ezekben a hónapokban a saját számok készítéséhez. Jobb volt ez így. Persze ezt szitu válogatja. Nekünk így volt jó. De csak kizárólag tribuetként a Green Machinet nem tudjuk elképzelni, sosem tudtuk.  

Szerintetek miért választják sokan ezt a tribute státuszt?
Peru: Kényelmes és el lehet bújni benne.

Ha jól tudom valamelyest szakítanátok ezzel a dologgal és saját lemezre készültök. Hogyan jutottatok erre az elhatározásra?
Peru: Igen pont ezt ecseteltem. Nem volt nehéz idekeveredni, mert eszünk ágában nem volt csak tribute bandaként csinálni a zenélést. Idáig a RedHearttal csináltunk saját dalokat, most a Green Machine-nal. Nem tudjuk csakis tribute zenészként élni az életünket.

Green Machin Logo.jpgAz utóbbi hetek egyik szenzációja volt, hogy gitárosotok Miki játszik John Garcia szólólemezén. Hogyan jött a lehetőség? Miki a dalszerzésbe is besegítet, vagy csak feljátszotta a témákat?
Peru: Vajon, ha nm játszunk Kyuss tributeként jött volna egy ilyen lehetőség? Most szólok, hogy nem! Ezért érdemes megmutatnod, ha vmiben jó vagy és akkor ki tudsz teljesedni. Ez is mutatja, hogy a tribute műfaj, nem egy rossz, béna szerepkör, hanem a véleményem az, hogy a legjobb, ha: ideiglenes szerepkör! Természetesen egy Kyuss Cover video hozta meg azt, hogy Garcia írjon nekünk majd hívjon minket. Nagyon örültünk neki mondani sem kell. Mikit azonnal meghívta magához zenélni. Aminek az lett a vége, hogy Mike lesz Garcia szóló projectnek a LIVE gityósa.

Ha jól tudom ti is Thunder Underground Recordingban rögzítitek a lemezeteket? Miért pont ott? Mikorra várható az album megjelenése?
Peru: Most egy demot veszünk fel itthon. Azt megmutatjuk Garcianak és utána eldől mit, hogyan és mikor veszünk fel Palm Springben. Az tuti, hogy kimegyünk oda és dolgozni is fogunk ott. De még a részleteket mi sem tudjuk.

Green Machine2.jpg
Lehet, hogy hülye a kérdés, de mégis milyen a Green Machine saját zenéje?
Peru: Stoner! Kicsit rock and roll, kicsit összetett, de mégis egyszerű, van benne Sabbath. És mindenféle hangulat. Vannak vidámabb, de keményebb, darkosabb lelkületű számaink is. Éppen most dolgozzuk ki őket. Friss minden! Az tuti, hogy színes anyag lesz az első.

Mennyi potenciál van még a zenekarban, mik azok a célok amelyeket mindenképp szeretnétek elérni?
Peru: Szeretnénk külföldi bulikba nyomulni a Green Machine-nal a hazai bulik mellett. Sok múlik majd azon, hogy a most felvázolt tervekből mennyit tudunk megvalósítani, vagy esetleg túl tudjuk e szárnyalni őket?! A pálya adott végig kell menjünk rajta. Most meg fogjuk magunkat mutatni hangban és klip formában is. Aztán kiderül minden :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr25891506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum