RockStation

Naturalies címmel jelent meg az új The Hostages Went Home lemez

2014. április 17. - sunthatneversets

hwh.jpg

Naturalies címmel megérkezett a The Hostages Went Home második nagylemeze. Az album dalai színekről lettek elkeresztelve, a szövegek a színskála és a természet szimbólumrendszerén keresztül mutat be különféle hangulatokat, mint a hazugság, a szerelem, vagy a társadalom által ránk kényszerített létformák.

Az album felvezetéseként készült el a zenekar első klipje is, az ironikus, kissé groteszk hangulatú Biting Yellow címmel, melyben a csapat tagjai és gyerekkori alteregóik szerepelnek, a központi elem pedig egy citrom, mely a gyerekek számára még savanyú és ehetetlen, ám a társadalmi konvenciókhoz szoktatott felnőtteknek már könnyedén lecsúszik.

A lemezt Dániában vették fel, ahol a zenekar dobosa, Kádár Eszter hangmérnökként tanult, így egy hétre beköltözhettek az egyetem stúdiójába. Miskolczi Márton, a banda gitáros-billentyűse így idézi fel a stúdiós munkafolyamatot: „ A gitártémáim és a dobok 80%-a a stúdióban készült a már meglévő alapokhoz és ez tényleg csak úgy volt lehetséges, hogy egy hétre megkaptuk a stúdiót és ha akartunk, akkor hajnal négyig dolgoztunk. Ez nagyon sokszor előfordult. Ez abszolút egy álommetodika, ami Magyarországon nagyon nehéz, nem is lehetne így lemezt írni, hogy gyakorlatilag a stúdióban készül el.”

A csapat első nagylemeze 2010-ben jelent meg Birdkin címen, az idők során felhalmozott dalok sokasága nőtte ki magát egy albummá, míg a Naturalies egy sokkal tudatosabb koncepció szerint épült fel. Minden egyes számhoz, minden egyes színhez az emberi lét legkülönfélébb érzelmei párosulnak.„Egy konceptlemezről van szó – fő témája a társadalmi konvenciók és hazugságok a természet ellen. Az ember keresi a gyökereit és a legvégén “disszidál”, próbálja megtalálni a helyét egy hazug és felszínes világban.”- Mesél a lemez koncepciójáról Susana G. de Quirós, a zenekar énekes-dalszerző gitárosa.

A Naturalies online premierjét követően a lemez digipack formában megvásárolható lesz. A The Hostages Went Home lemezbemutató koncertje május 6-án lesz, a Dürer Kertben, az ausztrál Sleepmakeswaves és a budapesti Deley társaságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr206045068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum