RockStation

Glitter Wizard-koncert a Trafikban

2014. április 17. - sunthatneversets

Glitter_Wizard-live2.jpg

A Subterra bemutatja a rock ’n’ roll történetének ágyékkötőig lecsupaszított, majd flitterekbe és kígyóbőrbe öltöztetett esszenciáját, a Glitter Wizardot.

Április 22-én kedden a San Francisco-i Glitter Wizard lép fel a Trafik Klubban a Headbengs és a Gustave Tiger társaságában.  Az amerikai banda varázsüstjében egyenlő arányban keveredik az MC5 / Stooges vonalról ismerős szimpla, proto-punkos riffelés, a Hawkwind-es space rock (lézerágyúként puttyogó szintetizátorokkal), és a fuvolával és tonnányi hammond-orgonával megtámogatott, enyhén okkult érzetű ős- prog/ hardrock is, de még egy kevés stoner rock és pár szaxofonszóló is befér a neonlilán bugyogó masszába . Mindehhez jön egy a Monty Python társulat és a Roxy Music által inspirált külső megjelenés és a hattagú banda már bele is mászott az arcunkba. Túl sok, túl színes, túl fényes – tetszik-nem tetszik, ez a nagybetűs rock 'n' roll őrület.

Magyarországon ehhez a szinthez kevesen tudnak felnőni, de van két banda, ami erre együttesen képes lehet. A Headbengs hozza a legalapvetőbb rock and roll alapokat lecsupaszítva, elsőként adva releváns hazai választ a nemzetközi retró-lázra, a Gustave Tiger pedig a fő fellépő pszichedelikus-glames hangjaival harmonizál, noha egyébiránt inkább a ’80-as ’90-es évek shoegaze zenéit idézik – két olyan fiatal banda, melyről könnyen elképzelhető, hogy a jövőben még gyakrabban is fogunk hallani.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr726045065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum