RockStation

Korog lemezbemutató az A38 Hajón a Void Ov Voices vendégeskedésével

2014. május 29. - sunthatneversets

Korog 2014.jpg

Sok évnyi hallgatás után, szinte a semmiből érkezett áprilisban az új Korog-album, a Maybe Airlines. A magyar metál egyik legjobb zenekara alaposan meglepte a rajongókat – nem csak az új lemezzel, hanem azzal is, hogy szokásához híven ismét új frontemberrel áll fel. Az eddigi hörgős-morgós énekeseket, köztük Csihar Attilát ezúttal egy tiszta énekhang, a Turbo frontembere, Tanka Balázs váltotta fel. Az új album bemutatója az A38 hajón lesz.

Április 23-án, több éves lemeztelen hallgatás után,új albummal tért vissza a magyar metálszíntér páratlan ritmusairól és szokatlan hangzásáról ismert zenekara, a Korog. A negyedik, Maybe Airlines című új Korog-albumon a szokásoknak megfelelően ismét új a frontember, ezúttal Tanka Balázs.

A közel húszéves, de máig a hazai metál egyik legjobb és leginnovatívabb zenekarának új lemeze a „szokásos”, korogos absztrakt zenei témákra épül, amit ezúttal – a rajongók őszinte megrökönyödésére – tiszta énekhang és többszólamú vokálok helyeznek új kontextusba.

A lemez szerzői kiadásban jelent meg, és egyelőre csak digitálisan hozzáférhető (Spotify, Deezer, iTunes, Amazon stb.), azonban a tervek szerint a lemezbemutató koncerten már vinylen is kapható lesz.

Csihar Attila a sötét rétegzenék egyik legnagyobb képviselője. Ő énekelte fel az első norvég black metál albumot, a Mayhem 1993-as De Mysteriis Dom Sathanasát. A kultikus magyar black legendában, a Tormentorban énekelt. Közreműködik a drone-doom alapzenekar Sunn O)))-ban, sokáig „énekese” volt a Korognak is. Rengeteg albumon vendégszerepelt, és most ismét a Mayem énekese.

A Void ov Voices Csihar szólóprojektje, amely a drone és a dark ambient zenék kereszteződéseként írható le, amit rituális énekek, kántálások kísérnek. Attila egy fekete csukjában áll ki egyedül, mellette egy mikrofonállványon egy totem, előtte pedig egy kütyüpult, ami a zenekart helyettesíti és a tömény, rétegzett hangzáshoz kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr956224594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum